tasek Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 wg mnie VALETPRO to wyzsza półka od NIELSEN VP HDCP to bdb produkt zużyłem już 3 bańki 5l i kupiłem następna tylko przy mega brudach posiłkuje się mocniejszą chemią Nastepnym produktem nr 1 z VP jest dla mnie Classic (Interior) APC i nigdy go nie może mi zabraknąć stosunek cena-jakość=celujący
cubstone Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2014 Na dniach skończy mi się Tersus PR101 i chciałem spróbować czegoś nowego. Najpewniej wybiorę Enz-Alla. Czy do jego wypłukania nada się EX850, którego mam w nadmiarze, czy konieczny jest zakup Formuly 90 dla uzyskania najlepszych efektów? A jeśli zdecydowałbym się na zakup Formuły 90, to którą wersję brać- w płynie czy w proszku?
knefelson Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 cubstone, enz'a mozesz nawet woda wyplukac, ex850 jak najbardziej sie do tego nada, rm760 rowniez. jesli jednak zdecydujesz sie na f90 to wez ta w plynie
Global-Clean Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 Ja zawsze bede powtarzał ze dla brudasów Power Burst z Extraction Plus daje rewelacyjne efekty bez klejenia. Dla regeneracji z zapachem prochem fabric prespray z fab clean lub restorer Dla ekonomicznosci Ashbys Prespotter z Supreme Powder Extra Pozdrawiam
Maciej WTN Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 Panowie, a jaki macie patent, żeby po praniu ładnie pachniało, bo wszytskie te środki do prania specjalnie zapachu po sobie nie zostawiają?
poorboy Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2014 A ja mam na testy proszek, który zostawia zapach:P i to taki jak PB Natural look:) zapraszam chętnych po próbki.
memo Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 Chętnie przetestuje, chcialem wyslac do Ciebie pw ale pokazuje blad
art'ek Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 poorboy, pisałem do Ciebie PW jak proponowałeś wcześniej na testy jakiś proszek lecz bez jakiejkolwiek odpowiedzi ... piorę w tygodniu z 2 -3 aut ... i pracuje na Chemspec-u (enzz-all, formula 90, dmc210) chętnie spr twój proszek.... jedynie mam pytanie... nie zostawia zacieków na czarnych tapicerkach?? i to proszek do ekstrakcji i spokojnie zastąpi mi formule??
poorboy Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 poorboy, pisałem do Ciebie PW jak proponowałeś wcześniej na testy jakiś proszek lecz bez jakiejkolwiek odpowiedzi ... piorę w tygodniu z 2 -3 aut ... i pracuje na Chemspec-u (enzz-all, formula 90, dmc210) chętnie spr twój proszek.... jedynie mam pytanie... nie zostawia zacieków na czarnych tapicerkach?? i to proszek do ekstrakcji i spokojnie zastąpi mi formule?? niestety nie otrzymałem żadnego PM-a (ostanio chyba są problemy z wiadomościami). Proszę o podanie danych do wysyłki próbek. Jeżeli używasz prespray-u, wystarczy około 20g/10L jako płukanka. Jako detergent 50g/10L. W kwestii osadów, proszek ma bardzo dobrą rozpuszczalność w wodzie, jeżeli nikt nie przesadzi ze stężeniem plam nie będzie. (piszę bo mieliśmy przypadek gdzie klient wsypał około 500g/10L
cortezo87 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 Tez jestem chetny na pachnacy proszek
Barista Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2014 Moje PM poranne w kwestii proszku mam nadzieję, że doszło
tasek Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Również bym się pisał skoro jest takie dobre i na dodatek ładnie pachnie. Szkoda że dwa mega brudasy wyprane bo tam było pole do popisu
poorboy Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Proszę jeszcze raz wszystkich chętnych o podanie adresów do wysyłki, miałem problem z pocztą i nie dochodziła część wiadomości.
cubstone Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zakupiłem Enz-Alla i Formule 90, jestem już po pierwszych testach i mam mieszane odczucia. Wczoraj byłem załamany, ponieważ Enz-All zupełnie nie poradził sobie na bardzo brudnych fotelach z busa. Dopiero szóste podejście dało pożądany efekt, choć dwie czy trze słabo widoczne plamki jeszcze zostały. Zastosowałem stężenie zalecane do mocnych zabrudzeń, czyli 20-25g/l. W porównaniu z Tersusem PR101, który takie fotele doprowadzał do idealnego stanu max. po trzech podejściach jest to bardzo zły wynik. Wynik ten trochę mnie przybił, jednak postanowiłem Enz-Allowi dać jeszcze szansę dzisiaj. Pracowałem na jasnej wykładzinie w Oplu Astrze G i tutaj właściwie nie mogę powiedzieć złego słowa. Z obydwoma produktami przyjemnie się pracuje, zdecydowanie bardziej przypada mi do gustu sposób pracy z Chemspec-iem (natrysk, wcieranie, odczekanie kilku minut i ekstrakcja). Efekty dużo lepsze niż po wczorajszych występach. Po dwóch praniach podłoga jest praktycznie w idealnym stanie, pozostały tylko jakieś plamy po smarze czy oleju pod szynami foteli. Jutro natomiast sprawdzę działanie tych produktów na jasnych fotelach z tego samego auta, mam nadzieję, że pójdzie równie dobrze. Podsumowując, Enz-All nadaje się do lekkich bądź średnich zabrudzeń. Jeśli jutro spisze się na fotelach, to będę z nim pracował przy wnętrzach osobówek. Praca z nim przy fotelach brudnych bądź ekstremalnie brudnych, np. z busów wydaje się jednak niemożliwa i do tego celu będę używał niezastąpionego do tej pory Tersusa PR101, którego już zamawiam u producenta . Co do Formuly 90, nie mam zastrzeżeń. Fajny, wydajny płyn o niedrażniącym zapachu, przyjemny podczas pracy. Nie zostawia zacieków na plastikach, nic się nie klei. Ekstakcja jak każda inna dobra ekstrakcja, nie widzę większych różnic względem Tersusa EX850.
Michael MSTP Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2014 To wsumie orginalna opinia bo wiekszosc ludzi twierdzi wlasnie ze Enz-all maja bardzo czesto na duzo trudniejsze zabrudzenia i ze jest mocny. Nie testowalem go bo rowniez pracuje na Tersusie ale z tego co pisza uzytkownicy jest mocny.
kanar Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 cubstone, bo to jest prespray enzymatyczny, przytoczę opis z jakiegoś sklepu "Jeden z najsilniejszy enzymatyczny pre-spray na rynku zawierający enzymy proteolityczne specjalnie opracowane do usuwania najtrudniejszych zabrudzeń białkowych. Okazał się również niezwykle skuteczny w usuwaniu moczu i kału, krwi, trawy. " podkreślam jeszcze raz fragment: do usuwania najtrudniejszych zabrudzeń białkowych czyli nie do zajechanych smarem i brudem busów tylko do plam spożywczych itp. Zresztą sam sobie odpowiedziałeś zdanie niżej w czym problem: Po dwóch praniach podłoga jest praktycznie w idealnym stanie, pozostały tylko jakieś plamy po smarze czy oleju pod szynami foteli. a teraz PR 101 Silnie skoncentrowany i wydajny prespray w proszku do czyszczenia najsilniej zabrudzonych wykładzin obiektowych. Sprawdza się doskonale przy czyszczeniu włókien polipropylenowych oraz silnie zabrudzonych poliamidowych, po przetestowaniu stabilności kolorów. pH 10 Według mnie to nie można wysunąć wniosku, że jest enz all jest słabszy, tylko to zupełnie inny produkt. PR101 świetnie sobie radzi z nagromadzonym przez wiele lat brudem wynikającym z użytkowania a enzz all lepiej radzi sobie ze spożywką,, wylanymi sokami, napojami, plamami po jedzeniu itp. Obrazując z innej strony to jakbyśmy porównali iron x i tar remover, jeden i drugi produkt oczyszcza lakier tylko zostały stworzone do innego rodzaju zabrudzeń.
cubstone Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 kanar, Jest tak jak mówisz, dzięki za przystępne wyjaśnienie. Z powyższego wynika, że będę pracował i na Chemspecu, i na Tersusie. Obydwa godne polecenia, z każdym pracuje się przyjemnie i skutecznie. Stworzone są do różnych rodzajów zabrudzeń, więc będą się dobrze uzupełniać. PS. Fotele od Astry wyszły świetnie, może pokażę końcowe fotki w którymś temacie.
kanar Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Cieszę się, że udało się wyjaśnić bo zauważyłem kilka wypowiedzi z których wynika, że enz all dobry na wszytko łącznie z podsufitką
jbiz Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 cubstone, Enz-all mógłbyś porównać do Tersus Enzyme Prespray
Dimmu Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 Cieszę się, że udało się wyjaśnić bo zauważyłem kilka wypowiedzi z których wynika, że enz all dobry na wszytko łącznie z podsufitką W wielu przypadkach używam z powodzeniem własnie jego do czyszczenia podsufitki.
jbiz Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2014 Jeśli ktoś faktycznie rzuca jedzeniem do góry to zrozumiem ............
damian87 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 jak używam prespray do podsufitówki to potem poprawiam fibrą z samą wodą. Boje się, że mogą zostać zacieki po proszku.
cubstone Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2014 Mam pilny problem. Czy Tersus PR101 bądź Chemspec Enz-All poradzą sobie z usunięciem zapachu kociego moczu na domowej kanapie? Siostra mieszka w Warszawie, ja jutro akurat tam jadę i zastanawiam się czy jest sens brać odkurzacz piorący. Jeśli w/w środki nie zdają egzaminu, to co radzicie kupić?
Pit_Krk Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2014 Mam pilny problem. Czy Tersus PR101 bądź Chemspec Enz-All poradzą sobie z usunięciem zapachu kociego moczu na domowej kanapie? Siostra mieszka w Warszawie, ja jutro akurat tam jadę i zastanawiam się czy jest sens brać odkurzacz piorący. Jeśli w/w środki nie zdają egzaminu, to co radzicie kupić? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... =koci+mocz
Rekomendowane odpowiedzi