Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 751
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Hmm czyli jeśli znalazło by się 6 osób na 6pack to zakładając nawet, że przesyłka wyniosła by 20funtów to mamy gdzieś 368zł, to jakieś 61zł na osobe + wysyłka już z Polski do innych licząc 20zł to daje ~80zł za ręcznik.

gdyby co to się pisze na 2szt

• Administrator
Opublikowano

Zamierzam zainwestować w wosk z wyższej półki raczej zymola. Posiadam auta w srebrnym i granatowym kolorze. Jaki wosk moglibyście mi polecić? Myślałem o carbonie ale to wg opisu do ciemnych lakierów.Creame wax do jasnych. Nie mogę sobie pozwolić na zakup dwóch. Czy jest jakieś wyjście z sytuacji ? Który będzie bardziej uniwersalny i jaki będzie efekt końcowy carbona na jasnym i creame na ciemnym lakierze?

Opublikowano
Zamierzam zainwestować w wosk z wyższej półki raczej zymola. Posiadam auta w srebrnym i granatowym kolorze. Jaki wosk moglibyście mi polecić? Myślałem o carbonie ale to wg opisu do ciemnych lakierów.Creame wax do jasnych. Nie mogę sobie pozwolić na zakup dwóch. Czy jest jakieś wyjście z sytuacji ? Który będzie bardziej uniwersalny i jaki będzie efekt końcowy carbona na jasnym i creame na ciemnym lakierze?

Glazur??

Mat

Opublikowano

Arekkaz, Bierz carbona! Stosuje go na ciemnosrebnym i wynik jest rewelacyjny! Poczytaj temat o woskach z wyższej półki i nie zapominaj o victorii!

Opublikowano

nie zmywa ale na wierzchu zostawia swój wosk i przez to gorzej kropelkuje, używałem tego szamponu, jest nawet nie najgorszy.

Opublikowano

Jeszcze pół butelki mam Autolandu takiego tylko bez wosku i powiem tak daje rade :D

Zobaczymy jak da radę pod glinką .

Opublikowano

noszę się z zamiarem zakupu jakiś stojaków/kobyłek itd na ktorych mogł bym podnieść samochód, aby odkręcić na raz wszystkie koła np w celu umycia felg, nadkoli itd, aby nie tracic czasu i nie odkręcać po jednym. Mozecie mi cos polecic w przystepnej cenie?

Opublikowano
Jeszcze pół butelki mam Autolandu takiego tylko bez wosku i powiem tak daje rade :D

Też mam nawet prawie całą (mieszkam na osiedlu) dość przyjemny ma zapach i się sprawdza :P

Opublikowano

Ja też używam tego Autolandu jako APC do wnęk drzwi i bagażnika w atomizerze z wodą. Czasami również jako prespraya przed myciem zasadniczym. Całkiem dobrze sie sprawdza. I cena jest obłędna. 3,50 za litr.

Opublikowano
Ja też używam tego Autolandu jako APC do wnęk drzwi i bagażnika w atomizerze z wodą. Czasami również jako prespraya przed myciem zasadniczym.

Ile dajesz tego na 1litr czy jakiej pojęmności masz atomizer?

Opublikowano

krzychu147, do stawiania auta bez kół kobyłki będą idealne. Mnie chodziło o to, że za ok 100zł to lepiej kupić jakiś fajny kosmetyk niż inwestować w coś, co się będzie używało raz na jakiś czas (no chyba, że często zdejmujesz koła w swoim samochodzie albo zajmujesz się tym profi). To tylko moja opinia ;) Ogólnie to przy częstym podnoszeniu samochodu kobyłki są bardzo wygodne i przydatne.

Opublikowano
Ile dajesz tego na 1litr czy jakiej pojęmności masz atomizer?

Na 0,5 litrowy atomizer ok. 1 - 1,5 nakrętki. Wtedy używam jako APC do czyszczenia wnęk i zakamarków pędzelkiem. Taki atomizerek wożę zawsze w samochodzie wraz z małą MF jako pierwsza pomoc na ptasie odchody itp.

Na 1,5 l. opryskiwacz (leję trochę więcej wody - ok. 1,7 l.) daję 1,5 - 2 nakrętki i używam jako prespray przed normalnym 2BM myciem.

Opublikowano

krzychu147, ja tego nie potrzebuje, ale zamiast kupować kobyłki, nie lepiej 2 lewarki? Cena o 2dychy większa, a auto w kilka sekund jest w górze.

2m.jpg

Opublikowano

Witam ,

Postanowiłem przygotować swoje letnie koła do sezonu (do lata jeszcze daleko ale mogą czekać lśniące w workach :-] )

Są ta lakierowane na czarny połysk felgi szprychowe (szykuje się dużo pracy).

Felgi są już umyte i czekają na pielęgnację. Mam w planie użyć cleanerów SV strong-medium-regular , a nasępnie polożyć wosk. Moje pytanie brzmi następująco : czy używać glinki? Felgi nie są nowe ale boję się , że glinka może je jeszcze bardziej porysować.

• Partner forum
Opublikowano

troll, Jak je dobrze wcześniej umyjesz mocnym środkiem i pędzelkiem w zakamarkach to glinka nic nie porysuje, jak masz dużo na nich smoły to przed glinka użyj jakiegoś tar remover-a.

Pozdr.

Opublikowano

hmm ale patrząc na te kółka obawiam sie, że postawienie na nim samochodu nie będzie dobrym pomysłem. Powiem szczerze, że nie miałem nigdy styczności z takimi kobyłkami. Ustawia sie je i na nich podnosi tak, jak na lewarku? sprzedawane są po 2 szt, ale aby odkrecic wszystkie koła na raz musze kupic 4szt tak?

Opublikowano

musisz mieć podnośnik tak czy inaczej - podnosisz na podnośniku i podstawiasz kobyłki. Jak chcesz mieć auto w powietrzu to potrzebujesz czterech.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.