powalla Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Pod BH wymyj lakier tylko IPA lub zmywaczem silikonowym i na po BH ...tylko po co ten BH tego nie wiem Testowałem ten specyfik na 2 autach i różnic w wyglądzie nie zauważyłem przy np. zrobieniu połowy drzwi bez i z BH
W1Michal Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 zamiast BH dałbym AW perfect polish i wosk
watkem Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 powalla po co ten BH to sam nie wiem^^, dopiero moje początki, i tak jakoś mi się wymyśliło że kupie sobie BH , A jak AW perfect polish nigdzie nie mogę znaleźć to co innego polecacie??(widzę inne produkty AW, ale tego konkretnego nigdzie nie ma )
szpyrek Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 http://autonablask.pl/produkt/angelwax- ... x-cleaner/ watkem, produkt z linku polecam
watkem Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 szpyrek wchodziłem już wczesniej na tą stronę, tylko problem polega na tym że wszędzie jest brak na magazynie tego specyfiku
W1Michal Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 warto szukac albo zaczekać bo jest rewelacyjny, ewentualnie daj ogłosznie w dziale Kupie może ktoś ma na zbyciu, ja też go kupiłem przez forum jako odlewke bo 500 ml to nie zużyje przez 4 lata
michalk9017 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 czemu pod cleaner lepsza jest DA niż rotacja?
vandaal91 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2016 jaki cleaner przed IPA i FA 1000HP? Cleanery po 70zł odpadają, nie wydam tyle na przygotowanie lakieru pod wosk, który nota bene kosztować będzie około 20zł. Czy może być od shiny garage [30zł] albo coś innego?
kandy Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 DG SC jest jakiś taki "tłusty", nie wiem jak to opisać, ale trzeba się porządnie przyłożyć przy docieraniu. Jak chodzi o DG, to lepiej pracuje mi się z #652, łatwo się dociera i nie trzeba latać z drugą MF żeby wszystko ładnie dotrzeć.
/miodu/ Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Trzeba dobrze wyczuc ilość produktu na padzie. Ja daje minimalne ilość, aby rozprowadzać jak najcieńszy film. Wtedy ładnie się do zera wypracowuje. Na auto używam 2 czarne pady.
kandy Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Osobiście pracuję ręcznie. Następnym razem spróbuję nałożyć mniejszą ilość na element, chociaż teraz wydawało mi się, że nie daje go dużo, dałem 4 krople wielkości grochu, na maskę Passerati.
/miodu/ Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 kandy, Aplikator gąbkowy czy mf? U mnie ręcznie lepiej wychodzi praca piankowym aplikatorem.
daniel87 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Jaki cleaner polecilibyście pod AW Body (poza dedykowanym)
kandy Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2016 Tricolorem ostatnio leciałem, już nie pamiętam jak to wyglądało przy MF
Bastek1980 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 Jaki cleaner polecacie pod Fusso Coat na czarny lakier? Czytałem gdzieś że Fusso nie na każdym cleanerze chce leżeć. Zaznaczam że zależy mi na trwałości Fusso
andy1980 Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 Mam pytanie jaki cleaner pod Ultimate Wax liqiud i pod Megsa 16? Ultimate polish? Na butelce jest napisane ze jest to politura i cleaner. Dzięki za info. Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Qub@ Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 Mam pytanie jaki cleaner pod Ultimate Wax liqiud i pod Megsa 16? Ultimate polish? Na butelce jest napisane ze jest to politura i cleaner. Dzięki za info. Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka Jak najbardziej, tym bardziej jeśli masz woski tego producenta. UP jest przyjemny w pracy, podbija świetnie look na ciemnych lakierach.
vandaal91 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Poorboy’s World Professional Polish 118ml - czy to da radę przed FK 1000P? Po cleanerze pójdzie IPA
3echo Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 Jaki cleaner polecacie pod Fusso Coat na czarny lakier? Czytałem gdzieś że Fusso nie na każdym cleanerze chce leżeć. Zaznaczam że zależy mi na trwałości Fusso Ja używam DG#652 a po nim IPA Trzyma jak dziki wytapane z Galaxy S5 Neo
kandy Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2016 644152 DG Pre Cleaner brudzi plastiki? Nie zauważyłem żeby brudziły się plastiki
sebek1993 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Panowie mam pytanie, nałożyłem ręcznie Prime Amigo po czym wosk Kiwami, z klapy i dołów drzwi zeszło wszystko w ciągu nie całym dwóch tygodni...Wina leży w za krótko wypracowanym cleanerze? Nigdy wcześniej ręcznie nie nakładałem tylko maszynowo i leżał długo może ze 3 miesiące. Ile ręcznie trzeba wypracowywać cleaner? Dość szybko się wypracowywał i resztę ścierałem fibrą tak jak wcześniej maszynowo. Wosk jest ok bo na innym aucie po ipie leży nadal.
Rekomendowane odpowiedzi