Skocz do zawartości

Pianownica i aktywna piana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jesli ktos chce miec sprawna pianownice niech pisze na priw podam niezawodny sposób na regeneracje :-]

Napisz na forum, wszyscy chetnie przeczytają ;)

Opublikowano

ocet za słaby.oczywiscie mowimy o pianownicach metalowych firm pa rm albo mtm.najlepiej rozkrecic wyjac sitko i zamoczyc je na noc w elektrolicie takim do dolewania do akumulatorów ze sklepu.sposob działa juz od dwoch lat i nie raz zaskakuje to ludzi którzy maja prawie nowe pianownice a nie pianuja tak jak potrzeba:) po nicy pianownica smiga jak nówka.

Opublikowano

Tyle że Wera z Rzeszowa ma pianownice MTM Hydro. Też włoskie, ale nie powszechnie polecane P.A. Na szczęście nie robią problemu z wymianą/naprawą gwarancyjną - własnie im odesłałem swoją.

Opublikowano
może ktoś wysłać nr aukcji do sprawdzonego sprzedawcy :?:

Mam pianownicę od tego sprzedawcy: numer aukcji 1577300615. Jak narazie spisuje się :good:

Opublikowano
Mam pianownicę od tego sprzedawcy: numer aukcji 1577300615. Jak narazie spisuje się :good:

Dzięki :good:

A to nie jest to samo: 1537150166

Opublikowano

:oops:

W mojej ta regulacja to też tak trochę na wyrost, ale pianę jednak robi, tyle że na minimalnym podawaniu wody. Na całkowitym plusie robi jak to nazwałeś zagęszczone mleko.

Opublikowano

A ja ma takie pytanko, być może już padło: czy na strukturę piany ma wpływ tylko pianownica, czy też sama myjka? Chodzi o to, że mam podstawowy model myjki karchera(k2) i zastanawiam się czy warto inwestować w taką pianownice za ok.200zł.

Opublikowano

jodan, Pianownica reguluje ci ilość podawanej wody i łączy z określoną ilością środka w zbiorniku. W zbiorniku możesz jedynie ustalić stężenie danego roztworu. Myjka jedynie co może zmienić to ciśnienie podawanej wody. Reszta to już pianownica.

Wydaje mi się że jakość piany też może zależeć od ciśnienia podawanego w myjce ale tego nie jestem pewien.

Opublikowano
Tyle że Wera z Rzeszowa ma pianownice MTM Hydro. Też włoskie, ale nie powszechnie polecane P.A. Na szczęście nie robią problemu z wymianą/naprawą gwarancyjną - własnie im odesłałem swoją.
Tak się składa, że akurat rozmawiałem ze sprzedawcą faktycznie posiadali takie pianownice teraz mają IDROBASE. Są wytrzymalsze ale sam sprzedawca powiedział, że nie jest to pianownica dla super wymagających i lepiej kupić P.A
Opublikowano

Powiedzcie co robić gdy mam pianę i w instrukcji jest uwzględnione tylko nanoszenie opryskiem(przeważnie 1;50). Posiadam pianownice do seri k 0,6l i nie wiem. Jedni polecają wlewać koncentrat(że niby myjka wie ile pobrać) inni proponują ok 1;1-2. Jak to z tym jest?

A i jeszcze jedno chciałbym pianownicą nanosić sobie zwykły szampon powiedzmy że daje się go 1 działke na wiadro 10l. Ile wlać do pianownicy?

Bardzo proszę o potraktowanie moich pytań poważnie.

Opublikowano

czasami wystarczy niewielkie stężenie piany aby uzyskać bardzo dobry efekt. Zwykle stosuje się stęzenie 1:20. Sam koncentrat w dobrych pianownicach moze spowodować uzyskanie gęstej piany, lub jak wspomniane w innych postach gęste mleko. Chociaż i taka śmietana może zmyć część brudu z auta.

Jeżeli chodzi o pianownicę to powinieneś otrzymać takie stężenie jak w wiadrze z wodą.

Opublikowano

Tylko, że gdy użyjesz samego koncentratu piany to potem mogą Ci zostać białe zacieki które ciezko zmyc.. Przynajmniej ja miałem taki przypadek.

Opublikowano
pietras_wawa, Lepszy taki który dobrze doradzi niż który żle podpowie.

majkelradom, A jaka jest różnica w cenie tych dwóch pianownic?

Praktycznie żadna przeglądając allegro ceny wahają się od 129zł tak do 170zł. Ale ten idorbase to na moje oko celowo są robione na wzór P.A żeby ludzie je mylili

[ Dodano: 29 Kwiecień 2011, 11:51 ]

majkelradom, Dziwnie że sprzedawca nie promuje swoich produktów :D
Jak poczytałem o tym Idorbase to jest ogromna firma robią i pianownice ciśnieniowe, w ogóle sprzęt do myjek ale główne uderzyli na Chiny na YT są jakieś filmiki z targów gdzie promują swój sprzęt.