kupusso Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 To co używać? Na owady? Przy nawoskowanym samochodzie nie ma żadnego problemu z ich usuwaniem.
Muti Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Jak się ma twardość pada ABW niebieskiego(hard cutting) do zielonego 3M(cutting)??Próbował ktoś?? Mat
kupusso Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Miałem oba pady w ręce zielony 3m i niebieski ABW ale waflowy- zielony jest twardszy od niebieskiego. Nie miałem niestety przyjemności porównania podczas pracy.
Muti Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Miałem oba pady w ręce zielony 3m i niebieski ABW ale waflowy- zielony jest twardszy od niebieskiego.Nie miałem niestety przyjemności porównania podczas pracy. Bo poszukuje jakiegoś twardszego pada od zielonego,bo narazie wełniaka chcę tylko spróbować na drzwiach z oryginalnym lakierem i podobnym poziomem rys jak na całym aucie,które idą do wymiany,bo pani cofała i walnęła i uciekła,ale znaleźli ją bo byli świadkowie:) Co byście polecili? Mat
yukon Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 mam te pady, obydwa płaskie zielony 3M jest twardszy. po co Ci coś mocniejszego? po zielonym to zostaje chyba tylko wełniak. wypróbuj odpowiednich kombinacji z pastami...odpowiedni docisk itp.
MOTOSPA Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 no właśnie, co mocniejszego niż zielony/pomarańczowy 3M??? Dajcie coś na wokande. Ciekaw jestem waszych doświadczeń. Pytanie bardzo dobre bo jest dużo twardych i zmęczonych lakierów!
yukon Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 chyba najlepszy będzie papier wodny albo wełniak
Muti Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 mam te pady, obydwa płaskie zielony 3M jest twardszy. po co Ci coś mocniejszego? po zielonym to zostaje chyba tylko wełniak. wypróbuj odpowiednich kombinacji z pastami...odpowiedni docisk itp. Wiem,że póżniej jest wełniak i dlatego chce go spróbować na drzwiach do wymiany w razie czego,a stosuje cutting pad 3M i FC+ i muszę robić 3 podejścia po ok.18 przejazdów(dodaje 2 kropki UF),żeby uzyskać zadowalający efekt,stąd szukam czegoś mocniejszego... Mat dodam,że to na touranie
Muti Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 piękno kosztuję dużo pracy Wiem i jestem na to przygotowany,tylko jak można sobie ułatwić pracę to czemu nie spróbować Mat
Wesol Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Dobrze że zamawiać to będę dopiero na wakacje bo zawsze jak z nich wracam to mam piękny cmentarz na przednim zderzaku MEGUIARS BUG'N TAR REMOVER chyba megs będzie dobry ?
Muti Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Dobrze że zamawiać to będę dopiero na wakacje bo zawsze jak z nich wracam to mam piękny cmentarz na przednim zderzaku MEGUIARS BUG'N TAR REMOVER chyba megs będzie dobry ? Ja przestałem stosować preparaty na owady,bo przy dobrze nawoskowanym aucie wszystkie schodzą pod ciśnieniem,a niektórym trzeba pomóc rękawicą Mat
Wesol Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 No to prawda schodzą pod ciśnieniem przy dobrze nawoskowanym aucie ale powiedzmy jak przyjadę do ośrodka wczasowego to zawsze mam chęć sobie auto umyć i tak za bardzo nie ma dostępu do myjki , są tylko 2 wiadra pierw auto namoczyć potem napełnić wodą i szamponem i można myć W domu to se mogę myjką bo w domu mam nie będę myjki na wczasy brał
Muti Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 No to prawda schodzą pod ciśnieniem przy dobrze nawoskowanym aucie ale powiedzmy jak przyjadę do ośrodka wczasowego to zawsze mam chęć sobie auto umyć i tak za bardzo nie ma dostępu do myjki , są tylko 2 wiadra pierw auto namoczyć potem napełnić wodą i szamponem i można myć W domu to se mogę myjką bo w domu mam nie będę myjki na wczasy brał No to megs,albo sonax na pewno się spiszą,bo sonaxa sam używałem i wszystkie owady schodziły:) Mat
Marco Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Nie zapominajmy jednak ze preparaty do usuwania owadów z podobną ochotą,razem z owadami usuwają wosk
lukwawa Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Czy ktoś z Was miał do czynienia z kosmetykami marki Pinnacle-chodzi mi szczególnie o woski np. Souveran Carnauba Paste Wax-w szukajce znajduję jedynie lakoniczne informacje a jestem ciekaw jak można spozycjonować ten wosk-kosmetyki czy na półce ChG, PB, czy Zymol Svisswax, czy może coś pomiędzy. A może dać sobie spokój z tą marką bo jest nikczemna w swej jakości. Pytam bo w ramach ciekawostek chciałbym spróbować czegoś nowego ale możę ktoś już mnie ubiegł i od razu odradzi albo zachęci
Administrator Evo Opublikowano 30 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Souveran ma opinie wosku dawającego powalające rezultaty wizualne, lepsze od BoS/Concorso ale jednocześnie mającego słabiutką wytrzymałość. Sam bardzo chętnie bym sprawdził,no ale niestety u nas nie ma.
SZyBA Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Panowie pytanko odnośnie ostatniego mycia: Pojechałem cento na myjke na BP żeby opłukać auto nie było myte od października. Stoi cały czas na dworzu. Jedynie karcher dał rade na bokach drzwi to tam w miare czyste, natomiast reszta czyli klapa bagażnik dach opony itp dalej brudne jak się weźmie palcem to zostaje brud. Czy dalej próbować myć na bezdotykowej czy oddać na ręczną czy poczekać aż cieplej i samemu umyć?
lakikwap Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Czy dalej próbować myć na bezdotykowej czy oddać na ręczną czy poczekać aż cieplej i samemu umyć? nigdy nie domyjesz na bezdotykówce auta żeby właśnie "po przejechaniu palca nie było śladu". Jak masz zaufaną myjnie to oddaj( w warszawie ciężko chyba o taką), jak nie to poczekaj i sam sobie umyj.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 30 Stycznia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 SZyBA, Ewentualnie jak ci nie zależy na wosku itp to przed myciem opryskanie auta konkretną pianą, efekt nie jest idealny ale na pewno grubszy brud nie zostanie.
kanar Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 Szyba podbij na myjnie w Tesco (w podziemnym) na Gocławiu, dałem im tam dzisiaj fure do umycia jak byłęm na zakupach i nawet spoko ogarneli. Bezdotykiem nie ogarniesz takiego syfu zimowego.
SZyBA Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 w tym Galeria Gocław tak? Ile dam mycie co i jak masz jakieś info?
Kubz Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 STJARNAGLOSS SILKE DETAILER vs. Megs LAST TOUCH, używał ktoś? Jak wrażenia?
aro_77 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Nie mialem Last Touch ale mam Silke i polecam - bardzo przyjemna aplikacja i swietna sliskosc, spelnia swoja role.
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Czym zakleić cieknący zbiornik paliwa? Poxilina itp??
Rekomendowane odpowiedzi