kokolokos Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalbce Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Czy z UC + ten aplikator http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... color.html dam radę coś zdziałać ręcznie na twardym lakierze Audi ? Będą jakieś efekty ciężkiej pracy czy lepiej sobie darować ten zabieg i zaoszczędzić stówkę ? Korci mnie strasznie żeby spróbować ale też z drugiej strony nie chcę być rozczarowany i żyć z myślą że tyle czasu poszło na marne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Kup używkę od kogoś -połową butelki wypolerujesz ze 3 samochody.Praca ręczna z uc to katorga ale da się nim to i owo zdziałać tylko cierpliwość i czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CandyRed Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Panowie ... Pacjent czerwona honda civic (lakier miekki z tego co wiem ) najpierw przygotowanie ... mycie glinka mycie MEGUIARS ULTIMATE COMPUND + pand tri kolor (którą stroną co i jak bo się zgubilem ... ) Cherry Glaze na to ewentualnie jakis wosk ? ... da radę coś takiego zrobic ? moze zostać taka kolejnosć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutakus Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 słuchajcie może mi ktoś odpowiedzieć fachowo czego uzyc a czego nie i dlaczego Otóż mam taki zestaw: - UC - IPA Tenzi - cleaner dodo lime prime - politure MEGUIARS DEEP CRYSTAL POLISH STEP 2 - wosk collinite 476s Prawdopodobnie będę UC nakładać ręcznie chyba że budżet przewidzi jakąś tanią polerkę do pracy a więc czy po użyciu UC mam przetrzeć lakier ipą czy samo zastosowanie cleanera po UC wystarczy żeby zebrać jakieś resztki pasty ? i czy użycie politury po cleanerze i UC przyniesie jakiś lepszy efekt? Ewentualnie jeśli bym nie robił całego auta UC to mogę stosować go miejscowo na jakieś zarysowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger23 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Wygląd będzie ale nie wymyte UC skróci trwałość wosku Trochę odkop,ale czego najlepiej użyć do wymycia UC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo228 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Wygląd będzie ale nie wymyte UC skróci trwałość wosku Trochę odkop,ale czego najlepiej użyć do wymycia UC? IPA, zmywacz silikonowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Wystarczy ipa 1:1 z wodą destylowaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strodus Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Planuję zająć się lakierem mojej Madzi, mam do was jednak małe pytanko. Samochód ma już swoje lata i lakier jest trochę zniszczony. Najgorsze są wszechobecne ryski, jakby ktoś po krzakach jeździł. Pracowałem już z nim w zeszłym roku Ultimate Compound i było zdecydowanie lepiej. Teraz chce to ponownie ładnie zamaskować (polerką ręczną) i mam tylko pytanie jaki cleaner położyć na UC. Wosk jaki chce użyć na koniec to FinishKare 1000P Hi-Temp. Nie chcę UC wymywać IPĄ, bo wyjdą te rysy i cała praca na marne. Czytałem, że Prima Amigo nadaje się pod ten wosk, tylko czy można i czy przede wszystkim warto kłaść go na Ultimate Compound? Może znajdzie się jakiś tańszy odpowiednik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Jak położysz cleaner to i tak po wypełniaczach z UC zostanie wspomnienie bo cleaner je wymyje. Fk woli jałową powierzchnie jeżeli zależy ci na czasie "leżakowania" na lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strodus Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Zależy mi, żeby trochę poleżał, bo rzadko mam okazję popracować przy samochodzie (parkuję pod blokiem). Może zrezygnować z UC, po glince dać tylko cleaner i wosk? Myślicie, że coś zatuszuje, czy nie iść tą drogą? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MsMajor Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 cleaner nic Ci nie zatuszuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk88 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Jestem nowy na forum. Moje pierwsze pytanie dotyczy UC chcę nim przepolerowac Hondę 8gen granat. Posiadam maszynę DA i pad NAT pomarańczowy. Czy ten pad nie będzie za twardy? Krekta lakieru była robiona w tamtym roku. Zależy mi tylko na odswiezeniu lakieru. Na koniec pójdzie półtora megasa na czarnym padzie i wosk ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Generalnie z tego co mi wiadomo to DA krzywdy nie zrobisz jak już coś działałeś bo to nie rotacja testuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laser15 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Witam! Jestem nowy, młody i niedoświadczony dlatego sięgam rady u fachowców! Na moim samochodzie są straszne hologramy, jak mogę się ich pozbyć w miarę małym kosztem? Czy Meguiar's Ultimate Compound + ściereczka wystarczy? Czy może Scratch X2.0? Nie mam specjalistycznych narzędzi, tylko chęci do nadania blasku mojej megi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 laser15, Potrzebujesz to co jest na zdjęciu, do tego duzo chęci i przedramienia jak Robert Burneika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laser15 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Czy zamiast tego aplikatora mogę kupić jakąś końcówkę do wiertarko-wkrętarki ? Widziałem na Yt, jak ktoś tak cudował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbakr Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Wiertarke rozwalisz - łożyska poleca, przerabialem temat z szczotka drucianą. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laser15 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Są jakieś inne tańsze środki które dałyby radę z hologramami na czarnym lakierze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 a jaki jest budżet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Kup najtańsza DA za 200-300 zł. Inaczej daj sobie spokój. Piszę z własnego doświadczenia Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laser15 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Jak najmniejszy, oprócz maski reszta nie wygląda tragicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick86 Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Ja tez walcze z hologramami uc na germanie Idzie cięzko ale troche zrobiłem kiedys i teraz bede poprawiał. Lekki efekt jest ale to wciąż mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trillest Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Poradzi sobie ta pasta z takimi śladami po lakierniku ? lakier nowy a zajechał go jak tarzan krokodyla. UC + rotacyjna + Royal Pads Finishing lub Polishing + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drumer_x Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Witam Jestem nowy na forum i prawie zielony jeśli chodzi o temat pielęgnacji nadwozia dlatego proszę o wyrozumiałość. Rysy po przyciskaniu płaską gąbką podczas ręcznego mycia. Moja robota (=głupota, żeby nie powiedzieć więcej...) Skoda Fabia 2004 r. Zdjęcia poniżej Zdjęcia Cel: przywrócenie zniszczonych elementów przynajmniej do stanu sprzed feralnego mycia na możliwie długi okres. Budżet 150-200 zł. Mój plan i jednocześnie pytania do Was. Nie mam polerki elektrycznej (ani możliwości pożyczenia). Planowałem ręcznie (wiem, że to wysiłek nie lada, a efekty...): 1. Mycie (prawidłowe!) ==> glinkowanie (rozcieńczony szampon jako lubrykant) ==> osuszanie 2. Meguiar's Ulitmate Compound + Monster Shine Tri Color (strona twarda) ==> Microfibra ==> IPA 3. Powtórzenie punktu 2 do uzyskania satysfakcjonującej korekty. 4. dalej szczerze mówiąc nie bardzo wiem...cleaner + wosk ?? ?? Jakie konkretnie? Czy można nakładać wosk zaraz po ostatniej korekcji UC ( i przetarciu IPA) ? Co polecacie? Czy korekcja tylko wybranych elementów będzie dobrym rozwiązaniem ? Mam pod ręką środek SIMONIZ colour polish. Wg opisu to wosk koloryzujący więc chyba lepiej sobie odpuścić ?? Co wy na to? Czy w grę wchodzi jakiś skuteczny środek All-in-one? Jeśli tak to jaki? Najważniejsze: Czy na tego typu rysy warto w ogóle zaczynać ręcznie? Za wyrozumiałość z góry dziękuję. Będę wdzięczny za przynajmniej jednokrotne rozwinięcie skrótów w ewentualnych odpowiedziach Serdecznie Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi