escimo Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2013 Ostatnio wujek gruby_RS donosił, że coś się zmieniło w formule HDC i te przysychanie już nie jest takie
bienek Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 Mogliby coś zrobić z tym zasychaniem..
gruby_RS Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 wujek gruby_RS donosił, że coś się zmieniło w formule HDC i te przysychanie już nie jest takie Naprawdę jest zupełnie OK
julian Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Naprawdę jest zupełnie OK no i tak na prawdę zawsze było. tego na prawdę trzeba kłaść bardzo mało i dość szybko/jak najrównomierniej rozprowadzić, a wszystko będzie dobrze. Ostatnio naszło mnie na HDC+Vintage i przypomniałem sobie, co to za bajka po tych wszystkich nano-technologicznych wytworach;)
Szary93 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Panowie przymierzam się do pierwszej aplikacji HDC+Glasur i mam pare pytań. Posiadam maszyne DA LARE EPL-41 i nie wiem na jakim biegu pracować. Przeczytałem cały temat ale wciąż mam wądpliwości. Pad to czarny 3M
Dystrybutor e36ace Opublikowano 4 Lipca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Panowie przymierzam się do pierwszej aplikacji HDC+Glasur i mam pare pytań. Posiadam maszyne DA LARE EPL-41 i nie wiem na jakim biegu pracować. Przeczytałem cały temat ale wciąż mam wądpliwości. Pad to czarny 3M metodą prób i błędów dojdziesz do najlepszej opcji sam,ciężko jednoznacznie powiedzieć jakie obroty bd najlepsze wiele zależy od temperatury. Osobiście frajdę sprawia mi nakładanie HDC aplikatorem
gruby_RS Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Osobiście frajdę sprawia mi nakładanie HDC aplikatorem +1 Do maszyny + HDC wrócę jak trafi się autobus
Chat Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Panowie przymierzam się do pierwszej aplikacji HDC+Glasur i mam pare pytań. Posiadam maszyne DA LARE EPL-41 i nie wiem na jakim biegu pracować. Przeczytałem cały temat ale wciąż mam wądpliwości. Pad to czarny 3M Ja nakładam 1 do rozprowadzenia i 3-4 do wypracowania (a tym samym sprzęcie Lare). Mało na pad i na niedużym obszarze. Bo szybko przysycha.
Kr3t Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Panowie i Panie dosłownie tydzień temu robiłem pełną korekte zakończoną Collim, dzisiaj zakupiłem HDC + Titanium i szczerze powiedziawszy nie chce mi się czekać do końca Colliego więc tutaj pytanie - potraktować lakier od razu HDC i on sobie już z resztą poradzi i przygotuje powierzchnie pod Titaniuma ?
kubik Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Panowie i Panie dosłownie tydzień temu robiłem pełną korekte zakończoną Collim, dzisiaj zakupiłem HDC + Titanium i szczerze powiedziawszy nie chce mi się czekać do końca Colliego więc tutaj pytanie - potraktować lakier od razu HDC i on sobie już z resztą poradzi i przygotuje powierzchnie pod Titaniuma ? Umyj jakąś mocną chemią ,potem hdc i titanium i będzie git.
karambol Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Umyj jakąś mocną chemią ,potem hdc i titanium i będzie git. +1 wkońcu HDC to cleaner
kubik Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Swoją drogą Titanium z powodzeniem można kłaść na jałowy lakier i też dobrze siedzi ,ale wiadomo z HDC jest te 0,5% lepiej
Kr3t Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 No tak, to to wiem, ale świeżo położony 476s czasami potrafi postawić spory opór, a jednak Z lubi czystość przed aplikacją
profeta Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 ja kładłem Z Carbona na Finish HiTemp i było super fakt faktem, że efekt trzymał się około miesiąca ale zymol podbił LOOK i głębie kolorów - było super!! pozdr
michałoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 ja kładłem Z Carbona na Finish HiTemp i było super fakt faktem, że efekt trzymał się około miesiąca ale zymol podbił LOOK i głębie kolorów - było super!! pozdr takiej kanapki akurat nie rozumiem
piteks Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Okurzę trochę temat. Otóż w najbliższy weekend chcę nałożyć HDC + Glasure. Użyję pierwszy raz do nakładania HDC maszyny Krauss DB 5800s 900W. I tu mam dylemat czy użyć Flexipads Hex Logic czarny miękki czy czerwony ultra miękki?
kamilgt Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 HDC + Glasure GLASUR nie GLASURE, co to za moda ostatnio Co do padów, możesz spróbować i tym i tym i wybierzesz, którym lepiej Ci się pracuje
piteks Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 HDC + Glasure GLASUR nie GLASURE, co to za moda ostatnio Bo tak brzmi bardziej po francusku Czyli mam popróbować O.K.
kita33 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 I tu mam dylemat czy użyć Flexipads Hex Logic czarny miękki czy czerwony ultra miękki? Co do padów, możesz spróbować i tym i tym i wybierzesz, którym lepiej Ci się pracuje A URBAN Karbowany Czarny 150mm będzie dobry?
inarusbox Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Tak będzie dobry. Zresztą jak większość miękkich padów.
piteks Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2014 Gdyby ktoś kiedyś szukał, to z doświadczenia powiem, że czarny miękki Flexipads Hex Logic bardzo dobrze nadaje się do nakładania i wypracowania HDC na maszynie orbitalnej. P.S. Wczoraj wieczorem czyniłem próby z czarnym i czerwonym ultra miękkim i najlepiej przeszedł je właśnie czarny
pawel.wkk Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Słuchajcie a ja mam taki problem - czy to jest normalne, że wypracowując HD powstaje tyle pyłu? Wydaje mi się, że wcale nie przesadziłem z ilością, a w zasadzie nie sposób pracować, ten pył zrobił mi tylko mnóstwo rys i klapa do roboty od nowa... Pracowałem na 800 obrotów i miękki pad... Czy ten produkt może się zestarzeć? Mam opakowanie sprzed kilku lat.
bienek Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 HDC tak pyli dlatego wiele osób go nie lubi
pawel.wkk Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 No dobra, a ten pył robi jakieś szkody, jeśli pojedziemy po nim padem?
Rekomendowane odpowiedzi