Qub@ Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 Jakbyście mieli porównać cyclone do zielonego megsa to który mocniejszy? Że tak zapytam spontanicznie.
lukas93cs Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Bilt Hamber Surfex Hd polecam 100% jak go spróbowałem to kupiłem dorazu 5L
Fancivi Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Bilt Hamber Surfex Hd polecam 100% jak go spróbowałem to kupiłem dorazu 5L ja juz drugie 5l zaczalem Pogoda jaka jest kazdy wie auto pozniej, a dzis sprzatanie swiateczne kuchni poszlo ekspresowo, zaden brud, tluszcz nie mial szans.
Carire Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Fancivi, a jakoś go rozcieńczasz w domu czy jedziesz normalnie ?
Fancivi Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Chyba wyszlo mi cos +/- chyba cos kolo 1:10 bo brudno bylo i nie chcialo mi sie ponownie dolewac APC jezeli bym zrobil slabsza wersje, lecialem tym wszystko co w kuchni Meblom nic nie jest wszystko czyste idealnie odtluszczone
Frycu75 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Meblom nic nie jest wszystko czyste idealnie odtluszczone Potwierdzam meble w kuchni z płyty na której zostają każde paluchy i tak dziwnie nie są do zmycia niczym( mydło szare, płyn do naczyń i inne kuchenne wynalazki) tylko Bilt Hamber Surfex Hd daje radę żona szczęśliwa tylko trochę na zapach narzeka
teres Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Trzeba będzie spróbować, żona pewnie jakoś przełknie taki zakup
Radziu Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2013 ja polecam Nielsen Cyclone dzisiaj stosowałem go w drzwiach i efekt jak najbardziej na plus do tego ma zapach cytrusowy
maciek-drummer Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Kupiłem pierwszy raz środek APC Nielsena i proszę o poradę jak myć plastiki wewnątrz. Jeśli chodzi o dawkowanie to już się zapoznałem z tematem ale chciałem Was zapytać czy po położeniu go np. na deskę rozdzielczą odczekać jakiś czas czy od razu wycierać do sucha???
Birkhof Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2013 Kupiłem pierwszy raz środek APC Nielsena i proszę o poradę jak myć plastiki wewnątrz. Jeśli chodzi o dawkowanie to już się zapoznałem z tematem ale chciałem Was zapytać czy po położeniu go np. na deskę rozdzielczą odczekać jakiś czas czy od razu wycierać do sucha??? Maciek chyba ktoś już napisał tylko w tym wątku jak to robić ale skoro takiś leń nakładasz rozrobione APC, pędzelkujesz, dobrze i dokładnie wycierasz wilgotną MF, czekasz aż wyschnie i na koniec dressing Pozdrawiam
beautifulcar Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Pytanie które przewija się na wszystkich stronach tematu to jakie stężenie APC jest bezpieczne i które APC jest skuteczne. Poniżej zebrałem niektóre spostrzeżenia userów Używałem do 1:10 max, żadnych niepokojących objawów nie było. Ja u siebie rozcieńczałem 1:15 ale spokojnie mogło być 1:10 Na zewnątrz jadę 1:5 ja myłem w astrze 1:10 też nielsenem i nic się nie stalo Ale dla spokoju zrób sobie 1:20 i będzie dobrze ja używałem APC Nielsena w Lagunie I i Scenicu I (jasne plastiki) w stężeniu 1:5 i było ok (nic się z plastikami nie działo) U siebie w Megane 1:10 i również czyściło super Na zewnątrz auta - Nielsen Cyclone Wewnątrz - Nielsen Cyclone (1:15) potrafi zostawiać białe ślady po niedokładnym wypłukaniu/wytarciu w miejscach trudnodostępnych (np na maskownicy głośników). Autobrite Citrus Wash (1:30) wymywa te ślady i jest perfect. hallo, czy ktoś odpowie mi czy coś robię źle w w/w czynnościach? wydaje mi się że APC 1:10jest wystarczająco mocne, a jednak więcej brudu widać na aplikatorze po nakładani PB NL... cyclone jest słabym apc, ja osobiście używam w stężeniu 1:4, a niekiedy nawet 1:2 z tym stężeniem co napisałeś, na pewno nic się nie stanie. Ja dla odmiany postanowiłem podzielić się swoim doświadczeniem co do APC Nielsena i SNB Green. Przedmiotem penetracji są plastikowe nakładki na progi niby wewnątrz ale narażone na działanie zewnętrznych czynników jak buty itp. Umyte 3 razy : - pierwszy raz mieszanka cyclone50/green50 z wodą destylowaną (APC 1-14 H2O). - drugi raz Green bez rozcieńczenia - trzeci raz Cyclone bez rozcieńczania Sposób mycia : Spryskanie , odczekanie 2-5 min pędzelkowanie i odczekanie ok 20 min, spłukanie woda wytarcie do sucha mikrofibrą. Po ostatnim myciu ( trzecim) mikrofibra ( przed trzecim wytarciem była czysta wcześniej wycierane innymi mikrofibrami) wygląda jak na zdjęciu gdzie również są progi podane powyższej operacji. Na zdjęciu widać że po trzech myciach z czego dwa APC nie rozcieńczone progi są w niezłej kondycji ale ściereczka nie koniecznie. Chcąc zaaplikować dreesing oraz Cquartz DLUX i chcąc trzymać się zaleceń producenta : ”Powierzchnia musi być bardzo czysta i bardzo dobrze odtłuszczona” Mam wątpliwości : progi są czyste czy jeszcze nie ? Test z nową białą rękawiczką Na palcach dwóch pierwszych od kciuka widać że coś tam jeszcze siedzi ( ten palec najbrudniejszy to próg od strony kierowcy) kolejne dwa palce będą testerem po ostatnim myciu. W tym miejscu przypomina mi się dyskusja w temacie http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... c&start=30 Pytanie czy plastik da się umyć do końca czy tak jak opona będzie zawsze brudził brudem „technologicznym” Szukając odpowiedzi na to pytanie postanowiłem jeszcze raz umyć progi zgodnie ze sztuką mycia plastików wewnętrznych bez użycia wody. A więc zestaw Naniesienie APC green/cyclone pół na pół w mieszance 1/14 z wodą destylowaną Pędzelkowanie Jak widać coś jeszcze brudu jest Ale tylko na progu od kierowcy I tu przygotowana fibra do wytarcia I po wytarciu Ups nie jest czysta Poniżej stan progów wraz ze stanem mikrofibry I test rękawiczkowy Mi się wydaje że czyste nie jest ale ile można myć ? Wnioski co do bezpiecznego używania APC i jego rozcieńczania pozostawiam oglądającym. Zdjęcia progów po dresingu i zabezpieczeniu wkleję jak zakończę cały proces.
kita33 Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Pytanie odnośnie rozcieńczania APC. Czy używać wody destylowanej czy zwykłej wody z krany ciepłej lub zimnej? Dodam że posiadam APC Nielsen Cyclone oraz Bilt Hamber Surfex Hd
damin Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2013 Zwykła zimna kranówa wystarczy, ale jak rozcieńczone z nią APC postoi dłużej to wytrąca się biały osad. Z destylowaną/demiralizowaną nie miałem takiego problemu.
SiWyJDM Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Potrzebuje APC do czyszczenia deski rozdzielczej i plastików w hondzie, lecz deska jak i obicia drzwi są z miękkiego tworzywa. Nie na robię szkód używając Valet PRO Interior All Purpose albo Nielsen Cyclone?
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 SiWyJDM, ja używam tego pierwszego - 1:6 i jest
Grzes Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Valet PRO Interior All Purpose - również go używam i jest
Marcin_M Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Polecam Nielsen Cyclone. Proporcje 1:5 do kokpitu daje radę. Ale Valet PRO też w porządku.
jagmar Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Valet PRO Interior All Purpose - również go używam i jest +1 jak narazie najlepsze APC jakie używałem (dobre jest jeszcze MPC od Autobritte ale niestety cena inna)
dominik2403 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Czy APC nie narobi mi szkód na desce rozdzielczej która jest lakierowana (z szarego na czarno)?
custom Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 nie powinno ale sprawdź w mało widocznym miejscu z rozsądnym rozcieńczeniem i Valet PRO Interior All Purpose tez używam i jest
atvmmz Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Panowie, z tego co czytam to rozumiem, że to APC Valet PRO jest słabsze od np. Cyclone i do wnętrza używacie mocniejszego roztworu niż 1:10?
chudy Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 w mojej hondzie del sol użyłem APC shiny garage 1:10 na pierwsze mycie po poprzednim właścicielu, a teraz 1:20 do bieżącej pielęgnacji. Na to idzie dressing od chemical guys i jest lepiej, niż dobrze. Polecam APC od SG.
andrew267 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Valet PRO Interior All Purpose - również go używam i jest +1 jak narazie najlepsze APC jakie używałem (dobre jest jeszcze MPC od Autobritte ale niestety cena inna) OK, ale moje pytanie brzmi: czy Valet PRO Interior All Purpose nie powoduje nabłyszczania plastików , bo mnie zależy jedynie na macie.
Rekomendowane odpowiedzi