MetalMagnes Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Szukam AIO do plastików wewnętrznych. Czyszczenie i zabezpieczenie w jednym. Plastiki są za czyste aby męczyć je APC i dressingiem, a trochę za bardzo ,,zmęczone'' aby używać samego dressingu. Kojarzycie jakiś preparat 2w1 do plastików wewnętrznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeeKar Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Kojarzycie jakiś preparat 2w1 do plastików wewnętrznych. Nielsen Finesse - zapach cytrusowy, matowo-satynowe wykończenie. Dostępny w butelkach o pojemności 0,5 i 1L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Szukam AIO do plastików wewnętrznych. Czyszczenie i zabezpieczenie w jednym. Plastiki są za czyste aby męczyć je APC i dressingiem, a trochę za bardzo ,,zmęczone'' aby używać samego dressingu. Kojarzycie jakiś preparat 2w1 do plastików wewnętrznych. 1Z Cockpit premium - wykończenie matowe,zapach leśny,niska cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Ja też używam zymola, tego tańszego i jak dla mnie to nie jest zły, ale nie powala. Meguiars niewiele mu ustępuje, albo wcale. Deska to E60. No ja też go używam i nic lepszego do E60 jeszcze nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Szukam AIO do plastików wewnętrznych. Czyszczenie i zabezpieczenie w jednym. Plastiki są za czyste aby męczyć je APC i dressingiem, a trochę za bardzo ,,zmęczone'' aby używać samego dressingu. Kojarzycie jakiś preparat 2w1 do plastików wewnętrznych. 1Z Cockpit premium - wykończenie matowe,zapach leśny,niska cena. 1Z - bardzo lubię te produkty, na mój gust świetnie pachną, wykończenie matowe takie jak lubię. Używam Cocpit Premium, czasem Cocpit Classic, bardzo fajny jest też Plastikreiniger - skutecznie czyści plastiki, wczoraj w awaryjnej sytuacji poradził spobie nawet z usunięciem mocno wtartej w tapicerkę gumy do żucia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remas Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Co byście polecili do plastików, do czyszczenia wybrałem APC nielsena a zastanawiam się co kupić do zabezpieczania i odświeżania. Mam 4 propozycje: 1. MEGUIARS NATURAL SHINE 2. CHEMICAL GUYS NATURAL SHINE DRESSING 3. AUTO FINESSE SPRITZ INTERIOR 4. 303 AEROSPACE PROTECTANT Zastosowanie w samochodzie Audi A3, prosiłbym o krótką recenzję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 remas, Ja mam 5 audi i używam tylko Sensitive Venus. Ładna satyna półmat, fajny zapach, łatwa aplikacja i ta trwałość [ Dodano: 14 Maj 2012, 14:53 ] 1. MEGUIARS NATURAL SHINE Za tłusty CHEMICAL GUYS NATURAL SHINE DRESSING Nie znam. 3. AUTO FINESSE SPRITZ INTERIOR Pachnie... hmmm... jak takie tabletki na bazie kwasu mlekowego. Nawet ok. 4. 303 AEROSPACE PROTECTANT Fajny, ale raczej na gładkie powierzchnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 AUTO FINESSE SPRITZ INTERIOR Tu mój test Spritza niestety ostała się jedna fota http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ght=spritz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Ja polecam znanego PB Natural Look Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 remas, może weź pod uwagę też kokosowy Smartwax Smartdressing, też polecany na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmtOm Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 CHEMICAL GUYS NATURAL SHINE DRESSING PB Natural Look Konsystencja - ta sama Na mój nos zapach ten sam Aplikacja - ta sama Efekt hmmmm bardzoooo podobny Na mój gust te produkty mają ze sobą dużo wspólnego p.s. Nawet na opakowaniu nazwa ta sama im się udała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GR_BKP Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Tu mój test Spritza niestety ostała się jedna fota http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ght=spritz A nie mógłbyś ich poprawić? raptem miesiąc temu temat założony i już bez zdjęć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrusiek636 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 CHEMICAL GUYS NATURAL SHINE DRESSING PB Natural Look Konsystencja - ta sama Na mój nos zapach ten sam Aplikacja - ta sama Efekt hmmmm bardzoooo podobny Na mój gust te produkty