Pilny Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2017 nie za małe ciśnienie do "ubicia" piany robocze 80 bar? przeplyw 6-7 l/min i cisnienie robocze>100 nie minimalne parametry do piany nie mleka?
Gesiu_15 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2017 3 godziny temu, xaviusz napisał: Witam, kupiłem niedawno pianownice PA z aukcji od techcar'a. Wczoraj przy pierwszej próbie rozczarowanie i bezradność bo z pianownicy zamiast piany leci poprostu woda z płynem. Roztwór sporządziłem zgodnie z instrukcją czyli 200ml piany na litr ciepłej wody(później zwiększyłem stężenie lecz nic to nie dało), piana Valetpro neutral snow foam. Pokrętło czy to na max - czy + ten sam efekt. Myjka karcher k2 car. Proszę o jakieś rady/wskazówki co może być nie tak Za słaba myjka kolego
xaviusz Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2017 3 godziny temu, Gesiu_15 napisał: Za słaba myjka kolego Czytałem temat trochę wstecz i pisali ludzie że k2 też daje w miarę fajną pianę dlatego zdecydowałem się kupić a tu po prostu dramat piany zero. No nic chyba trzeba będzie odsprzedać pianownice i dalej pompować epoce
typ2006 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2017 @xaviusz pisz do Techcaru w sprawie węższej dyszy do pianownicy, ten krok pomaga przy słabych myjkach
Michał126 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2017 47 minut temu, xaviusz napisał: Czytałem temat trochę wstecz i pisali ludzie że k2 też daje w miarę fajną pianę dlatego zdecydowałem się kupić a tu po prostu dramat piany zero. No nic chyba trzeba będzie odsprzedać pianownice i dalej pompować epoce 1:5 w PA to jest trochę za mocne stężenie. Ja pisałem o K2. Nie wiem jaką mam dyszę. Po prostu kupiłem pianownicę PA z adapterem do myjek Karcher serii K i działa. Natomiast zauważyłem, że robi się takie coś, o czym Ty pisałeś. Chociaż ostatnio znowu go użyłem i było wypas. Prawdopodobnie ma to związek z przepływem wody, być może też jakąś drobną usterką myjki.
Pilny Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2017 Dnia 17.07.2017 o 23:16, xaviusz napisał: Czytałem temat trochę wstecz i pisali ludzie że k2 też daje w miarę fajną pianę dlatego zdecydowałem się kupić a tu po prostu dramat piany zero. No nic chyba trzeba będzie odsprzedać pianownice i dalej pompować epoce no w sumie tu na K2 spoko te piany
Pilny Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 posiada ktos Stihl RE98 z PA i moze wrzucic jak działa?
PanCogito7 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 Panowie i Panie, Co powiedzie na temat tej pianownicy? Warto? http://www.pielegnowacauto.pl/marolex-axel-3000.html
kris990 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 1 godzinę temu, PanCogito7 napisał: Panowie i Panie, Co powiedzie na temat tej pianownicy? Warto? http://www.pielegnowacauto.pl/marolex-axel-3000.html mam co prawda od tygodnia ale sugerowałem się wypowiedziami innych userów, którzy polecali i ja polecam także. Piana idzie bardzo ładna a największy plus to pojemność i rzadsza potrzeba pompowania co chwila. Cenowo też wychodzi bardzo fajnie porównując go Glorii, która jest dużo mniejsza a niekoniecznie jest znacząco lepsza o ile w ogóle jest. Myślę, że będziesz zadowolony - ja jestem. 1
kolunio^ Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2017 Panowie posiadam nilfiska c120 i pianownice od techkar . I taka sprawa , że leci mleko obracam na chwilkę pojemnik do góry nogami i leci ładna piana wtf ?
Praobyvatel Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Posiadam przerobionego Marolexa o pojemności 3l. Problem polega na tym, że pierwsze 2l znikają w zastraszającym tempie i leci mleko. Dopiero przy końcówce robi się piana i roztwór wolniej ubywa. Czy to normalne? Można temu zaradzić? Za duże ciśnienie na początku może powodować taki efekt?
D@ViD Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2017 A jaka jest różnica pomiędzy przyłączem plastikowym, a mosiężnym? Które lepsze ? Chce też kupić PA od techkaru do myjki K2
LICHU89 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Panowie szukam ręcznej pianownict tak do 100zl możecie coś sensownego polecić? I jaka kupić aktywną pianę co nie zmyje mi wosku z auta?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 21 minut temu, LICHU89 napisał: Panowie szukam ręcznej pianownict tak do 100zl możecie coś sensownego polecić? I jaka kupić aktywną pianę co nie zmyje mi wosku z auta? poczytaj a odpowiedz znajdziesz sam
kamykmm Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Pianownice kup Marolex 3000 ma bardzo dobry stosunek ceny do jakosciOdnosnie piany to moze byc np ADBL Yeti albo GS White BearWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
LICHU89 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Wiem że odpowiedź jest w tym dziele. Natomiast ja muszę to cis zamówić.... Ten Marolex 3000 ciekawa i dość tania opcja. Jak z trwałością? Czy do 100zl kupię coś lepszego?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 3 minuty temu, LICHU89 napisał: Jak z trwałością? Czy do 100zl kupię coś lepszego? ja uzywam Techakara na myjke ale jak chcesz reczna to kazda jest bardzo podobna z wytrzymałoscia a co do pian to tak jak pisali ADBL Yeti masz 5 chyba nut zapachowych Good Stuff Snow Foam bardzo fajny zapach Shiny Garage masz i biale i kolorowe to sa takie najbardziej popularne z Naturalnym Ph co nie zmywają wosków jak bys chcial cos lepszego to magifoam
LICHU89 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 A co powiesz na tą Epoca TEC ONE Foamer ??
Lewus089 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Panowie posiadam nilfiska c120 i pianownice od techkar . I taka sprawa , że leci mleko obracam na chwilkę pojemnik do góry nogami i leci ładna piana wtf ? Podbijam. Mam tą samą myjke i pianownice. Z tym, że u mnie zaczęło się tak dziać od ostatniego mycia. Wcześniej przeleciała z 10 myć i było super. Teraz jak dam na max pokrętło w prawo to leci mleko - nawet gorzej. Chyba, że obrócę pianownice tak jak napisał kolunio. Co ciekawe jak dam pokrętło trochę w lewo problem ustępuje, ale nie otrzymuje już tak gęstej piany.Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu TapatalkaMoja pianownica to pa.Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
ruffian Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Witam. Mam pytanie odnosnie zuzycia piany. Uzywam zestawu : Myjka lavor, nie pamietam modelu ale nie jest za duza. Pianownica od Techkar Piana SG fruit. Rozrabiam okolo 150ml piany plus 800 ml wody cieplej. Litr roztworu starcza ledwie na samochod kombi. Piana wychodzi ladna ale musze robic pokretlo calkiem na minus i pozniej lekko poluznic w lewo. Piana lezy okolo 5 minut. Nie jest najgorzej ale widzialem lepsze piany na tych pianownicach i pianach. Mysle ze to kwestia myjki. Czytalem tutaj ze mozna zmniejszyc przeplyw wody zeby bylo lepiej? Piszecie ze 1 litr wystarcza na dwa-trzy auta, a dlaczego mi tak szybko schodzi.
Dreamer42 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Mi SG fruit czy Yeti z PA Techkar na kombi wystarcza 700ml. Daje 80ml na 600ml bardzo ciepłej wody i jest mega piana. A myjka to tylko Parkside.
ruffian Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2017 2 godziny temu, Dreamer42 napisał: Mi SG fruit czy Yeti z PA Techkar na kombi wystarcza 700ml. Daje 80ml na 600ml bardzo ciepłej wody i jest mega piana. A myjka to tylko Parkside. Dzis dzialalem z pokretlem i wyszlo mi troche mniej. Jutro zobacze czy te 80ml max 100 na 600 albo 700 ml wystarczy na kombi. Moze bedzie podobnie domywac wiec pi co lac 150 ml na jeden raz. Panowie jeszcze jedno pytanie, ktore chyba nie padlo na ostatnich kilkudziesieciu stronach. Jesli zdecyduje sie na piane bez neutralnego PH ktore wiadomo ze podjada wosk to mocno wplywa na QD? Na moj chlopski rozum wychodzi ze moge umyc np Tenzi Truck i bez mycia na dwa wiadra za kazdym razem nalozyc np SG morning dew oczywiscie po wyszuszeniu? Chodzi o odswiezenie lakieru po ciezkim tygodniu. Czy to juz jest niezgodne ze sztuka?
czyzu6491 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2017 niezgodnie nawet po mocnej pianie jaką jest truck zawsze pozostanie nam coś na lakierze, jakieś drobne zabrudzenia. Przecierając samochód powstaną zarysowania a całą sztuka jest żeby minimalizować ryzyko ich powstawania więc jakiej piany by sie nie użyło w następnej kolejności mycie na 2 wiadra i dopiero nakładanie czegokolwiek na lakier. Piana aktywna to tylko zmiękczenie większych zabrudzeń
hamilton Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Jak kolega wyżej, ok. 60ml piany i mniej więcej 600ml ciepłej wody, piana wychodzi elegancka, zawartość butelki wystarczy na 407 z nadkolami. Myjka - prosty Nilfisk.
D@ViD Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Właśnie zamówiłem PA od techkar do karcherka K2. Mam aktywna piane od SG fruit neutral ph. Jakie stężenie dawać? 1:10? Zamówiłem też tenzi truck do szczurów przed aplikacja woskow itp. Jakie stężenie do PA polecacie tenziego? Czy najlepiej połączyć obydwa porodukty w PA? Chodzi o przygotwanie pod wosk Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi