Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod BH wymyj lakier tylko IPA lub zmywaczem silikonowym i na po BH ...tylko po co ten BH tego nie wiem :o Testowałem ten specyfik na 2 autach i różnic w wyglądzie nie zauważyłem przy np. zrobieniu połowy drzwi bez i z BH :?

Opublikowano

powalla po co ten BH to sam nie wiem^^, dopiero moje początki, i tak jakoś mi się wymyśliło że kupie sobie BH :),

A jak AW perfect polish nigdzie nie mogę znaleźć to co innego polecacie??(widzę inne produkty AW, ale tego konkretnego nigdzie nie ma )

Opublikowano

szpyrek wchodziłem już wczesniej na tą stronę, tylko problem polega na tym że wszędzie jest brak na magazynie tego specyfiku

Opublikowano

warto szukac albo zaczekać bo jest rewelacyjny, ewentualnie daj ogłosznie w dziale Kupie może ktoś ma na zbyciu, ja też go kupiłem przez forum jako odlewke bo 500 ml to nie zużyje przez 4 lata :)

Opublikowano

jaki cleaner przed IPA i FA 1000HP? Cleanery po 70zł odpadają, nie wydam tyle na przygotowanie lakieru pod wosk, który nota bene kosztować będzie około 20zł. Czy może być od shiny garage [30zł] albo coś innego?

Opublikowano

DG SC jest jakiś taki "tłusty", nie wiem jak to opisać, ale trzeba się porządnie przyłożyć przy docieraniu. Jak chodzi o DG, to lepiej pracuje mi się z #652, łatwo się dociera i nie trzeba latać z drugą MF żeby wszystko ładnie dotrzeć.

Opublikowano

Trzeba dobrze wyczuc ilość produktu na padzie. Ja daje minimalne ilość, aby rozprowadzać jak najcieńszy film. Wtedy ładnie się do zera wypracowuje. Na auto używam 2 czarne pady.

Opublikowano

Osobiście pracuję ręcznie. Następnym razem spróbuję nałożyć mniejszą ilość na element, chociaż teraz wydawało mi się, że nie daje go dużo, dałem 4 krople wielkości grochu, na maskę Passerati.

Opublikowano

Jaki cleaner polecacie pod Fusso Coat na czarny lakier? Czytałem gdzieś że Fusso nie na każdym cleanerze chce leżeć. Zaznaczam że zależy mi na trwałości Fusso

Opublikowano

Mam pytanie jaki cleaner pod Ultimate Wax liqiud i pod Megsa 16? Ultimate polish? Na butelce jest napisane ze jest to politura i cleaner. Dzięki za info.

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Mam pytanie jaki cleaner pod Ultimate Wax liqiud i pod Megsa 16? Ultimate polish? Na butelce jest napisane ze jest to politura i cleaner. Dzięki za info.

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka

Jak najbardziej, tym bardziej jeśli masz woski tego producenta. UP jest przyjemny w pracy, podbija świetnie look na ciemnych lakierach.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jaki cleaner polecacie pod Fusso Coat na czarny lakier? Czytałem gdzieś że Fusso nie na każdym cleanerze chce leżeć. Zaznaczam że zależy mi na trwałości Fusso

Ja używam DG#652 a po nim IPA

Trzyma jak dziki

wytapane z Galaxy S5 Neo

Opublikowano

Panowie mam pytanie, nałożyłem ręcznie Prime Amigo po czym wosk Kiwami, z klapy i dołów drzwi zeszło wszystko w ciągu nie całym dwóch tygodni...Wina leży w za krótko wypracowanym cleanerze? Nigdy wcześniej ręcznie nie nakładałem tylko maszynowo i leżał długo może ze 3 miesiące. Ile ręcznie trzeba wypracowywać cleaner? Dość szybko się wypracowywał i resztę ścierałem fibrą tak jak wcześniej maszynowo. Wosk jest ok bo na innym aucie po ipie leży nadal. :o