Sebalbn Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 22 minuty temu, analyzator napisał: @Sebalbn u mnie z robieniem cleanerem czekam na wolny weekend. Mogę zaproponować inną opcję - jakieś spokojniejsze popołudnie wpadnij do mnie do garażu, sprawdzimy punktowo u Ciebie dodo a pewnie z rozpędu i angelwaxa u mnie No i namówiłeś To na spokojnie, jak będziesz miał troche wolnego czasu to daj znać, umyje auto na szybko i chętnie przyjade, bo te plamy mnie irytują. A cleanerem lecisz TriColor'em czy masz jakiś inny padzik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 19 minut temu, Sebalbn napisał: No i namówiłeś To na spokojnie, jak będziesz miał troche wolnego czasu to daj znać, umyje auto na szybko i chętnie przyjade, bo te plamy mnie irytują. A cleanerem lecisz TriColor'em czy masz jakiś inny padzik ? budżetowym aplikatorem fibrowym robiłem https://showcarshine.pl/aplikatory/chemical-guys-aplikator-z-mikrofibry-3-szt-delikatny-do-wszystkiego-idealny-do-systemu-gripper.html Co do mycia - na próbę jeden element bez problemu umyjemy u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebalbn Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Okej, jak mi sie uda gdzieś stacjonarnie może dorwe TriColor'a przy okazji. Dobra to na spokojnie dawaj znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 26 minut temu, Sebalbn napisał: Okej, jak mi sie uda gdzieś stacjonarnie może dorwe TriColor'a przy okazji. Dobra to na spokojnie dawaj znać Mamy i tricolora na stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Super że coś tu się wreszcie dzieje i że się spotkaliście. Jak widać prawdziwe chęci wystarczą. Nie potrzeba do tego pisania o pięknych firmach (być może nawet nieistniejących) i przygotowaniach do spotów w nich. Wystarczy zapał i sama chęć spotkania. I tak trzymać !! Ja chętnie dołączę ale, jak pisałem pasują mi terminy na tygodniu. Pierwszy piątek miesiąca kojarzy się z ...hmmm , ale o.k. chętnie się pojawię, choć nie ukrywam że np. czwartek byłby dla mnie lepszym terminem, ale jako nieobceny postaram się dostosować do reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebalbn Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 11 godzin temu, Big napisał: Super że coś tu się wreszcie dzieje i że się spotkaliście. Jak widać prawdziwe chęci wystarczą. Nie potrzeba do tego pisania o pięknych firmach (być może nawet nieistniejących) i przygotowaniach do spotów w nich. Wystarczy zapał i sama chęć spotkania. I tak trzymać !! Ja chętnie dołączę ale, jak pisałem pasują mi terminy na tygodniu. Pierwszy piątek miesiąca kojarzy się z ...hmmm , ale o.k. chętnie się pojawię, choć nie ukrywam że np. czwartek byłby dla mnie lepszym terminem, ale jako nieobceny postaram się dostosować do reszty. Oczywiście, że chęci wystarczą i troche pozytywnego nastawienia @analyzator Tobie pasuje termin 07.06.2019 19:00 ? Jeżeli tak to mi również. Może uda nam sie przyjechać troche brudniejszymi autami, żeby było co tam potestować EDIT : Znalazłem kwas do felg i jeżeli cleanery nie dadzą rady to może spróbuje tym kwasem to usunąć, to jest ValetPro Blue Gel, podeśle Ci ten link z filmikiem o którym gadaliśmy . : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 14 godzin temu, Sebalbn napisał: Oczywiście, że chęci wystarczą i troche pozytywnego nastawienia @analyzator Tobie pasuje termin 07.06.2019 19:00 ? Jeżeli tak to mi również. Pasuje. Wrzucam sobie w kalendarz. Dzięki za filmik. Co do cleanerowania może czwartek/piatek popołudnie? Będę miał z godzinkę można stestować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebalbn Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Ok ! Tak, więc zaklepane 07.06.2019 19:00 na ul koncertowej na myjni bez dotykowej "na dachu" lux medu. A co do czwartku/piątku to mi pasuje, daj znać po prostu o której i możesz mi na pw podesłać gdzie dokładnie. Już sie zastanawiam czy zejdzie czy zostanie tylko korekta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big Opublikowano 14 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Ja również postaram się dołączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macmel Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 w końcu dzięki temu tematowi dowiedziałem się, gdzie mogę sobie na spokojnie umyć ręcznie auto na bezdotyku do tej pory odważyłem się tylko na robienie oprysku citrus pre-washem na niektórych bezdotykach i w większości przypadków nie miałem problemów (na bezdotyku na Bursakach 19 przy centrum motoryzacyjnym nawet panowie z obsługi