mają ze sobą dużo wspólnego p.s. Nawet na opakowaniu nazwa ta sama im się udała Dokładnie tak. Mam oba i są identyczne (ten sam efekt), tylko kolory inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaeMeL Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 CHEMICAL GUYS NATURAL SHINE DRESSING PB Natural Look Konsystencja - ta sama Na mój nos zapach ten sam Aplikacja - ta sama Efekt hmmmm bardzoooo podobny Na mój gust te produkty mają ze sobą dużo wspólnego p.s. Nawet na opakowaniu nazwa ta sama im się udała Dokładnie tak. Mam oba i są identyczne (ten sam efekt), tylko kolory inne. Ja również używałem obydwu i na plastiku w A4 CG dawał lekki połyski, PB bardziej matowy. W innych autach nie dostrzegałem różnicy. Jeśli chodzi o zapach to wg mnie PB przyjemniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Ja się skusiłem na Shiny Garage Apple Plastic Dressing założony na plastyki 14 kwietnia więc już miesiąc leży, i do tej pory raz przetarłem ściereczką. Przeżył zlot na lotnisku kilka tyś km i dalej go widać. Kurzu nie trzyma. Na desce jest matowy na boczkach lekko połyskujący. Cena śmieszna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajero195 Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 panowie po aplikacji CG na plastikach też czuć ten zapach chyba migdałów kilka dni jak PB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 MEGUIARS NATURAL SHINE Za tłusty Do tej pory używałem prawie tylko PB NL'a. Teraz kupiłem Megsa NS i uważam, że jest chyba fajnejszy, lepszy dla mnie. Na pewno bardziej matowy niż PB NL i nie zauważyłem by był tłusty oraz zapach mimo, ze inny, spokojniejszy, mniej intensywny to utrzymuje sie dłużej ale wiadomo to nie są środki do pachnienia. No ale może tak mówię bo NL po prostu mi się już znudził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizel1982 Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Witam. Słuchajcie, Wy też macie problemy z Ultimate protectant od megsa? Nie powiem, czyści ładnie, zapobiega przywieraniu kurzu ale pozostawia taką hmm ... tłustą powłokę i jak ktoś dotknie palcem do kokpitu to wszystko znać. Nie wiem czy to normalne po tym środku? Jeszcze w samochodzie gdzie mam środek taki szary nie rzuca się to tak bardzo w oczy ale w samochodzie gdzie mam kokpit cały czarny wygląda to koszmarnie a w końcu nie sposób niczego w samochodzie nie dotknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Po nałożeniu przecierasz mikrofibrą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizel1982 Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Oczywiście, zarówno nakładanie jak i całą polerkę wykonuję ściereczką z mikrofibry ale mimo to taki tłustawy nalot pozostaje na którym znać każdy dotyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosemeyer Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 A moze sprobuj przed nalozeniem jakims apc deskę porządnie wyczyścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizel1982 Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 W sumie przed pierwszym użyciem tego środka deska i wszystkie plastiki były czyszczone APC a później już tylko raz na tydzień lub raz na dwa tygodnie nanosiłem ultimate protectant ale faktycznie może spróbuję to wszystko teraz zmyć APC i dopiero nałożę UP. Zobaczymy jaki będzie efekt bo póki co jest fatalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrusiek636 Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Tłusta powłoka i ślady po palcach zostają po jakim czasie od nałożenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizel1982 Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Praktycznie od razu. Zaraz po nałożeniu widać że powierzchnia jest tłusta i po dotknięci choćby w okolicach przycisków np od klimatyzacji w miejscu dotknięcia plastik robi się tak jakby znowu matowy i powstaje plama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrusiek636 Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Ten preparat jest ogółem "tłustawy" i powinien się dobrze przyjąć na tworzywie. Spróbuj go zaaplikować i sprawdzić, czy np. po 24H będzie znać ślady po palcach itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi