Bartosz85 Opublikowano 24 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2022 @Vujek czyściłeś może parownik w Volvo V40 II (po 2012 r.)?? Wiesz może jak tak wygląda dostęp do parownika?
Vujek Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2022 Tego nie robiłem. Ale widzę że jest z boku nóg pasażera i nie ma problemu z dostępem. Jak w fordach tylko z drugiej strony czyli pedały nie przeszkadzają. 1
Vujek Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2022 Nie miał do tej pory nikt ze znajomych. Jeśli filtr jest za schowkiem a pod nim wiatrak to trzeba kombinować z jego demontażem spod schowka. Jeśli wiesz jak się tam dostać można spróbować. W civicu IX wystarczy pociągnąć za osłonę bo jest na spinkach i elegancko schodzi.
Vujek Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 I jak tam. Są tam jakieś spinki czy osłona plastikowa na zatrzaskach lub wkrętach.?
admr Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2022 3 godziny temu, Vujek napisał: I jak tam. Są tam jakieś spinki czy osłona plastikowa na zatrzaskach lub wkrętach.? Jeszcze nie robiłem, samochód potrzebny nie maja kiedy podstawić.
swirus Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2022 chciałbym zrobić sobie takie urządzonko na wzór Tunapa - jaką dyszę zastosować(może ktoś jakiś link wklei)
Vujek Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2022 Nie jest to łatwe bo trzeba odpowiednie ciśnienie i wilgotność na wylocie uzyskać. Oryginał ma reduktor wbudowany. Dysza na wylocie też ma duże znaczenie.
buka Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2022 Panowie, chce zaaplikować tunapa 180 na parownik, jakiś sposób jak go zaplikowac? Nie chce kupować pistoletu do dwóch aplikacji
Vujek Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2022 Bez kompresora i porządnego aplikatora zapomnij. Tylko mycie wysokociśnieniowe tym preparatem daje efekt. Samo polanie nim parownika to słaby pomysł i krótkotrwały efekt.
buka Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2022 @Vujek akurat kompresor mam, czy zwykła nowa ropownica dała by radę?
Vujek Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2022 Nie . Próbowałem podobnych wynalazków i tylko zniszczyłem kupę Tunapa. Zbiornik na drugi dzień był ryży od rdzy w środku i lało za bardzo podobnie jak niby dedykowanym do tego dziadostwo z Aliexpres.
buka Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2022 @Vujek czyli w domowych warunkach pistoleta niczym nie zastąpię?
Vujek Opublikowano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2022 Niestety. Nie takie to proste. Też kombinowałem i skończyło się na firmowym.
alexander.p Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2022 Pany, help! Audi kupiłem a6 c6 po palaczu. Tragedia, ozonowac i prać będę na przemian przez Rok caly. Najgorszy problem jest z tym, że w przewodach wentylacji substancje smoliste, tytoniowy olej. Nie chce środka wybebeszać, stąd pytanie jak do wypłukać, wyczyścić ? Zapewne układ jest szczelny i syf gdzieś wyleci,pod fotelem albo pod dywan najchętniej to bym szczotkę do felg z piana przeciągną przez wszystkie kanały
gtszudi Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2022 W dniu 30.07.2022 o 19:40, alexander.p napisał: Pany, help! Audi kupiłem a6 c6 po palaczu. Tragedia, ozonowac i prać będę na przemian przez Rok caly. Najgorszy problem jest z tym, że w przewodach wentylacji substancje smoliste, tytoniowy olej. Nie chce środka wybebeszać, stąd pytanie jak do wypłukać, wyczyścić ? Zapewne układ jest szczelny i syf gdzieś wyleci,pod fotelem albo pod dywan najchętniej to bym szczotkę do felg z piana przeciągną przez wszystkie kanały odplywy ida pod auto , najlepiej ozonowanie ale ozonator minimum 5g i to tak pare razy , w odstepie paru dni
alexander.p Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2022 bedę ozonował, ale muszę się fizycznie pozbyć tego syfu
GrzechuKR Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Ja działam tym + szczoteczka wycior 2m z alli Jak znajdę to wrzucę zdj 1
alexander.p Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2022 ok, czekam na foty. w aucie nie ma problemu ze spływem, wylatuje przez otwory techniczne? domową klimę terz musze wyczyścić, wystarczy popsiukać tym po prawej czy oba zastosować ? rozumiem, że najpierw czyszczenie z oprysku i dezyfekcja
GrzechuKR Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Tak wszystko wylatuje odpływem , jak chcesz jedno to użyj nice on dezynfekuje i trochę czyści i zostawia fajny zapach zielonej herbaty, a/c to taki trochę apc do klimy przed nice Taka szczotka zdj z ali bo nie mogę znaleźć moich. Wpsikuje atomizerem z wężykiem i czyszcze tą szczotką. Potem za 30 min nice i puszczam klimę na 10 min . Tak czyszczę tunele jak są zasyfione. Parownik to już trzeba większym ciśnieniem.
alexander.p Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2022 takie zamówiłem z aregro, powinno zdać egzamin. i zmówiłem oba płyny. Będzie czochranko
Vujek Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Tylko ostrożnie bo jak sztywne to ustrojstwo to możesz pozrzucać - porozpinać kanały za deską.Ozonowac kilkakrotnie po 30 min. Z przerwami 1/2 godzinnymi. Można też użyć kilka granatów.
alexander.p Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Wycior dosyć sztywny, planuję lekko przyciąć włosie Wstępnie wpuszczę płyn, na wężyku, może pianę i zobaczę czy rozpusci, będę zerkał pod spodem auta i zbierał szlam Faza I Rozpoznanie tamatu .kratki do.mycia. kanały zbudowane z tworzywa, które nie absorbuje brudu. Demontaż i mycie kratek nawiewu Clinex A/C - z kratek leciał żółty syf! Polecam taki zabieg. Dla sprawdzenia czystości górnych kanałów włożyłem białą MF, było "czysto", lekki kurz. Czyszcząc kanały pod fotelem zaczyna się zabawa. Grawitacja działa, cały syf właśnie tam się zebrał. Wycior który zamówiłem ma za duża średnicę jest sztywny -do przerobienia na np. Gąbkę stożkową Kolejny etap to oprysk kanałów rozebrnie tunelu środkowego
Vujek Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Załóż na opryskiwacz wężyk od piany i wal pod ciśnieniem tymi środkami w kanały przesuwając jak nie masz nic innego. Przynajmniej całe przepłukasz. Ostrzegam tylko o możliwości zalania elektroniki za deską. Znam takie przypadki i koszty. 1
Vujek Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2023 Jako że sezon na odgrzybianie już z pełni pokaże wam jakiego rodzynka ostatnio miałem do ogarnięcia. Wszystkie filtry wyglądały tak. Jak śmierdziało nie muszę chyba pisać. 1
Rekomendowane odpowiedzi