Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio wujek gruby_RS donosił, że coś się zmieniło w formule HDC i te przysychanie już nie jest takie :zly::zly:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Naprawdę jest zupełnie OK

no i tak na prawdę zawsze było.

tego na prawdę trzeba kłaść bardzo mało i dość szybko/jak najrównomierniej rozprowadzić, a wszystko będzie dobrze.

Ostatnio naszło mnie na HDC+Vintage i przypomniałem sobie, co to za bajka po tych wszystkich nano-technologicznych wytworach;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie przymierzam się do pierwszej aplikacji HDC+Glasur i mam pare pytań. Posiadam maszyne DA LARE EPL-41 i nie wiem na jakim biegu pracować. Przeczytałem cały temat ale wciąż mam wądpliwości. Pad to czarny 3M

• Dystrybutor
Opublikowano
Panowie przymierzam się do pierwszej aplikacji HDC+Glasur i mam pare pytań. Posiadam maszyne DA LARE EPL-41 i nie wiem na jakim biegu pracować. Przeczytałem cały temat ale wciąż mam wądpliwości. Pad to czarny 3M

metodą prób i błędów dojdziesz do najlepszej opcji sam,ciężko jednoznacznie powiedzieć jakie obroty bd najlepsze wiele zależy od temperatury. Osobiście frajdę sprawia mi nakładanie HDC aplikatorem

Opublikowano

Ja nakładam 1 do rozprowadzenia i 3-4 do wypracowania (a tym samym sprzęcie Lare). Mało na pad i na niedużym obszarze. Bo szybko przysycha.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie i Panie dosłownie tydzień temu robiłem pełną korekte zakończoną Collim, dzisiaj zakupiłem HDC + Titanium i szczerze powiedziawszy nie chce mi się czekać do końca Colliego więc tutaj pytanie - potraktować lakier od razu HDC i on sobie już z resztą poradzi i przygotuje powierzchnie pod Titaniuma ?

Opublikowano
Panowie i Panie dosłownie tydzień temu robiłem pełną korekte zakończoną Collim, dzisiaj zakupiłem HDC + Titanium i szczerze powiedziawszy nie chce mi się czekać do końca Colliego więc tutaj pytanie - potraktować lakier od razu HDC i on sobie już z resztą poradzi i przygotuje powierzchnie pod Titaniuma ?

Umyj jakąś mocną chemią ,potem hdc i titanium i będzie git.

Opublikowano

Swoją drogą Titanium z powodzeniem można kłaść na jałowy lakier i też dobrze siedzi ;),ale wiadomo z HDC jest te 0,5% lepiej ;)

Opublikowano

No tak, to to wiem, ale świeżo położony 476s czasami potrafi postawić spory opór, a jednak Z lubi czystość przed aplikacją :good:

Opublikowano

ja kładłem Z Carbona na Finish HiTemp i było super :good:

fakt faktem, że efekt trzymał się około miesiąca ale zymol podbił LOOK i głębie kolorów - było super!! :mrgreen:

pozdr

Opublikowano
ja kładłem Z Carbona na Finish HiTemp i było super :good:

fakt faktem, że efekt trzymał się około miesiąca ale zymol podbił LOOK i głębie kolorów - było super!! :mrgreen:

pozdr

takiej kanapki akurat nie rozumiem :o

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Okurzę trochę temat. Otóż w najbliższy weekend chcę nałożyć HDC + Glasure. Użyję pierwszy raz do nakładania HDC maszyny Krauss DB 5800s 900W. I tu mam dylemat czy użyć Flexipads Hex Logic czarny miękki czy czerwony ultra miękki?

Opublikowano
HDC + Glasure

GLASUR nie GLASURE, co to za moda ostatnio :idea:

Bo tak brzmi bardziej po francusku ;)

Czyli mam popróbować O.K.

Opublikowano
I tu mam dylemat czy użyć Flexipads Hex Logic czarny miękki czy czerwony ultra miękki?
Co do padów, możesz spróbować i tym i tym i wybierzesz, którym lepiej Ci się pracuje

A URBAN Karbowany Czarny 150mm będzie dobry?

Opublikowano

Gdyby ktoś kiedyś szukał, to z doświadczenia powiem, że czarny miękki Flexipads Hex Logic bardzo dobrze nadaje się do nakładania i wypracowania HDC na maszynie orbitalnej.

P.S.

Wczoraj wieczorem czyniłem próby z czarnym i czerwonym ultra miękkim i najlepiej przeszedł je właśnie czarny :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Słuchajcie a ja mam taki problem - czy to jest normalne, że wypracowując HD powstaje tyle pyłu? Wydaje mi się, że wcale nie przesadziłem z ilością, a w zasadzie nie sposób pracować, ten pył zrobił mi tylko mnóstwo rys i klapa do roboty od nowa... Pracowałem na 800 obrotów i miękki pad...

Czy ten produkt może się zestarzeć? Mam opakowanie sprzed kilku lat.