cegulla Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Witajcie jestem nowy na forum, wiec witam się z wami Przechodzę do sedna. Mam trzy auta w domu, które planuję przed Wielkanocą ładnie umyć. Najmłodsze auto jest najczyściejsze, ale jest w nim najwięcej plaka pozostałe dwa były troche psiukane, ale sporadycznie. Zanim napisałem, to najpierw poczytałem troche na forum. Wywnioskowałem stąd, że najpierw muszę kupić jakiś APC wybrałem sobie ADBL APC 500ml i po tym myślałem nad tym by użyć POORBOY'S Natural Look Dressing 473ml (z spryskiwaczem ). Jak myślicie czy taki zestaw będzie dobry do moich aut oraz dla początkującego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 [ref=#ff3366]cegulla[/ref], dobry ale o ile wiem Natural look jest w formie zelu a nie psikany,taki tez mam,no chyba ze o czyms nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPol Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Jest sprzedawany z atomizerem czyli psikany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 tak się zastanawiam czy wziąć SG interior satin dressing czy ADBL WOW. Tego pierwszego używałem i w sumie jest elegancki, wydajny, ładnie pachnie, no i trwałość też niezła. A WOW zbiera pozytywne recenzje i ogólnie jest ich więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 [ref]etr[/ref], ADBL Wow robi duże Wow ADBl nie błyszczy się tak jak Satin Dressing , choć u mnie w golfie jest duża różnica na + dla Wow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 właśnie dzisiaj będę robił golfa interior wow'em to postaram się cyknac jakaś fotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Witam szukam czegoś lepszego lub po prostu innego dla SG Apple dressing. Myślę na PB Natural look albo ADBL WOW. Stosowane w BMW E39. DLa mnie SG trochę za mocno ściemnij deskę i się miejscami świeci, albo mi się upodobania zmieniły albo nie gra z tym rodzajem tworzywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 [ref]kepa416[/ref], obejrz odcinek wnioski sam wyciągniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChinQuan Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Doszedl moj dodo apc i mam pytanie jak uzywac tego najlepiej? Mam na mysli popsikac apc i wytrzec to po chwili microfibra? Czy moze taka gabka wytrzec? A moze popsikac na microfibre i wtedy wycierac? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbakr Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Gdzies byl opis czyszczenie plastikow tylko nie pamietam ktory odcinek.. poszukaj Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaholo Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Doszedl moj dodo apc i mam pytanie jak uzywac tego najlepiej? Mam na mysli popsikac apc i wytrzec to po chwili microfibra? Czy moze taka gabka wytrzec? A moze popsikac na microfibre i wtedy wycierac? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Ja preferuje na fibre psik psik i jazda po desce. Oczywiście jak APC to mocno rozcienczony.Chyba ze strasznie zapuszczone to na gąbke i potem na gotowca fibrą+dresing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzol Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Panowie pomóżcie. Przejrzałem 30 ostatnich stron tego tematu i głupieje. Co strona to co innego. Najczęstrze propozycje to: KOCH CHEMIE REFRESH COCKPIT CARE ,PB Natural Look, Autobrite Pink Sheen,Nielsen Finesse ,Mainz Cherish ADBL Interior QD Poszukuje nowego środka do czyszczenia środka w moim volvo v50 (są tu raczej miękie ciemnoszare plastiki). Do tej pory uzywałem Shiny Garage Apple Dressing, ale chciałbym go zmienić. Pozostawia on trochę tłustą powłokę, przyciąga kurz i jest taki lekko gumowaty - przypadkiem poleciało go trochę na szybę i był duży problem z zeskrobaniem tego. Zależy mi raczej na półmacie-lekkim połysku co dobrze uwydatni kolor i strukturę materiału. Druga sprawa. Do tej pory pzred czyszczeniem deski przecierałem ją wilgotną szmatką aby posbyć się brudu/kurzu i dopiero nakładałem SG Apple Dressing ale czytam ,że jest i dressing i quick detailer czy się różni jedno od drugiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Matowe wykończenie : C6 Matte Dash -GTechniq lub Duragloss Vinyl & Leather Dressing #201 na plastikach Focusa a wcześniej Fiata dawały matowe wykończenie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Mi najbardziej przyciemnial wow od adbl i dressing od tuningkingz. Też nie lubię błyszczących desek dlatego te były spoko. Używałem w vb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalowy Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Zamierzam kupić coś do Audi A4 B6. Zależy mi na podbiciu czerni i matowym wykończeniu. Jeżeli ktoś posiada taką A4 to czego używa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChinQuan Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 dzisiaj skonczylem czyszczenie autka w srodku apc dodo juice i potem Angel wax detaling http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/9fGH ... jti5728Bdk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalowy Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Kupiłem dzisiaj Funky Witch Mademoiselle. To będzie mój pierwszy tego typu środek do dressingu. Zastanawiałem się, który środek kupić, bo jest ich sporo. Po obejrzeniu odcinka od MXNowicki postawiłem właśnie na niego Wstyd się przyznać, ale dotychczas był plak -_- Ciekawi mnie efekt końcowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Tylko wcześniej wyczyść kokpit i inne plastiki przy pomocy APC, a dopiero później nakładaj tego Funky Witch bo wyjdzie przypał jak w przypadku foteli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 [ref=#ff3366]rafalowy[/ref], tego plaka zmyj Apc przed położeniem FW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalowy Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Tylko wcześniej wyczyść kokpit i inne plastiki przy pomocy APC, a dopiero później nakładaj tego Funky Witch bo wyjdzie przypał jak w przypadku foteli Oczywiście APC również zamówiony Jak to APC rozcieńczyć? Dodam, że kokpit i plastiki są czyste, jedynie okurzone. Co się stanie jak nie użyje APC? Dodane po 1 minucie 11 sekundach: [ref=#ff3366]rafalowy[/ref], tego plaka zmyj Apc przed położeniem FW Plaka używałem w poprzednim autku Teraz jest inne i jeszcze nic nie robiłem jeżeli chodzi o porządki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Użyj apc i zobaczysz czy było czysto Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yakuz89 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Te warstwy Plaka tez musisz zmyc z kokpitu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Plaka używałem w poprzednim autku Teraz jest inne i jeszcze nic nie robiłem jeżeli chodzi o porządki APC pędzelek i fibra , zobaczysz jak będziesz miał dużo syfu na plastikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalowy Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Czekam aż przyjdzie APC i Mademaiselle Zobaczymy co to cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChinQuan Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Mam was pytanie. Kupilem z angel wax plastic recovery I czy jest to mozliwe zeby on parowal I zostawial osad na szybie? A uzywalem tez z chemical guys new car zapach ( ktorego nie polecam ) psikalem dywaniki. Moze to on paruje? Wyglada to jakby szyby byly zaparowane ale pod nadmuchem nie schodzi a gdy przejade palcem mam wrazenie ze jest to tluste. Dodam ze osad mam w calym aucie. Boczne I tylnia szyba. Najbardziej uciazliwe oczywiscie na przedniej szybie. A moze jakis dobry plyn do szyb? Myje zwyklym domowym plynem. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi