Eidos71 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Czy jest szansa na pady 135 i 150 Buff And Shine Uro-Fiber ?
davor Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Podpowiedzcie proszę czy pady LAKE COUNTRY Force Hybrid Wool po pracy wystarczy wydmuchać tornadorem, czy jest jakaś procedura mycia?
Moderator Domel Opublikowano 11 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 https://showcarshine.pl/produkty-do-felg/chemical-guys-diablo-wheel-gel-rim-cleaner-473ml-ph-neutralny-produkt-do-felg.html?fbclid=IwAR0XoVS6Y4rhVLLmTapdbhZgjRGgoR-Ds8WRM_y2ug_kCCxMIRPg1R7tMHQ Mozna rozcieńczac ? Testowaliście ten produkt ? Od dawna szukam żelowych wheel cleanerów
Qukie Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 Oficjalny filmik Chemical Guys sugeruje rozcieńczenie w stosunku 3-1 'for best results'
Moderator Domel Opublikowano 11 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 14 minut temu, Qukie napisał: Oficjalny filmik Chemical Guys Tak te oficjalne fimiki CG są dość dyskusyjne wolę spytać tych co używali
D@ViD Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 @Qukie heheh trochę słabo się przyłożył widać ze zostało sporo brudu, a potem nagle na koniec ujęcia błysku
Qukie Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 @Domel @david2888 filmik, jak każdy od producenta jest magiczny chociaż zdecydowanie nie pokazuje magicznego działania żelu, stąd mój uśmieszek po 'best results' wrzuciłem go bardziej dlatego, że pokazuje, że dopuszczają rozcieńczanie. 1
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 11 Lipca 2019 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 @Eidos71 W przyszłości tak , ale aktualnie nie jestem w stanie określić kiedy... @Domel Przyjechał do nas w tym tygodniu, być może w weekend będę robił pełne mycie wraz z aktualizacją stanu powłoki grafenowej to przy okazji mycia felg przetestujemy "Diablo". wprowadziłem ten produkt bardziej jako uzupełnienie mycia felg czymś delikatnym, nieagresywnym. Sprawdzę i wyrażę swoją opinię. Odnośnie rozcieńczenia to faktycznie jest opcja 1:3, chociaż prawdopodobnie chcąc skorzystac z właściwości żelu najlepiej będzie użyć koncentratu. @davor w 90% wystarczy dobry przedmuch, ewentualnie przed kolejną pracą także przedmuch i ewentualny strzał z pad conditionera. Oczywiście jeżeli widzimy że przedmuchiwanie nie oczyszcza nam pada tak jak trzeba no to przyszedł czas na umycie. Ostatnio robiłem test z padem fioletowym , jeden dzień praca zakończona przedmuchaniem i na drugi dzień przedmuchanie i ponowna aplikacja pasty i nie zauważyłem różnicy. Oczywiście tutaj mówimy o cuttingu. Przy finishu czy to gąbką czy mikrofiibrą to pady do mycia i kolejny dzień zaczynamy czystym. 1
pablo15005 Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2019 @CAR CRAZY Liquid elements a1000 bedzie jeszcze dostępna czy problemy z rupesem?
Bare Shine Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2019 6 godzin temu, pablo15005 napisał: @CAR CRAZY Liquid elements a1000 bedzie jeszcze dostępna czy problemy z rupesem? LE A1000 jest wycofana z sprzedazy. LE ma problemy prawne z jakims producentem, sami nie chca powiedziec z kim wiec mozemy tylko domniemywać;) Nowy model A1000 juz jest w produkcji i start sprzedazy bedzie jakos we wrzesniu jezeli wszystko sprawnie pojdzie 1
daniels Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 jakies newsy co do dostepnosci BP do proxxona?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 @daniels Powinny wreszcie być w tym tygodniu... (wykonawca ma problemy z maszyną)
chudy2355 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 kiedy bedzie dostępny polytop motor top finish ? C@y wgl bd jeszcze dostępny?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2019 @chudy2355 Jeżeli będzie to w przyszłym tygodniu
ghost Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2019 @CAR CRAZY jest szansa na pojawienie się w ofercie Tac System Refinish Ultra ? Ewentualnie innych past Refinish R1-R3. Bo Tac All In One, w zasadzie prawie nic nie tnie, jest to zdecydowanie bardziej delikatny finish niż one-step, ale komfort pracy na tej paście to mistrzostwo i chciałbym potestować coś mocniejszego jak Ultra.
Eidos71 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2019 41 minut temu, ghost napisał: Ewentualnie innych past Refinish R1-R3. Oczywiście z tej najnowszej, 4-tej generacji.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 @ghost, @Eidos71 przy kolejnym zamówieniu z TAC dodamy też pasty 2
BarKoz Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2019 @CAR CRAZY Czy będzie jeszcze dostępny uchwyt do mycia szyb z firmy Stoner? Jeśli tak, to kiedy? Pozdrawiam
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2019 @BarKoz witam, będzie ale nie szybciej niż za miesiąc 1
chudy2355 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2019 @CAR CRAZY pojawi sie u was cleander od fireball ?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2019 @chudy2355 raczej Fireball-a w najbliższym czasie nie będziemy wprowadzać, nie mam wstawionego ale mam na magyzie taki cleaner od Tac system i cena lekko przyjemniejsza: http://www.tacsystem.net/prod_view.html?TypeId=2&Id=859&FId=t3:2:3
Syrio Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 @CAR CRAZY jego się aplikuje i wypracowuje tak samo jak ten fireball? Czyli na mokro, bez konieczności długiego wypracowywania?
ghost Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 59 minut temu, Syrio napisał: @CAR CRAZY jego się aplikuje i wypracowuje tak samo jak ten fireball? Czyli na mokro, bez konieczności długiego wypracowywania? Przecież jest instrukcja użycia na oficjalnej stronie. 1. umyć itd... 2. nakładać pojedynczo panel po panelu 3. wypracować 4 Ostatni punkt zapowiada się nawet fajniej niż fireball, bo podają tylko obficie spłukać bez konieczności mycia. https://www.tacsystemusa.com/car-care-supplies/paintwork-cleaner/
Syrio Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 Wiesz, z całym szacunkiem do opisu producentów, czasem to co deklarowane jest rozbieżne z praktyką/efektem realnym. Przy AB Wax Off było chyba tak, ze deklarowanie stężenie i czas nie były wystarczające, żeby dać pożądany efekt A showcarshine cenię sobie właśnie za to, że sporo sami testują, można się ich poradzić, pogadać i mają dobre swoje własne produkty :).
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 2 Września 2019 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 @Syrio Dziękuje bardzo za tak przyjemną opinię o ShowCarShine. @Syrio w sumie jest tak jak opisał @ghost , ale.... moje zdanie o produktach tego typu jest trochę odmienne i mam wrażenie że do nich jest dodawany jakiś składnik który pomaga uzyskać fajna taflę. Nie oznacza to że np produkt jest słabym cleaner-em, może być wręcz odwrotnie Swego czasu robiłem test gdzie próbowałem po korekcie wymyć lakier wszystkim co miałem pod ręką: od różnego rodzaju wipe out-ów, po kwasy , kończąc na produktach zasadowych. Tafli nie udało się osiągnąć. Co innego na lakierze niezadbanym, przed korektą wtedy łatwo osiągniemy równą taflę.
Rekomendowane odpowiedzi