Skocz do zawartości

Coś do kokpitu

MetalMagnes

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym zapytać, bo mam pewny problem z PB Natural Look i tapicerką w swoim pasku B6. Otóż po nałożeniu efekt nie jest zadowalający. Oczekiwałbym lekkiego połysku, a tu po nałożeniu nie widać różnicy miedzy obszarem z nałożonym dresingiem i obszarem po samym apc.

W astrze g plastiki / tapicerka idealnie wyglądają, lekki połysk, natomiast w passku słabo.

Co polecacie.

Dzięki

Próbowałeś po nałożeniu NL przetrzeć na sucho miękką fibrą? Musisz też wziąć pod uwagę, że dressing będzie się różnie zachowywał na plastikach gładkich, chropowatych itp.

Próbowałeś po nałożeniu NL przetrzeć na sucho miękką fibrą?

Po nałożeniu dresingu przecieram miekką fibrą.

Musisz też wziąć pod uwagę, że dressing będzie się różnie zachowywał na plastikach gładkich, chropowatych itp.

Właśnie dlatego pytam kogoś kto osiągnał taki efekt w passacie b6.

danielos - wcześniej był stosowany inny dressing ? PB NL kładłeś tylko jedną warstwę ?

Nie, było zrobione apc i poorboy. Później kolejne warstwy poorboya przy kolejnych nakładaniach dresingu i moje doznania estetyczne są słabe. W zasadzie nie widac różnicy. Ale to tylko na passacie. W oplu efekt zajebisty.

Ja u znajomego w passacie kladlem carchemu i fajnie wyszlo natomiast pb nl nie dal efektu taki ridzaj deski chyba

Ale który dressing ?

Do plasików znalazłem takie coś :

http://carchem.pl/pl/p/CarChem-Interior ... ucznych/12

http://carchem.pl/pl/p/CarChem-Polymer- ... h-i-gumy/9

jednak oby dwa dają efekt naturalny wg. opsiu .

Który ty stosowałeś ?

Szukam alternatywy dla Gtechnic C6 Matte Dash. Używam go namiętnie we wszystkich autach jakie są w rodzinie i do tej pory mój ulubiony dressing bo daje to czego oczekuje od dressingu - naturalny mat, ochrona UV oraz ma właściwości antystatyczne. Najlepiej pasuje mi efekt matu po czyszczeniu APC, ale wiadomo jak wtedy wszystko ciągnie do niezabezpieczonych niczym plastików.

Chciałbym jednak spróbować teraz czegoś innego, ale zbliżonego efektem, 0 połysku - naturalny mat.

turzol, ciężko będzie z tym matem. Nie znam bardziej matowego dressingu. Myślę, że jak Ci pasuje to nie eksperymentuj ;)

Ewentualnie Swissvax Protecton Matt.

Szczerze to o nim myślałem, tylko nie chce na razie kupować całej butelki bo jak się okaże, że nie spełni moich oczekiwań to jednak będę troche w plecy :) Poszukam na giełdzie , może akurat ktoś będzie chciał odsprzedać np. 1/2 opakowania.

turzol, niestety tak ja Ty również nie znalazłem alternatywy dla Gtechniq-a C6, no po za Mainz Cherish, który niestety dzisiaj jest już nieosiągalny. Do dzisiaj pluje sobie w twarz, że nie kupiłem 0,5 l butli rok temu, kiedy był jeszcze dostępny :cry:

Ja jeszcze wypróbuje 1Z Einzett cockpit premium bo wg tego co widzę na fotkach z recenzji to zostawia matowy finish.

http://www.autogeek.net/1z-einzett-cockpit-premium.html

Witam, posiadam od miesiąca Astre J i po przeczytaniu wielu waszych opinii i porad nadal mam mętlik w głowie:( Staram się zrobic listę zakupów i na początek zajołem się kompletowaniem kosmetyków do wnętrza. O pędzelkach i aplikatorach poczytałem i myślęże sobie poradzę.

Z APC rozważam ADBL ale nie jestem pewien czy chwalicie ADBL PRO czy ten drugi:( link ze sklepu przypadkowego) http://showcarshine.pl/home/2189-adbl-a ... cy-1l.html Zależało by mi by był bezpieczny dla kokpitu i miał nie męczący zapach podczas aplikacji) , któs na forum też doradzał zakup buteleczki z atomizerem spieniającym i zamierzam skorzystać z tej porady.

