boss Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Gajek, każdą grzechotke tak skończysz.. Ja zawsze stosuje stały klucz i dopiero jakąś przedłużke...
Shmatan Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 A doradzi mi ktoś połączenie płaskich i nasadowych (koniecznie z torxami) z dwoma grzechotkami w klasie yato/stanley/coval w jednej skrzynce? Cena oczywiście jak najniższa, w 250zł chciałbym się zamknąć
Qub@ Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 A doradzi mi ktoś połączenie płaskich i nasadowych (koniecznie z torxami) z dwoma grzechotkami w klasie yato/stanley/coval w jednej skrzynce? Cena oczywiście jak najniższa, w 250zł chciałbym się zamknąć Wiesz ciężko w tej cenie mieć płaskie, nasadowe, torxy, proponowałbym kupno kompletu covala z 2 grzechotkami a później dokupienie kompletu samych torxów czy płaskich innego producenta. W zestawach są oczywiście bity torx i nie tylko, ale w praniu często jako 1 padają. Nie 1 raz słyszałem opinię o yato i ich niezbyt rewelacyjnych grzechotkach, stąd polecam z tych 3 covala Osobiście używam kluczy proxxona, warto dopłacić, bo to już naprawdę konkretne klucze.
escimo Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 opinię o yato i ich niezbyt rewelacyjnych grzechotkach Nie zgodzę się, skakanie po dużej grzechotce z mojego zestawu nie zrobiło jej krzywdy
Qub@ Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 escimo prawda jest jak doopa, każdy ma swoją, podobnie jest z opiniami o kluczach
adziami Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 jeśli chodzi o klucze dynamometryczne polecam jonessway ponieważ po roku użytkowania można je w polsce u autoryzowanych skalibrować bez problemu co w przypadku yato jest niemożliwe. za to odradzam podnośniki firmy gecko (takie małe ot, sorry)
Tomeq631 Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2013 Ja dynamometr polecam Gedore trochę droższe od jonnesway ale z ewentualna kalibracja nie ma problemu i w razie czego serwis jest. Kolega w warsztacie ma tylko Gedore i po roku zawiózł na kalibracje i "trzymał" nastały fabrycznie bez kalibracji się obyło.
adziami Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2013 tylko starczy tysiak na gedore ? jonesway'a masz za 2 stówy a ile razy przykręcasz te koła w ciągu roku, pytanie czy warto:}
Tomeq631 Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2013 Ja za swojego rok temu dałem 600zl i mam zakres od 20 do 200 Nm. Jeśli do samych kół to oczywiście ze niema sensu kupować takiego chyba ze jakaś grubsza mechanika to polecam.
rustin Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2014 Ja mam dwie walizki honitona zielonego , jeden zestaw chyba 94el a druga płasko oczkowe z systemem honidrive do tego jonnesway dynamometryczny, polecam. Mam też pytanie jakie polecacie gwintowniki? chciałbym coś kupić jakiś zestaw tak za 80zł
pardi Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Ja mam pytanko jak nazywa się fachowo klucz do kół z taką ochronną plastikową obudową żeby nie porysować felg i gdzie w dobrej cenie coś takiego dostać?
paluch Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Ja mam pytanko jak nazywa się fachowo klucz do kół z taką ochronną plastikową obudową żeby nie porysować felg i gdzie w dobrej cenie coś takiego dostać? Nasadki do alufelg i znajdziesz http://www.ceneo.pl/1142630
krakow_kult Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Mam narzędzia z proxxona - i bardzo dobrze się spisują. Począwszy od płaskich, nasadek 1/2, 1/4, przedłużone nasadki, zestaw specjalistycznych bitów - wszystkie bardzo ładnie wykonane, dokładnie. Czuć wysoką jakość użytych materiałów i świetne (głównie) metalowe walizeczki. Polecam - nie są tanie ale za to na lata.
Fiszer Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Ja posiadam skrzynkę hitachi podglądowe narzędzia urzytkuje od 4 lat, wykonałem nimi 12 swapów i dziesiątki mniejszych i większych naprawach. nic się jeszze nie poddało. jedyny minus jest taki że nie nadają się do codziennego wożenia w aucie
jacek172-91 Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Ja używam narzędzi Black&Decer, Betha Work i Facoma. Do zadań Detailnowych i domowych działań przy aucie w zupełności wystarczają
Qub@ Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Mam narzędzia z proxxona - i bardzo dobrze się spisują. Począwszy od płaskich, nasadek 1/2, 1/4, przedłużone nasadki, zestaw specjalistycznych bitów - wszystkie bardzo ładnie wykonane, dokładnie. Czuć wysoką jakość użytych materiałów i świetne (głównie) metalowe walizeczki. Polecam - nie są tanie ale za to na lata. Także polecam proxxona, używam i są nie do zdarcia.
buka Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Ktoś coś powie na temat kluczy z firmy MEGA? Aukcja 3997068134
boss Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Większość stawia na proxxa Spoko ja też mam już kilka ładnych kompletów w zielonych walizkach
powalla Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Nie lepiej zamiast kupować "komplet w walizce" zrobić sobie spis potrzebnych elementów i kupić to luzem ? Mając teraz Nissana praktycznie klucza 13 nie używam ale za to 12 i 14 kilka rodzai się przyda. Tak samo po co imbus jak mam gwiazdki ? Kupować , bo w zestawie są i może się kiedyś przydadzą? Zawsze przecież można dokupić ...no chyba ze ktoś auto zmienia 3x do roku , to walizkowe komplety mogą zdać egzamin . Argument, że w walizce wszystko jest pod ręką też do mnie nie przemawia , bo rozłożone na półeczce w garażu też mi są szybciej dostępne ...no chyba że ktoś nie ma garażu
Yasiek Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 powalla, a może po prostu niektórzy nie używają tych kluczy tylko do samochodów, a jeżeli to nie tylko do swoich?
powalla Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Oczywiście żeby odkręcić śrubkę w np.żelazku (tu wstawcie sobie dowolny sprzęt AGD) koniecznie trzeba mieć zestaw kluczy nasadowych od 6- 34 ... Chodzi mi o to że jak każdy posiadacz takiej "walizy" pomyśli ile razy używał jakiegoś elementu , to okazuje się że z "walizy" rusza ze 3-5 nasadek i "dużą grzechotkę" , a reszta leży i ....i powoduje ze "waliza" kosztuje tyle ile kosztuje PS: rozbierający "nie tylko swoje" auta raczej na forum nie pytają "co kupić"
przemas22 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 Niektore nakladki leza ci 2 lata i nagle ci sie przydadza A tak musial bys latac i kupowac. Pozatym kupujac osobno wychodzi drozej Walizka to tez zaleta porzadku w kluczach
Rekomendowane odpowiedzi