wiggly Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 No tak, tylko najpierw muszę pozbyć się bieżącego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 wiggly, dlatego odłóż kilka złociszy na AG Glass Polish i będziesz zadowolony. Możesz też spróbować glinką doczyścić, ale wątpię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 12 Listopada 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Czasami jak osad jest bardzo dokuczliwy to trzeba nawet z maszyna wjechac, sama praca reczna nie do konca sie sprawdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 sama praca reczna nie do konca sie sprawdza Ja bym powiedział, że rzadko kiedy się sprawdza Szczególnie na pierwszy raz. Kurcze, wszyscy z tym AG CGP, a wg mnie ten produkt się w ogóle nie sprawdza Jeżeli usuwa to taki sam brud, osad co pierwszy lepszy płyn do szyb. Jak chcę dobrze wyczyścić szybę to u mnie wlatuje FG400 na polishu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 sama praca reczna nie do konca sie sprawdza Ja bym powiedział, że rzadko kiedy się sprawdza Szczególnie na pierwszy raz. Kurcze, wszyscy z tym AG CGP, a wg mnie ten produkt się w ogóle nie sprawdza Jeżeli usuwa to taki sam brud, osad co pierwszy lepszy płyn do szyb. Jak chcę dobrze wyczyścić szybę to u mnie wlatuje FG400 na polishu. Sprawdza sie bardzo dobrze jesli wewnętrzne szyby są tłuste itd.Nie ma po tym preparacie problemow z mazami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 12 Listopada 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Sprawdza sie bardzo dobrze jesli wewnętrzne szyby są tłuste itd.Nie ma po tym preparacie problemow z mazami. Tylko tu mamy temat usuwania osadu po twardej wodzie, a nie mycia szyb od wewnatrz Tak jak booohal napisal, na problematyczny nalot od zewnatrz mozna smialo leciec maszyna i pastami. Ja osobiscie uzywalem S17 na jakims srednim padzie i tez udalo sie wyczyscic, ale w sumie im mniej tlusta pasta tym latwiej sie ja usunie przed nalozeniem NW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 ale w sumie im mniej tlusta pasta tym latwiej sie ja usunie przed nalozeniem NW Prawda, jednak FG400 o dziwo bajecznie łatwo wymywa się z szyb. Nie to co z lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Sprawdza sie bardzo dobrze jesli wewnętrzne szyby są tłuste itd.Nie ma po tym preparacie problemow z mazami. Tylko tu mamy temat usuwania osadu po twardej wodzie, a nie mycia szyb od wewnatrz Tak jak booohal napisal, na problematyczny nalot od zewnatrz mozna smialo leciec maszyna i pastami. Ja osobiscie uzywalem S17 na jakims srednim padzie i tez udalo sie wyczyscic, ale w sumie im mniej tlusta pasta tym latwiej sie ja usunie przed nalozeniem NW To przepraszam nie zauwazyłem U siebie tez posiadam bardzo twardą wode i jesli zostaje mi osad na szybach to rzeczywiscie bardziej pomocny od CGP jest zielony korek 3m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas123w Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Nie wiem skąd u Was taki osad na szybach, żeby trzeba było je polerować maszyną. W czerwcu przeleciałem przód i tył G4 na to trzy warstwy G1 i nie znam problemu twardej wody i problemu z doczyszczaniem syfu płynem od Megsa. Dodam że parkuje auto pod pracą w sąsiedztwie kolei żelaznej i mieszkam w pobliżu również takowego wynalazku i problemu z lotną rdzą nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiggly Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Sprawdza sie bardzo dobrze jesli wewnętrzne szyby są tłuste itd.Nie ma po tym preparacie problemow z mazami. Tylko tu mamy temat usuwania osadu po twardej wodzie, a nie mycia szyb od wewnatrz Tak jak booohal napisal, na problematyczny nalot od zewnatrz mozna smialo leciec maszyna i pastami. Ja osobiscie uzywalem S17 na jakims srednim padzie i tez udalo sie wyczyscic, ale w sumie im mniej tlusta pasta tym latwiej sie ja usunie przed nalozeniem NW Kurde, wygląda na to, że te kropki zostają po Megsie Clarity Glass Od napisania poprzedniego postu nie używałem tego środka do szyb bo myłem na ręcznej, ale dzisiaj musiałem szybki trochę podczyścić bo trochę się zasyfiły. Przed czyszczeniem był brud, ale bez kropek, teraz brudu nie ma, ale kropki wyszły Miał ktoś podobny przypadek z tym konkretnym środkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pika0090 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Witam. Posiadam problem z osadem na szybach bocznych. Próbowałem glinki, cleanera, 3M FastCut etc. Osad jest nieugięty nawet pod żyletką. Nie mam pojęcia czym to usunąć. Jakieś porady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 AGCP lub tlenek ceru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 moze to osad metaliczny, zobacz deironizerem jakims Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karacz Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Po myciu szyb, czy to na myjce, czy ręcznie z płynem do szyb(jakiś marketowy), wycieram szyby fluffy dryerem i niestety pod słońce widać mazy itd zmienić płyn, czy kupić waflowy ręcznik do szyb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 30 Czerwca 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zmień płyn i kup fibrę do szyb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3mo Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Także mam problem z śladami zaschniętych kropek prawd. po twardej wodzie... Próbowałem patentu z octem, jakiejś politury do szyb TurtleWax... nic nie pomogło Zamówiłem polecany w tym temacie AGCP, zobaczymy co z tego będzie. Generalnie dziwne, że aż tak mocno to wnika w strukturę szkła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Teść dzisiaj się chwalił, że ślady po twardej wodzie/kwaśnym deszczu, których nie mógł usunąć z szyb i szyberdachu ani octem, ani żadnym marketowym płynem do szyb, usunął... żelem Ajax do czyszczenia łazienek i zmywakiem kuchennym (stroną z gąbką), a potem dopiero poprawił płynem do szyb K2. Faktycznie - pokazał mi dzisiaj szyby - idealnie czyste. Na uszczelkach szyb nie widać żadnych przebarwień... Mimo to boję się sam próbować takich pomysłów u siebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Ja biorę pastę do lakieru, maszyna i ogień. Szyby idealnie czyste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KR54321 Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 W weekend czyściłem szyby w czterdziestoletnim aucie, bardzo zaniedbane, również od zewnątrz. Naprawdę tragiczny osad, przebarwienia, a paski ogrzewania tylnej szyby czarno-zielone, "obrośnięte" jakimś związkiem hahah. Car Glass Polish pięknie sobie poradził. Zanim zacząłem szyby wyglądały jak ze starego, matowego, pół przeziernego tworzywa, a teraz jest kryształ. Grzałki po oczyszczeniu piękne, w kolorze jasnopomarańczowym. Totalna przemiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parocar Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Witam mam problem w postaci zacieków na wewnętrznej stronie szyby spowodowanych zaschniętym cleanerem do plastików i nie moge niczym usunąć może troche schodzi żyletką ale nie wiele poradzicie coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinM Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Pasta polerska na gabce i naprzód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek125 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Panowie a czym wyczyścić z szyb takie resztki lakieru po lakierowaniu? mam takie malutkie kropeczki po lakierze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor 29 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Mozę glinką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galek Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 ja używam zwykły cleaner jak ProPolish od poorboy's. Ale każda pasta grubo ścierna też powinna dać radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkside Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Panowie a czym wyczyścić z szyb takie resztki lakieru po lakierowaniu? mam takie malutkie kropeczki po lakierze... Skrobaczką do szyb.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi