tukolarz Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Od 2 lat mam do czynienia z rękawicami Wookie's Fist, Yeti's Fist, które pod względem włosia są "trochę" inne od pozostałych i nie słyszałem nań narzekań. Miałem takiego "czorta". Też była super- delikatna, a przesuwanie jej po lakierze było bardzo przyjemne, ale jak dla mnie to po nabraniu wody była zbyt ciężka. Jeśli nie używałbym w tym samym czasie Car Pro, pewnie pozostałbym przy Wookie's Fist . Taka osobista preferencja . Jeśli chodzi o małą Car Pro, to moim zdaniem lepiej za te pieniądze kupić pełnowymiarową rękawice fibrową lub wełnianą. Też się nada do felg . Ale jak wcześniej napisałem: jednym się spodoba, drugim nie do końca .
Administrator Evo Opublikowano 10 Lutego 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Skoro jesteśmy przy temacie rękawic(zek) , to czy te rękawiczki Car Pro z MF są na tyle duże, żeby założyć ja na zwykłę rękawice gumowe ? Czy będzie ciasno ?
tukolarz Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Evo, mam je i są bardzo rozciągliwe. Mimo, że mam duże łapska spokojnie je nakładam, więc na rękawiczki nitrylowe też pewnie da je się założyć . Jeszcze to sprawdzę, ale najpierw muszę je znaleźć... PS. Choć muszę przyznać, że są trochę... "babskie" .
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 10 Lutego 2013 Partner forum Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Evo, Jak nie masz dłoni jak "bochen chleba" to dasz radę
kamilgt Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Carire, 29.9 http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... loves.html
tukolarz Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 OK. Sprawdziłem organoleptycznie jak wygląda sytuacja z tymi "babskimi" rękawiczkami : Nałożyłem je bez większego trudu na te dość grube rękawiczki nitrylowe (niektóre są cieńsze) i jakiejś ciasnoty nie odczułem. Różnica jest tylko taka, że na gołą rękę trochę łatwiej je włożyć niż na gumę . Mała uwaga: nie pokazujcie tych rękawiczek swoim piękniejszym połówkom, bo... możecie ich nie odzyskać- takie są miłe w dotyku .
Administrator Evo Opublikowano 10 Lutego 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Dzięki, leci "pomógł"
SJake Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 A dodam, iż wiem z pewnego żródła, że CarPro wycofuje się z tych rękawiczek, podobnie jak i z małych "wełnianych". Z tym, że fabryka tych niebieskich padła i nie ma im kto tego produkować, a małe nie okazały się hitem sprzedaży.
pepe Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 tukolarz kilka stron wcześniej wspomniał, że rękawica Carpro nie nadaje się do mycia ONR itp. rinseless szamponami. Czy moglibyście zatem polecić rękawice, które się do tego nadają? Praktycznie nie mam możliwości myć w inny sposób i ONR po spłukaniu myjką ciśnieniową bardzo mi odpowiada.
michałoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 W sobotę myłem ONR za pomocą rękawicy CarPro, po uprzednim pianowaniu i sanesolvowaniu... Biedy nie narobiła.
tukolarz Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 tukolarz kilka stron wcześniej wspomniał, że rękawica Carpro nie nadaje się do mycia ONR itp. rinseless szamponami. Czy moglibyście zatem polecić rękawice, które się do tego nadają? To nie tak... Chodziło mi bardziej o to, że ja jej nie lubię używać do ONR-a itp., bo wtedy jest jakaś taka dziwna... inna niż podczas mycia normalnym szamponem- nie daje takiej śliskości i trudniej wypłukać z niej brud . Jak lubisz takie połączenie- to nie widzę przeszkód. To są tylko takie osobiste preferencje... i bardziej chodzi o przyjemność mycia . Do innych szamponów- mój wybór to Car Pro.
Carire Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 SJake, i będzie coś w zamian czy w ogóle wycofują się z nich?
SJake Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Carire, nie mam takich informacji.
pepe Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 michałoś, tukolarz, dziękuję za odpowiedź czy ktoś miał do czynienia z rękawicami z temachem, Silverline Microfibre Wash Mitt, Mammoth Wash Mitt lub Temachem myjka z miękkiego włosia, to imitacje wełny. Cena raczej niska. Nie spodziewam się porównania do CarPro oczywiście chodzi o coś bez szału cenowego
Sparco Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 A może mi ktoś powiedzieć jak dbać o rękawicę Car Pro,normalnie ją sobie prać ręcznie np w biały jeleniu ? jak ją powinno się suszyć ? bo na kaloryferze to chyba nie bardzo.
kamilgt Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Sparco, ja po myciu ją płuczę pod prysznicem, potem czeszę takim grubym grzebieniem i jak wyschnie to czeszę szczotką od ponad 1.5roku tak robię i nic się nie dzieje
Kama Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 czeszę szczotką Taką jak mają nasze kobity w torebkach czy taką jak dla psa/kota? Serio pytam
kamilgt Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Kama, kiedyś używała jej moja mama taka okrągła
kamilgt Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 coś takiego, ale chyba ta Twoja też będzie ok
Kama Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Wielkie dzięki Będzie dodane do następnych zakupów Z tego co pamiętam to te okrągłe szczotki wyrywają włosy - nie wyrywa ich z rękawicy?
Administrator AreK Opublikowano 11 Lutego 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Kama, dokładnie taka jaką pokazales . Nie suszymy jej na kaloryferze.
Kama Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Nie suszymy jej na kaloryferze. Czyli jak przypnę na suszarce ogrodowej albo w kotłowni, to będzie dobrze?
kamilgt Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Kama, jakieś tam pojedyncze zostaną na szczotce ale jest taka gładka potem
Rekomendowane odpowiedzi