Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 25 Lutego 2012 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Generalnie Pink Sheen jest najbardziej matowy, ale jeszcze bardziej matowy/neutralny dla plastików jest 1z Cockpit Premium Czuć tylko pod palcami że coś nałożyliśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 DS_Tomek,ja używam w E46 PB Natural Look i deska po nałożeniu posiada matowy wyglad,nie wiem z kąd taka opinia że daje połysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Możesz coś polecić z absolutnego matu? Jeśli chodzi o kokpit e46, sprawdziłem kilka dressingów, polecam Sonax Xtreme mat. Nie sugeruj się ceną, kosztuje 3x mniej niż inne dresingi, za to daje idealny jednolity mat. Sparco, sorry, ale w to nie wierze. O ile delikatny satynowy połysk da się wyprowadzić NL'em (polerując mikrofibrą po aplikacji), to o macie można zapomnieć. Mat, matowi nie równy, ale nawet po forumowych testach widać, iż NL daleko do matowego wykończenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_the_One Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Dzięki koledzy za opinie. Generalnie konluzja jest taka, że warto spróbować kilku dressingów, żeby mieć subiektywny pogląd. Te różnice w opiniach o PB NL na desce e46 pewnie mogą się brać ze sposobów aplikacji. Było już troche o tym, że po jakimś czasie od aplikacji warto przetrzeć PB NL jeszcze mikrofibrą, żeby uzyskać mniejszy połysk. Z drugiej strony DS_Tomek pewnie o tym wie . Vanquisz, spróbuje tego Sonaxa Xtreme. Cena jak za tester 100ml PB NL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobsonn Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 A jeśli mowa o kokpicie w BMW, to czym i jak poprawić efekt wizualny w E39, gdzie kokpit pokryty jest czymś jakby gumą (winyl?) w kolorze kawy z mlekiem? Właściwie brudu nie widać, ale i tak przeczyściłem delikatnym APC i się zastanawiam, czy jeszcze mogę coś zrobić, aby dobrze się prezentowało? Podpowiecie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 26 Lutego 2012 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 kobsonn zależy kto co lubi. Ja preferuję Meguiar's Natural Shine, a jak mam ochotę żeby nieco bardziej się przyciemniło to smartdressing. Nie podobał mi się natomiast efekt po Pink Sheen, bo właściwie wizualnie nic nie wniósł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobsonn Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Kolor i struktura materiału sprawia, że zastanawiam się, czy cokolwiek da efekt wizualny Może ktoś z BMW coś podpowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_the_One Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Dzisiaj spróbowałem PB NL na desce z Hyundaya Lantry z 98 roku. Wniosek - na tandetną deskę żaden dressing nic nie poradzi . Chociaż na poważnie, to ciekawy jestem czy ten Sonax Xtreme Cockpit mat dałby temu radę. Oczywiscie deska była oczyszczona APC i nie jest tłusta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor mx_nowicki Opublikowano 27 Lutego 2012 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 kobsoon rodzice moi mają e39 więc sprawdzałem sobie to i owo Jeżeli chcesz naprawdę coś zobaczyć to bierz smartdressing. Peter_the_One 1z Cockpit Premium jestem na 95% pewny że wyglądałby dobrze. Ten Sonax może też dać radę. Daj znać jak go sprawdzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Dzisiaj spróbowałem PB NL na desce z Hyundaya Lantry z 98 roku. Wniosek - na tandetną deskę żaden dressing nic nie poradzi . Chociaż na poważnie, to ciekawy jestem czy ten Sonax Xtreme Cockpit mat dałby temu radę. Oczywiscie deska była oczyszczona APC i nie jest tłusta. Obrazek sonax na 99% dałby radę, mam jednego hyundaia na placu to z ciekawości sprawdzę jakbyś chciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Kolor i struktura materiału sprawia, że zastanawiam się, czy cokolwiek da efekt wizualny Może ktoś z BMW coś podpowie. W Bmw na pewno da. Materiał jest miękki i fajny. Ja używam PB NL i fajnie przyciemnia kokpit i nawet delikatnie pobłyskuje na początku. Ten sam środek na plastikach typu jak wyżej na fotce w Hyundaya'u będzie błyszczący. Do Bmw można nawet zastosować coś dającego błyszczący efekt a i tak będzie ok i zrobi się z tego bardziej połysk matowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_the_One Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 sonax na 99% dałby radę, mam jednego hyundaia na placu to z ciekawości sprawdzę jakbyś chciał Jakbyś miał okazję to możesz sprawdzić . Ja cierpie póki co na brak czasu więc zanim kupie i zaaplikuje to troche potrwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xman Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Ktoś coś poleci do Forda?Plastiki w dwóch odcieniach koloru szarego. Jak na zdjęciu http://img190.imageshack.us/img190/5338 ... erior2.jpg Chodzi mi o wypróbowane środki na fordowych tworzywach.Wiem, że PB NL jest dobry, ale może ktoś wypróbował coś innego np. Smartdessing, albo Nielsen Finsesse? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sprinter Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Ktoś coś poleci do Forda?Plastiki w dwóch odcieniach koloru szarego.Jak na zdjęciu http://img190.imageshack.us/img190/5338 ... erior2.jpg Chodzi mi o wypróbowane środki na fordowych tworzywach.Wiem, że PB NL jest dobry, ale może ktoś wypróbował coś innego np. Smartdessing, albo Nielsen Finsesse? Nielsen jest fajny, bo dodatkowo coś tam czyści plastiki i fajnie pachnie cytrusami jakby, pozostawia efakt lekko połyskujacy, ale bez przesady, NL też mam i wizualnie jest mniej błyszczący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xman Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Ktoś coś poleci do Forda?Plastiki w dwóch odcieniach koloru szarego.Jak na zdjęciu http://img190.imageshack.us/img190/5338 ... erior2.jpg Chodzi mi o wypróbowane środki na fordowych tworzywach.Wiem, że PB NL jest dobry, ale może ktoś wypróbował coś innego np. Smartdessing, albo Nielsen Finsesse? Nielsen jest fajny, bo dodatkowo coś tam czyści plastiki i fajnie pachnie cytrusami jakby, pozostawia efakt lekko połyskujacy, ale bez przesady, NL też mam i wizualnie jest mniej błyszczący Testowałeś na szarych plastikach Forda? Jak tak to nawet lepiej.Wolałbym taki półmat.Dodatkowo Nielsen jest w dobrej cenie a PB NL ciężko obecnie dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gówniash Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Mam pytanie; co byście polecili do plastików wewnętrznych - chodzi mi o produkty marketowe - tanie (powiedzmy max 25 zł). Chciał bym uzyskać efekt połysku (bo taki lubię). Nie chciał bym produktu w sprayu, może być albo jakieś mleczko w butelce, albo płyn w atomizerze broń boże spray. Widziałem autoland, nawet ładnie się świeci, ale na forum znalazłem info, że może robić zamazy i trochę zwątpiłem. Jeśli to już było to przepraszam, ale jestem na kacu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kullnikk Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Z produktów marketowych polecił bym Ci Sonaxa, ale nie wiem czy istnieje z efektem połysku. Efekt matowy sam używałem i jak na marketowy produkt to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gówniash Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 A co sądzicie o tym ? http://www.moje-auto.pl/Produkty,produc ... blyszczacy Mam z tej "firmy" środek do felg o oznaczeniu "super silny" i radzi sobie ... Tak samo płyn do czyszczenia silnika też dawał radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Gówniash, z tanich masz Tenzi z efektem połysku, nie używałem wiec nie wiem jak się sprawdza, ale poszukaj na forum może coś o nim znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kullnikk Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 A co sądzicie o tym ? http://www.moje-auto.pl/P...tant_blyszczacy Kolega miał ten środek i na plastikach w Oplu rewelacji nie było. Połysk utrzymywał się kilka godzin zaledwie. Ale to może zależeć od rodzaju plastików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napalmm Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 przetestowałem też srodek z car valetu "matowy" kolor żółty , i bardzo dobry efekt daje ,polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gówniash Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 http://www.moje-auto.pl/Produkty,produc ... blyszczacy Zakupiłem coś takiego, zobaczę jak się spisuje ... w końcu 11 zł nie majątek. Napiszę krótkie sprawozdanie co i jak, za jakiś czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek87dz Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Witam Zastanawiam się jaki środek zakupić do dressingu podstopnicy, progów, plastikowych części tapicerki drzwi? czy AB Pink Sheen będzie dobry wy raczej wybrać coś co ma zastosowanie również na plastikach zewnętrznych np 303 Aerospace Protectant ? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DS_Tomek Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Witam Zastanawiam się jaki środek zakupić do dressingu podstopnicy, progów, plastikowych części tapicerki drzwi? czy AB Pink Sheen będzie dobry wy raczej wybrać coś co ma zastosowanie również na plastikach zewnętrznych np 303 Aerospace Protectant ? Pozdr AB Pink Sheen też się sprawdzi, ale moim zdaniem kierujesz się bardzo dobrze myśląc o 303 Aerospace Protectant. Polecam też Sonus Total Eclipse - analogiczny środek, o bardzo podobnym do 303 AP działaniu, ale nieco korzystniejszej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Obiecywałem, Sonax xtreme mat w BMW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi