Carire Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 A gyeon jaki jest wg Ciebie? Ile warstw kladziesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zazwyczaj po 3 na przednią szybę. Carpro kładłem na wiosnę, było dużo opadów itp, teraz tylko kilka mżawek i Gyeon nie ma jak się wykkazać. Dla jasności - jak mam potrzebę użyć normalnych wycieraczek to używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 trzeba będzie kupić i samemu przetestować ile ml schodzi przy 3 warstwach tak na oku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Ale czego? Gyeon - na całe auto najlepiej wylać całą butlę czyli bardzo bogato. Carpro na 3 przednie szyby po 2-3 warstwy poszło 2/3 butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 może się uda podzielić ma dwa bo tak mi wypada ile odczekać na wyjazd po aplikacji i ile czekałeś jak kładłeś 2 i 3 warstwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zawsze +/- 10 minut między warstwamii minimum 12h w garażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasek2000 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Ja zdecydowałem się na "dr rain wiper" efekt jest rewelacyjny. Jestem taksówkarzem i wiem co to zmęczone oczy po nocy z deszczem. Po zastosowaniu tego środka po całej nocy z deszczem nie kują mnie oczy, naprawdę rewelka, a do tego jest tańszy niż inne tego typu specyfiki, pozdrawiam [ Dodano: 23 Sierpień 2013, 11:31 ] Ja zdecydowałem się na "dr rain wiper" efekt jest rewelacyjny. Jestem taksówkarzem i wiem co to zmęczone oczy po nocy z deszczem. Po zastosowaniu tego środka po całej nocy z deszczem nie kują mnie oczy, naprawdę rewelka, a do tego jest tańszy niż inne tego typu specyfiki, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 A było gdzieś na forum porównanie rainX vs. inna powłoka w 50/50? Wszystkie drogie fancy preparaty hydrofobowe na filmikach wyglądają jak mój rainx po pół roku, więc zastanawiam się czy jest sens przepłacać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Shmatan, skoro w 3.5 miesiąca robisz 1500km to nie dziwne, że rainx trzyma w Twoim przypadku nie wiem czy jest sens, wrzucasz rainx po zimie i przed zimą i spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Shmatan, skoro w 3.5 miesiąca robisz 1500km to nie dziwne, że rainx trzyma w Twoim przypadku nie wiem czy jest sens, wrzucasz rainx po zimie i przed zimą i spokój Dokładnie U mnie G1 siedzi 3msc.tylko zrobione już ponad 10kkm i rainX po takim czasie to już była kiszka Poza tym tanie NW mają problem ze smużeniem,co dla kogoś kto jeździ w nocy jest dramatem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasek2000 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 No to ja dokładnie przetestuje bo robię ponad 6000 km miesięcznie, więc napiszę opinię. Rain x miałem i nie sprawdzał się najlepiej, po pewnym czasie zaczynał się mazać. Zobaczymy jak ten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shmatan Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 kamilgt, robię około 10kkm rocznie, co daje 1.5kkm na troszkę poniżej 2 miesięcy. wrzucasz rainx po zimie i przed zimą i spokój właśnie się tego trzymam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Shmatan, I nie ma co kombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeepeR Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Nie wiem jak można zużyć całą butelkę Gyeon kładąc nawet kilka warstw na przednią szybe i na boczne przednie, mi i tak sporo zostało a jechalem na bogato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 może się ktoś wypowiedzieć czy warty jest uwagi ten preparat Glass Science Rain Clear Windshield Repellant Gel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 ma ktoś doświadczenie z nw od angelwax? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 grabek246, z tego co słyszałem (ale nie wiem na 100%) to to samo co Autobrite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 a cos więcej? tej drugiej też nie uważałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irving Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Zastanawiam się nad zaaplikowaniem NW, robię jakieś 15 tyś km rocznie, pół na pół trasa-miasto. Z tego co wyczytałem o tych produktach w moim "zasięgu" cenowym znalazłem cztery produkty. (kolejność przypadkowa): 1. 4nano Clear Vision (30ml)(jak różnica między premium? zwiększona wytrzymałość) za przemawia: cena, prosta aplikacja przeciw: znalazłem mało opinii o wytrzymałości 2. GTECHNIQ G1 CLEAR VISION GLASS SMART (15ML) za przemawia: wytrzymałość, dobre opinie przeciw: cena, wymagająca aplikacja 3. Car Pro FlyBy30 zestaw za przemawia: banalna aplikacja, pełen zestaw od wyczyszczenia od mycia po aplikacje przeciw: cena, mała wytrzymałość mechaniczna (podobną warstwa szybko znika kiedy używamy wycieraczek) 4. Rain-x za przemawia: cena, prosta aplikacja, dużo opinii (różnych) przeciw: wytrzymałość niższa w porównaniu do G1, więc wymaga częstszych aplikacji Jeżeli mam błędne wnioski to proszę o info z uzasadnieniem, byłbym wdzięczny za opinie osób które robią podobne przebiegi do moich i aplikowały u siebie którąś z tych NW. Jeżeli jest jeszcze inna NW o której może nie doczytałem a jest dobra, wytrzymała i możecie polecić to też proszę o info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Gtechniq g1, gyeon view - mam obydwie na szybie, działają tak samo. Carpro też miałem - nic specjalnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinM Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Gtechniq g1, gyeon view - mam obydwie na szybie, działają tak samo.Carpro też miałem - nic specjalnego 4nano - slabiutko. Slaby efekt hydrofobowy, niska trwalosc. RainX nie najlepiej. Na boczne szyby sie nadaje. RainClear żel - poki co bomba, rzeczywiscie dziala dobrze i dlugo. Mialem jeszcze cquarz c3 albo c5 - identyko jak 4nano, moze minimalnie lepiej. Chce teraz wyprobowac gyeon-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Mialem jeszcze cquarz c3 albo c5 - identyko jak 4nano, moze minimalnie lepiej. bo położyć, to trza umić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Mialem jeszcze cquarz c3 albo c5 - identyko jak 4nano, moze minimalnie lepiej. Rozumiem, że piszesz o GTechniq a nie "cquarz". Dla kogoś kto jeździ więcej po mieście, G3(G5) jest naprawdę super wycieraczką. U mnie od najniższych prędkości odprowadza wodę jeśli chodzi o te które używałem do tej pory. Może nie jest mistrzem wytrzymałości, ale wodę odprowadza zajebiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 26 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Dla kogoś kto jeździ więcej po mieście, G3(G5) jest naprawdę super wycieraczką. U mnie od najniższych prędkości odprowadza wodę jeśli chodzi o te które używałem do tej pory.Może nie jest mistrzem wytrzymałości, ale wodę odprowadza zajebiście Całkowicie się zgadzam. Niestety kilka dni temu G5 doprowadziła mnie do szału przy docieraniu Po dłuższej walce w garażu niby ok. Wyjazd na słońce i takie mazy, że się zagotowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 To samo mam z moją G3. Dotarcie jest po prostu niemożliwe, bez względu na czas schnięcia. Ale u mnie jest duża szansa, że się po prostu przeterminował, bo już ma jakieś 3 lata. No i irytujący efekt uboczny, w postaci widocznych w wilgotne dni kolistych ruchów, którymi nakładałem produkt. Czasem nawet przejazd wycieraczką nie pomaga. Z TGG problemów zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi