Pikoko Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 A jest apc które nie trzeba rozrabiać a można stosować na wszystko jest ok czyli plastik guma szyby i lakier? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
MMCzysci Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 Krótko mówiąc - nie. Jeżeli coś jest gotowcem, to jest produktem określonej kategorii. Nie słyszałem o APC, którego się nie rozrabia Wyryte w skale z S20 FE 5G
Pikoko Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 Krótko mówiąc - nie. Jeżeli coś jest gotowcem, to jest produktem określonej kategorii. Nie słyszałem o APC, którego się nie rozrabia Wyryte w skale z S20 FE 5GA które polecasz w miarę tanie i wydajne? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
MMCzysci Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 Wszystko jest na forum. Tire, glass, interior cleanery. Wszystko o wszystkim mamy Wyryte w skale z S20 FE 5G 1
Moderator Domel Opublikowano 18 Września 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 3 godziny temu, MMCzysci napisał(a): Nie słyszałem o APC, którego się nie rozrabia EliteDetailer APC Ready
Moderator Eryczek Opublikowano 18 Września 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Września 2023 Używał ktoś APC od Gyeona?
MMCzysci Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2023 EliteDetailer APC Ready No to zaskoczonko.Wyryte w skale z S20 FE 5G
tryhp3 Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2023 Chyba też DETAILER'S MAGIC APC MAGIC (ten słabszy bez plusa w nazwie). On jest niby na każdą powierzchnię i wg producenta nie trzeba robić roztworu.
arczar Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 W dniu 9.07.2023 o 21:48, Domel napisał(a): No to pozostaje Ci iść tylko w Fresso APC Tak samo uniwersalne jak Koch GS? szyby, nadkola, lakier, felgi na bieżąco? Czy jednak lepiej GS?
Rafal9304 Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 Na szyby nie wiem bo nie myłem ich nigdy APC ale na plastiki, lakier, felgi, nadkola itd. taką samą robotę robi Fresso jak i GS chociaż mi ostatnio lepiej się pracuje APC od Fresso niż GS'em.
arczar Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 Dzięki! Podobno jest bez wodorotlenku i nie trzeba wymywać - sprawdzone w boju?
maciek-drummer Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @arczar Fresso chyba posiada wodorotlenek. Z tego co wiem to Cleantle i Shiny Garage mają teraz APC bez wodorotlenków, ale siła czyszcząca jest ponoć słaba.
Moderator Domel Opublikowano 22 Października 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 52 minuty temu, arczar napisał(a): Tak samo uniwersalne jak Koch GS? szyby, nadkola, lakier, felgi na bieżąco? Czy jednak lepiej GS? Tak, full uniwersal.
marcineke Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @maciek-drummer , miałem przedpremierowo Shiny Garage Green, o zapachu arbuza, rewelacja, siła czyszczenia była ok, niestety zostawiłem sobie 100 ml rozrobione w butelce na ciężkie czasy i po 3 miesiącach zero zapachu, jakby wypłowiał.Miałem teraz kupować 5l i się zastanawiam. U mnie teraz nr 1 wśród Apc jest Auto Graph Amber, świetny zapach, mocny, w koncentracie aż za mocny , przy rozrobieniu 1:10 zapach rewelacja, nawet na zewnątrz czyszcząc gumowe dywaniki fajnie pachnie, badam jeszcze siłę czyszczenia ale wychodzi na razie mój faworyt, dodatkowo cena 95,90 za 5l czyni produkt tani, jak wskoczy -35% na BF jak zeszłego roku to już za 62 zł mamy 5l świetnego Apc. Standardowo wymaga wymywania, więc u mnie tylko zastosowanie zewnętrzne. Już po 2 autach wyparł Cleantle ID w czyszczeniu padów, po psiknieciu od razu widać jak brud ucieka.W tym jest rewelacyjny, dywaniki doczyscil średnio, ale były mocno zapuszczone, dużym plusem że mimo dużej ilości piany bardzo szybko się wypłukał. 1 1
arczar Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 44 minuty temu, maciek-drummer napisał(a): @arczar Fresso chyba posiada wodorotlenek. Z tego co wiem to Cleantle i Shiny Garage mają teraz APC bez wodorotlenków, ale siła czyszcząca jest ponoć słaba. Według samego producenta nie ma. Załączam zrzut ekranu.
maciek-drummer Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @arczar @arczar w takim razie przepraszam, że wprowadziłem w błąd. Mam to apc w testerze i nawet fajnie mi się nim ostatnio pracowało w stężeniu 1:10
arczar Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @maciek-drummer luzik. Po prostu sam się zastanawiam co wybrać i "badam". Nie lubię mieć 15 produktów, do "prawie tego samego".
marcineke Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @arczar więc jaki jest sens w Fresso kupować interior cleaner skoro Apc nie trzeba wymywać?Z 1l Apc mamy 10 lub nawet 20 l interiora. Kurcze właśnie idzie do mnie interior cleaner z Fresso na testy.
arczar Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2023 @marcineke biznes Panie, biznes
maciek-drummer Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Panowie czy ktoś z Was może potwierdzić to, że Koch na pewno zmienił formułę GSa? Wczoraj skończyłem właśnie butlę i bardzo lubię ten produkt, więc najchętniej bym go kupił poraz kolejny, ale jak to naprawdę z nim teraz jest? Butle, którą miałem obecnie kupiłem jakieś dwa lata temu. Kupował może go ktoś ostatnio ?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 3 Grudnia 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Ostatnio przetestowałem bardzo dużo APC i przeważnie do czyszczenia padów. Wnioski są takie że jednak power clean z Opti się najlepiej sprawdza do tej czynności głównie przez to że się mało pieni i łatwo je wypłukać z pada. Co do innych APC to albo się mocno pieniły i trzeba było 2-3 razy płukać i odwirować pada albo po prostu słabo się sprawdzały do czyszczenia
ral6014 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @maciek-drummer Od 19.10.2022 obowiązuje nowa karta charakterystyki Green Stara i na pierwszy rzut oka zmieniono skład w stosunku do wersji z 20.08.2018. Posiadam 2 litry kupione na początku 2022 i to jest na pewno klasyczna wersja.
maciek-drummer Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @ral6014 czyli w 2022 kupiłeś poprzednią wersję ?
ral6014 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @maciek-drummer Tak, kupiłem 2 butelki chyba w marcu 22, więc to na pewno stara wersja 1
MMCzysci Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Ja w sierpniu 2022 w ANB również starą wersję.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1
Rekomendowane odpowiedzi