fireman Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 blaszczu, faktycznie nie doczytałem "na ten wosk", mea culpa, zwracam honor
blaszczu Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 blaszczu, faktycznie nie doczytałem "na ten wosk", mea culpa, zwracam honor Więc jak Panowie - NXT2.0 na tym FK da jakiś efekt?
aro_77 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 Ja bym sobie roboty nie dokladal... wolalbym kolejna warstwe fk dac jak juz mialbym zbyt duzo czasu.
firmek Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 wolalbym kolejna warstwe fk dac jak juz mialbym zbyt duzo czasu. Kolejny glos za
SZyBA Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 FK nałożony w październiku 3 warstwy. Auto cały czas jeżdżone codziennie po 100licy parkowane pod chmurką. Myte 1 raz tylko Gold class ręcznie. Wydaje mi się że jak na taki czas użytkowania auta w cięzkich warunkach zimę zniósł dobrze
DJ Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 SZyBA, jak na tyle miesiecy niezle wyglada szukam teraz jakiegos wosku na wiosna-lato fk dosc dobrze nawet w zime sie trzyma.
SZyBA Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 Tak tylko moim zdaniem wygląd nie bardzo mi podchodzi. Ochrona dobra była pod Cleanerem PB PP.
sirtrojan Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Moge FK 1000p zarzucić od razu na nowe felgi?
gryzon Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 sirtrojan, profilaktycznie możesz przejachć IPA lub cleanerem jak masz i będzie
m1chal Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 przeczytalem caly temat ale nei zauważyłem ,aby ktoś używa cleanera DJ Lime Prime pod FK... to zła kombinacja, czy jeszcze nikt nie probował?? mam co prawda PB PP ...ale juz mam dość pracy z tym clenerem i szukam czegoś fajnego i łatwego w użyciu przed FK... widziałem SRP ..ale co myślicie o tym DJ?
Gość Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 m1chal, nie wydaje mi się, żeby to był zły pomysł.
sirtrojan Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 zamiast IPA mogę zapodać denaturat? Też alko i też paruje i co najważniejsze mam buteleczkę ( choć na 4 fele 20" może nie starczyć ) cleanera jeszcze nie mam w zestawie a będę musiał kupić coś pod duragloss 111 ale o to dopytam w innym dziale
m1chal Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 dzisiaj znajomy przyjechał z troche styranym lakierem, który bedzie szedł niedlugo do polerki ...ale góra przed czymkolwiek ... dół po PB PP i FK 1000p całość (nie ma takiego efektu na zdjęciach jak na żywo):
proximo Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Chyba go wczoraj widziałem na ulicy kolo g.bałtyckiej, tylko ze mial fele od porshe zalozone Ladnie zapierdziela ta golfinka... Na zdjeciach faktycznie malo widac ale efekt jest. Balans bieli troche zbyt wysoki.
m1chal Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Chyba go wczoraj widziałem na ulicy kolo g.bałtyckiej, tylko ze mial fele od porshe zalozone Ladnie zapierdziela ta golfinka...Na zdjeciach faktycznie malo widac ale efekt jest. Balans bieli troche zbyt wysoki. to nie ten...jest kilka podobnych... ten bedzie za tydzien na bbs'ach rs
Liptonosz Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Wlasnie otrzymalem sampel tego wosku... ale smierdzi...
firmek Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Stara dobra pasta do podlogi
sirtrojan Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 nałożyłem go na fele - zobaczymy jak sie bedzie trzymać. Piewsze mycie pewnie w ten weekend.
Liptonosz Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Ja nowe fele odbieram za 2 tygodnie i tez naloze FK high temp, daj znac jak sie sprawuje ten wosk
yukon Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 panowie nie ma stresu dosyć długo leży na felgach. takie 2w1 w zimie będzie jak znalazł na lakier
Creasy Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 panowie nie ma stresu dosyć długo leży na felgach. takie 2w1 w zimie będzie jak znalazł na lakier Długo tzn?
yukon Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 dla mnie takie pytania są zbędne ponieważ każdy ma inaczej przygotowaną powierzchnię, inny styl jazdy, warunki pogodowe itp. powiem tak na alusach w ciężkich warunkach, trasy po 2tyś km, błoto itp. FK leżał 2 miesiące i jest nadal(tylko glinkowanie). więcej nie powiem bo jutro auto idzie do polerki i go zmyje
kuchar Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 Obecnie używam Colli 476. Zastanawiam się nad kupnem FK 1000P Hi-Temp Wax lub Meguiars #16 bo tego co opisujecie tutaj na forum wygląda na to, ze FK 1000P jest najtrwarlszym woskiem (troche trwalszym od Megsa #16 i Colli 476). FK bym chętnie kupił ale mam jeszcze #476 i chciał bym coś w płynie. Czy jest jakis wosk/sealant w płynie, który dorównuje wytrzymałością colli 476 ? oczywiście w podobnej cenie w tej chwili nie moge sobie pozwolić na wosk z wyższej półki cenowej niż #476 czy #16.
Rekomendowane odpowiedzi