Problemy zaczynają sie przy dressingu. Szczerze się przyznam że zanim poznałem wasze forum to we wcześniejszych autkach królował u mnie "profesjonalny " PLAK :( Więc moje pojęcie jest praktycznie zerowe do tego stopnia że nie bardzo mogę sprecyzować czego oczekuję:( Napewno nie chciałbym nachalnego świecenia się i tłustej w dotyku powierzchni. Chcialłbym by nie reagował negatywnie z wodą tak jak PB NL. Odpychanie kurzu też bardzo ważne. Chciałbym by kokpit wyglądał w miarę świeżo i naturalnie i by był ciemniejszy po dressingu. Wacham się pomiedzy ZYMOL VINYL CONDITIONER (ten tańszy), tu się boję bo spotkałem się z opiniami że tylko do lakierowanych plastików i nie jestem pewien czy nie bęzie zbyt matowy.

Poczytałem też o DURAGLOSS 201 VINYL & LEATHER DRESSING i AUTOBRITE PINK SHEEN i wydaje mi się że też byłyby odpowiednie dla mnie, ale może znajdzie się ktoś na forum kto widział lub testował któryś z nich albo jakiś ciekawy inny dressing na kokpicie Astry J?

Może ktoś z forumowiczy posiada taką Astre i podzieliłby się doświadczeniami? Niekoniecznie tylko na temat wnętrza:)

Zastanawiam się jak duże znaczenie w doborze dressingu ma to że kokpit składa się z przynajmniej dwóch rodzaji plastiku.

Ostatnia sprawa dla was pewnie śmieszna, ale mnie mocno nurtuje. Astra ma na desce masę przycisków... normalnie aplikujecie APC na przyciski? chemia nie uszkodzi napisów?:) Wilgoć też nie zaszkodzi?

Przepraszam za to wypracowanie, ale nie chciałem pisać dziesięciu postów, a spróbować wyjaśnić moje rozterki w jednym poście. Miał być krótki a wyszło jak wyszło;/ Planuję zakup tak by przyszedł przed sobotą by móc zająć się autkiem, więc bardzo bym prosił o porady i z góry dziękuję:)

Ja polecem do wnętrza APC od "kochchemie GS" jak dla mnie rewelacja stosuje 1:10 wewnątrz nie wysusza plastików i juz po wyczyszczeniu wygladaja naturalnie .....ja aktualnie używam dwóch rodzajów dresingów kochchemie refresh kokpit care fajnie pachnie i nie zostawia zmazów i dresing uniwue hestia oba aplikuje padem z mikrofibry i przecieram sucha fibra , oba fsjnie wchodza w mat przy dobrym dotarciu i przyciemniaja plastik jak dla mni spoko takze testuj::)))

Panowie skoro szukacie Mainza to pogadajcie z dystrybutorem CarChem to na pewno wam podpowie "bliźniaczy" produkt do tego Mainza.

Carchem ma w swojej ofercie 2 produkty przeznaczone do wnętrza i z obydwoma miałem do czynienia. Żaden niestety nie przypomina Cherish-a.

...ja aktualnie używam dwóch rodzajów dresingów kochchemie refresh kokpit care fajnie pachnie i nie zostawia zmazów i dresing uniwue hestia oba aplikuje padem z mikrofibry i przecieram sucha fibra , oba fsjnie wchodza w mat przy dobrym dotarciu i przyciemniaja plastik jak dla mni spoko takze testuj::)))

Dzięki za porady, używasz te dressingi w jakimś Opelku może? Tak pytam bo czytając forum widzę że na różnych plastikaćh różnych marek bardzo odmienne efekty czasem wychodzą

Czym nałożyć PB NL na bardzo miekkich plastikach w Insigni? Wszystko wyczyszczone APC. Nakładałem w wielu autach i nie było problemów ale plastiki były twardsze, tutaj głównie mam problem na desce i gornej czesci drzwi. Nakładałęm i na mikrofibrze po kropelkach, i na piankowym aplikatorze i na mikrofibrowym i nie idzie tego rownomiernie nalozyc, raz jest go wiecej i bardzie swieci a obok juz mniej. Nie moge uzyskac jednolitego koloru.

658222 Problemy zaczynają sie przy dressingu.

weź sobie Unique Hestia, w oplach robią dużą robotę, będziesz miał jak nowe plastiki bez nadmiernego świecenia, a zapach... bardzo przyjemnie męski :D

co do apc, używam KochChemie - zapach praktycznie nie wyczuwalny

Dodane po 38 sekundach:

sprawdzone na dwóch typach opli ;)

Dzięki za porady

Zdążyłem już zamówić APC Koch Chemie GS i Koch Chemie Refresh Cockpit Care. Jak mi i Astrze nie "podejdzie" to następna do testów Unique Hestia.

PB NL czytałem że świetny efekt, ale jesień coraz bliżej i troszke boję się jego kontaktu z wodą.