pytali co to za specyfik mam że tak fajnie pachnie - valet pro citrus pre-wash), ale ręcznie do tej pory nigdy się nie odważyłem bo po pierwsze kolejki po drugie zwyczajnie głupio na kolejnego spota też się postaram wpaść jeśli czas pozwoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Może jakiś spontan w ten weekend jakby miało nie padać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebalbn Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 @macmel a używałeś tego citrus pre washa od VP jako APC ? Fajna sprawa, mam, używam, fajnie odtłuszcza. A na spota zapraszamy. @analyzator Jak pogoda dopisze chociaż na te 3-4 h to ja jestem na tak. Tyle że tak bardziej późniejszym popołudniem/wieczorem. Bo auto masakra, a z tego Dodo Juice PH to już nie wiele zostało i przydało by sie dosmarować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 [mention=21505]macmel[/mention] a używałeś tego citrus pre washa od VP jako APC ? Fajna sprawa, mam, używam, fajnie odtłuszcza. A na spota zapraszamy. [mention=17773]analyzator[/mention] Jak pogoda dopisze chociaż na te 3-4 h to ja jestem na tak. Tyle że tak bardziej późniejszym popołudniem/wieczorem. Bo auto masakra, a z tego Dodo Juice PH to już nie wiele zostało i przydało by sie dosmarować. Ja używałem 1:20 do wnętrza i niestety mi nie siadl, zero piany. Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebalbn Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 39 minut temu, Fitte napisał: Ja używałem 1:20 do wnętrza i niestety mi nie siadl, zero piany. Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Z tą pianą to właśnie różnie bywa, ja używam pianowniczki albo atomizera po płynie mr magic i on też fajnie spienia, polecam spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macmel Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 15 godzin temu, Sebalbn napisał: @macmel a używałeś tego citrus pre washa od VP jako APC ? Fajna sprawa, mam, używam, fajnie odtłuszcza. A na spota zapraszamy. jako apc jeszcze go nie używałem, ale raz spróbowałem nim usunąć plamy po smarze z materiału i dał radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Ja muszę zająć się swoim szczurem, bo już prawie koloru nie widać. No i muszę w końcu odetkać powłokę, także chyba w sobotę będę na myjce na Koncertowej tylko nie wiem jeszcze o której. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebalbn Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 @analyzator @Big @macmel To takie mycie na spontanie w sobote pod wieczór Wam pasuje? Bo mi też sobota bardziej pasuje niż piątek w tym tyg. Może koło 18:30/19:00 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big Opublikowano 24 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Myślę, że godziny o.k. Koło 18:30 powonieniem się pojawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebalbn Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Doszła mi paczuszka od @Detailer's Magic z nowym APC, więc wezme jutro kilka stężeń i sie coś potestuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Sorry moi drodzy ale jutro nie dołączę. Plany zmieniły się na grillowe. Następnym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 I jak spotowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebalbn Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 No i mycie fajnie wyszło Dzięki za spotkanie @Big, mega fajnych ludzi można poznać na tym forum, mam nadzieje, że będziemy się z czasem widywać w coraz większym gronie No i fajny test APC nam wyszedł przy okazji Ale tak serio to na prawde daje rade ten siuwaks, dodaje do niekończońcej się listy I standardowo foteczki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 no dobra frekwencja widzę rośnie na kolejnym będę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big Opublikowano 26 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Dziękuję bardzo Panie i Panowie za bardzo fajnie spędzony czas i super spotkanie Sebastian, dzięki za szybkie ogarnięcie plastików pod maską. Ten testowy APC + naprawdę robi robotę. Później w garażu, jeszcze oglądałem plastiki i są takie fajne satynowe, bez zbędnego połysku. Wyglądają super Dzięki i do następnego spotkania. Mam nadzieję że będzie nas coraz więcej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebalbn Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Tutaj jest link do tego małego testu APC : https://kosmetykaaut.pl/topic/14647-detailers-magic-apc/?do=findComment&comment=665348 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi