Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez przesady z tymi 4 godzinami na lampę. Nieszczególnie pospiesznym tempem w godzinkę ogarnie się jedną (papierki 1500, 2000 i 2500, plus trzy etapy polerki pastami).

• Odpowiedzi 493
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Bez przesady z tymi 4 godzinami na lampę. Nieszczególnie pospiesznym tempem w godzinkę ogarnie się jedną (papierki 1500, 2000 i 2500, plus trzy etapy polerki pastami).
zależy jaka lampa w VW w 3 godziny bym się wyrobił w lampie z renault 6 godzin to było mało :o
Opublikowano

SzaKal,Różne są.

Tak jak lakiery.

Dziś miałem mozolne z Clio o plastiku który zbyt łatwo się nagrzewa i lubi się pociągnąć.

:song:

Opublikowano
hmm ja nie wiem jak wy te lampy robicie ale mi nigdy więcej niż 2 godz. nie zajęły ... :idea:
mówimy o korekcji 100% bez ani jednej ryski czy aby trochę przeźroczyste :mrgreen: ?
Opublikowano

hmm no jak ja robie to zawsze tak samo czyli: papier 1200,2000 furo i FC+ następnie zielony pad 3M i FC+ ... godz. jeden reflektor ...

Opublikowano
hmm no jak ja robie to zawsze tak samo czyli: papier 1200,2000 furo i FC+ następnie zielony pad 3M i FC+ ... godz. jeden reflektor ...

ja tak samo tyle że 1000 1500 2000 2500 3000 FC+ zielony korek gąbka zielona 3M potem żółty korek a i tak zawsze znajdę coś pod halogenem ...

Opublikowano

miHoo79 dzięki za opis, ale nie mam niestety maszyny. Faktycznie lepiej będzie jak poszukam kogoś kto się na tym zna ;)

W każdym razie dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Takie bardzo wstepne 50/50 zmasakrowanych Zenonow z OMEGI B lift

Uprzedzam komentarze na szybko chcialem zobaczyc czy w ogole warto sie za nie brac...

jak widac warto ;)

omega.jpg.b1c3495c618e2f94e7c1941780dea0d5.jpg

omega2.jpg.4e745454354fb14ca82951c9f906df0a.jpg

59442a8a26dcc_omega1.jpg.fb1e021d9935606aa87f8715045b807d.jpg

• Administrator
Opublikowano

miHoo79, opisz dla potomnych proces przywracania przezroczystości reflektorów!

Opublikowano

W tym konkretnym egzemplarzu musiałem zejsc do gradacji 240 na sucho, pozniej 320 na sucho potem 400 na mokro 600 na mokro i 800 na mokroi na tym musiałem zakończyć bo drobniejszych niestety nie miałem.. Pozniej Menzerna micro polish na żóltym ryflowanym Urbanowskim padzie

Niestety konieczne jest tarcie papierami drobniejszej gradacji bo widac rysy po papierze.

Pozniej wrzucilem jeszcze PLASTX i wypracowalem pomaranczowym karbowanym urbanem.

Efekt jak na foto powyzej.

Tak jak napisalem było to dla rozstresowania i z czystej ciekawości czy coś z tych lamp jeszcze bedzie. Użyłem materiałów jakie miałem akurat pod ręką. Bardziej chodziło o przebywanie w miHoo garage :lol:

Z racji tego, że lampy są do odratowania pokaże je po odratowaniu ;) w jakims tam czasie jak mnie najdzie na nie ;)

Opublikowano

Dzisiaj polerowałem lampy Deawoo Matiz

Użyłem papier wodny 500,100,1500,2000,2500,krążek z filcem,wiertarka z reg obrotów,UC

Zdjęcia słabe bo kom,ale efekt osiągniety.

Czas 45min/lampa

2da3ccc86d643e41.jpg

2c806bc179d47aab.jpg

2e7447fd44726718.jpg

54a823aa93ededc5.jpg

Opublikowano

Dzisiaj dostało sie jeszcze passatowi,zestaw ten sam co przy matizie.

8b2fadda091cc90b.jpg

859c09ae10b4ebeb.jpg

2ceecf7f337a23e0.jpg

edb47da37383eb18.jpg

4b36cc657538e0d4.jpg

861cff6c1d2bd128.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ogladales je pod swiatlo ?? Ladnie zeszly ryski ? . Czym je zabezpieczyles ew. zabezpieczysz ?

Czy twardy wosk wystarczy ? Jesli tak to na jak dlugo , jak czesto powtarzac zabieg woskowania lamp ? Czy raz w miesiacu bedzie ok ?

Czekam na wszelkie sugestie , poniewaz samo polerowanie to jedno ale jak zrobic zeby efekt utrzymywal sie dlugotrwale ?

Opublikowano

Piszę zupełnie poważnie ,najlepiej folia folia teca termokurczliwa taka jak się zderzaki okleją itp żeby się nie rysowały i nie było odprysków od kamyczków.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

podkład do malowania plastików i lakier bezbarwny,poczytaj była juz mowa o tym jak zabezpieczyć lampe po polerowaniu.

Opublikowano

[ Dodano: 15 Maj 2012, 21:18 ]

podkład do malowania plastików i lakier bezbarwny,poczytaj była juz mowa o tym jak zabezpieczyć lampe po polerowaniu.

To robi już ktoś bezbarwny podkład?? stricte do motoryzacji? :o

Opublikowano
[ Dodano: 15 Maj 2012, 21:18 ]

To robi już ktoś bezbarwny podkład?? stricte do motoryzacji? :o

Pewnie chodziło o promotor przyczepności do tworzyw sztucznych ;)

Opublikowano

Pewnie chodziło o promotor przyczepności do tworzyw sztucznych ;)

dokładnie i później na to lakier bezbarwny.trochę źle zdanie napisałem :)