Eidos71 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 atvmmz - przy mnie używany był żółty 3M z UC na DA, na Golf-ie V ("naprawa" brzydkich zarysowań na tylnym zderzaku od obcierki parkingowej na szarym lakierze). Wynik był wg mnie bardzo dobry (mało co zostało i to po przetarciu IPA) i nie wymagał żadnego wykończenia. Ja sam usuwałem (właściwie próbowałem) lekkie ryski na czarnym waflu Flexi, na lakierze Octavii - praktycznie żadnego efektu, poza delikatnym "zamaskowaniem". Wg mnie, jeżeli na twardym lakierze VAG żółty 3M spisał się z UC, to można go polecać do bardziej miękkiego lakieru Opla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 A dotykałeś go? Żółty 3M to trochę mocniejszy finish więc nie wiem jak mógł usunąć rysy po obcierce Co do flexi to pisałem o pomarańczowym, a ty o czarnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 atvmmz - Kogo/co miałem dotykać Jeżeli chodzi o żółty 3M - nie napisałem, że usunął całkowicie uszkodzenia. Napisałem, że mało co zostało z tego, co pierwotnie było widoczne. A co do czarnego wafla Flexi - odnosiłem się do pytania kolegi Exodos, a nie do Twoich spostrzeżeń. Nie wiem, jaki będzie efekt po pomarańczowym Flexi - nie używałem, nie widziałem efektów z UC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exodos Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Czyli ten pad będzie ok? http://www.odpicujbryke.com/pl/p/Flexip ... rednia/378 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekcw Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Aby odświeżyć lakier i nie bawić się w 2 pady (holosy etc) używam żółtego Flexi, niby jest to finish ale twardy jest. http://www.flexipads.pl/produkt/317/gab ... -flexipads Na ori VAGowksich lakierach przy Scholl S17+ i polerką DA wychodzą fajne efekty, na malowanych elementach wychodzi cudo. Po tym na miękkim padzie Menzerna (podobny do czerwonego Flexi) nakładam cleaner lub politurę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik2403 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Miał ktoś styczność z UC i Paint Renovatorem od AG i mógłby napisać jak mają się do siebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 8 Czerwca 2014 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 AG jest bardziej agresywny i trzeba bardziej uważać pracując nim. Dla mało doświadczonych użytkowników jest moim zdaniem nie wskazany, zdaję sobie sprawę że cena kusi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik2403 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 e36ace, kusi bardzo. Tym bardziej, że mi ostatnio ktoś przerysował prawy bok i po prostu spierniczył... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exodos Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Moja pierwsza 50/50, pady niebieski Monster Shine i później waflowy Flexi, powierzchnia przemyta oczywiście IPA: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiek Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Dobre odświeżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik2403 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 e36ace, w przypadku polerowania ręcznego AG też potrafi narobić szkód w rękach niedoświadczonej osoby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek1980 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Czy bardzo zmniejszę trwałość wosku jeżeli po użyciu UC nie przetrę lakieru IPA, nałożę cleaner i na to wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kr3t Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Czy bardzo zmniejszę trwałość wosku jeżeli po użyciu UC nie przetrę lakieru IPA, nałożę cleaner i na to wosk? Nie - cleaner spokojnie obsłuży wax. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMarcin95x Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Lakier - Wiśnia metalik, Red Rubin z palety Seata. Chcę przed położeniem kwarcu usunąć niezbyt tragiczne swirle. Ręczna robótka. VP Citrus Pre Wash -> Mac 124 -> 4nano UV -> Glinka VP YCB -> 4nano UV -> UC + Tri Color -> IPA -> VP Citrus Pre Wash -> 4nano UV -> dedykowany IPA pod powłokę -> Powłoka hm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ironx -> Mac 124 -> VP Citrus -> 4nano UV -> Glinka VP YCB -> 4nano UV -> UC + Tri Color -> IPA -> VP Citrus Pre Wash + APC -> Ludwik -> dedykowany IPA pod powłokę -> Powłoka Tak będzie lepiej, jeśli dasz radę ręcznie wyprowadzić lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eratez Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 dedykowany IPA pod powłokę A to są jakieś rozne "ipy" i czemu Ludwik a nie zwykły szampon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMarcin95x Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 eratez, http://www.nanolex.de/pl/Nanolex%20Prem ... %20Cleaner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 eratez, Np: prep, oil zero, eraser. Ludwik dobrze wymywa resztki past i odtłuszcza lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eratez Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Wszystko ok, ale to sa cleanery dedykowane pod powloki a nie IPA, cytując klasyka IPA to nie cleaner Potem przychodzi taki b...n i wypisuje glupoty bo cos gdzies przeczytal i juz wszystko wie. IPA to IPA i tego sie trzymajmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Produkty które podałem to nie są cleanery tylko środki odtłuszczające i wymywające, lepsze od IPA. Teoretycznie lepsze bo np nowy eraser podobno jest słaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMarcin95x Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 IPA to IPA i tego sie trzymajmy ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek1980 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Kupiłem ostatnio taki zestaw: Przy nakładaniu UC za pomocą czarnej strony gąbki zauważyłem, że pasta zaczyna się rolować, a przy mocniejszym, czy przy dłuższym pracowaniu zasycha tworząc trudny do usunięcia nalot. Czy robię coś nie tak, czy po prostu taka jest charakterystyka pasty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Bastek1980 - do UC używa się żółtej strony pada. Czarna służy do aplikacji produktów nieściernych, typu wosk (sealant), jakaś odżywka (glaze) itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastek1980 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Bastek1980 - do UC używa się żółtej strony pada. Czarna służy do aplikacji produktów nieściernych, typu wosk (Sealant), jakaś odżywka (glaze) itp. Czarna strona jest twarda, a żółta miękka. Myślałem, że twardą stroną wypracowuje się UC a miękką wypracowuje się politury i woski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbiz Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Bastek1980, żółta raczej jest twarda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi