Grzechu23 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 Witam Sklep @integrale wytypował mnie do przedstawienia/przetestowania najnowszego produktu japońskiego producenta Prostaff za co na wstępie oczywiście dziękuje A więc co my tu mamy... Taak, jest to zapowiadana nowość w postaci dressingu do opon z serii CC WATER GOLD Produkt otrzymujemy w plastikowym opakowaniu typowym dla Prostaff'a wraz z fajnym 'plecakiem' w którym znajdziemy aplikator xD I teraz tak...jak tylko otrzymałem paczkę i wziąłem do ręki sam produkt w pudełku pomyśłałem - kurde coś ciężki Po rozpakowaniu mamy butelkę w grubym solidnym szkle! No powiem wam, że tego się nie spodziewałem przy dressingu. Wygląda to naprawdę premium. Sama konsystencja to typowy gęsty żel. Zapach? Znając podejście Prostaff'a (patrząc na QD, woski itd) nie spodziewałem się i w tym przypadku jakiejś owocowej nuty. Dressing jest zupełnie bezzapachowy. Ma to swoich zwolenników. Ok, to teraz aplikator - wielkościowo fajny, nie jest za duży. Gąbka 'robocza' miękka, zaś miejsce do trzymania solidne twarde. Tak to się prezentuje w całości Ok, jedziemy do dziupli i przechodzimy do testu. Opony na bieżąco pielęgnowane, więc trzeba było użyć mocniejszego cleaner'a pod przygotowanie. Wybór padł na CleanTech T&R w koncentracie. Na oponach siedzi tygodniowe Coco od SG. 2 podejście z T&RC i mamy czystą oponę. 30 minut i powierzchnia gotowa pod dressing No i teraz najważniejsze Dressing bez szczególnego dozownika, więc lejemy prosto z butelki. Tutaj od razu powiem, że pierwsza aplikacja poszła na bogato. Sporo za dużo. Aplikator poprawnie przyjmuje produkt. Część się wchłania, część pozostaje na gąbce. No i tutaj już widać jaki efekt będzie dominujący w pierwszej fazie - połysk/shine 10/10. Przyciemnienie konkret! Przy dużym rancie ochronnym aplikator daje nam możliwość dotarcia w tą szczelinę. Prawa strona gotowa - lecimy z lewą Typowy efekt mokrej/tłustej opony. Po prawej stronie opona już swoje 'wypiła' i efekt shine minimalnie zmalał, ale dalej nie ma to nic wspólnego z satyną czy matem Tutaj efekt bez żadnego dotarcia. Gotowe Ok, to była Fulda, czas na tył i Hankook. Zobaczymy czy dressing tak samo sie zachowa. Rancik minimalny i tutaj gąbka w aplikatorze juz nie daje rady. Jest za miękka. Efekt połysku dokładnie taki sam. Przy kolejnych oponach nauczony już pierwszą aplikacją daje dosłownie minimalną ilość. Zdecydowanie lepiej I teraz tak, tutaj mała uwaga - jak pisałem na początku, iż aplikator ogólnie jest ok, tak po nasączaniu dressingiem z 3 opon wstecz staje się miękki. Dla mnie za miękki. Przy mocniejszym dociśnięciu trzeba się trochę mocniej przyłożyć. Tutaj dalej moim TOP1 jest aplikator od @BINDER. 4 opony zrobione - patrzymy na zużycie. Nie myliłem się - tak mocno żelowa konsystencja daje nam świetną wydajność. Opona po 40 minutach od aplikacji Z ciekawości tylną oponę postanowiłem delikatnie dotrzeć MF i sprawdzić efekt. Satyna - I like it Byłem mega ciekawy kropelek - nie ukrywam przy takim połysku spodziewałem się fajnego hydro. Nie zawiodłem się Tutaj efekt na drugi dzień po aplikacji. Dressing fajnie sie wchłonął - mamy satynę/połysk. Coś po środku. Coś dla fanów YT (sorry za jakość, ale wczoraj zastał mnie już wieczór, więc słabe światło - tel słabo ogarniał) Podsumowanie: Tire Coating zaczynając od opakowania sprawia wrażenie, iż obcujemy z produktem premium. Szklana butelka, schludna złota etykieta wraz z solidnym metalowym korkiem. Super Efekt jaki uzyskujemy jest to typowy shine - efekt mokrej opony Przyciemnienie jest tu wzorowe. Tak, wiem. Dużo osób stwierdzi, że jest to zbyt mocne świecidło. Rozumiem bo nie każdy to lubi, choć wystarczy delikatnie dotrzeć MF i otrzymujemy mocną satynę. Osobiście również jestem za tą opcją. O efekcie matu przy tym dressingu możemy zapomnieć. Hydro na razie po przebiegu 20km - wzorowe. Wydajność to kolejny plus. Aplikujemy baardzo małą ilość. Stosunek cena/ilość? Nie mam pojęcia na ile zostanie wyceniony produkt, ale przy takiej wydajności ciężko będzie opróżnić nawet te skromne 190 ml Z minusów? Hmm..gąbka robocza w aplikatorze zbyt miękka. +/- samo dozowanie produktu prosto z butelki może początkowo sprawiać problemy - choć tutaj to bardziej kwestia wprawy. Przebieg spisany, jeździmy - będą aktualizację Dzięki i pozdrawiam 12 2 2 1
kamil598 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 Świetny test, produkt rzeczywiście wygląda na premium. Może coś jest w składzie co gryzie się z plastikiem Zapowiada się ciekawie, zobaczymy jak z trwałością
V1RU$ Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 Butelka to mnie zaskoczyła. Jak oliwy premium albo wódeczki premium. Jest tłusto i świeci - jak przetrzesz fibrą idzie uzyskać dobrą satynę ?
DaV Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 Buteleczka fajna ale brak lejka to jakaś pomyłka
analyzator Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 Dzięki za prezentację. Wygląd - przyciemnienie, bardzo na plus. Połysk lub satyna na plus. Podobnie jak Perl. Chętnie zobaczyłbym porównanie vs właśnie Perl, w tym Perl 1:1 z wodą.
Grzechu23 Opublikowano 15 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 21 minut temu, kamil598 napisał: Świetny test, produkt rzeczywiście wygląda na premium. Może coś jest w składzie co gryzie się z plastikiem Zapowiada się ciekawie, zobaczymy jak z trwałością Dzięki, też jestem ciekaw jak to posiedzi na oponach. 18 minut temu, V1RU$ napisał: Butelka to mnie zaskoczyła. Jak oliwy premium albo wódeczki premium. Jest tłusto i świeci - jak przetrzesz fibrą idzie uzyskać dobrą satynę ? Butelka ekstra. Żona jak zobaczyła jak oglądam opakowanie zapytała co to za perfumy mi przyszły :p Tak, po przetarciu opony MF masz mocną satynę. 12 minut temu, analyzator napisał: Chętnie zobaczyłbym porównanie vs właśnie Perl, w tym Perl 1:1 z wodą. Na ta chwilę brak CarPro u mnie w arsenale.
KrzysiekT5 Opublikowano 17 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2020 Można to już gdzieś kupić bo robi mnie ten shine
Grzechu23 Opublikowano 18 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2020 @KrzysiekT5 shine jest 10/10 ale z tego co orientowałem się po necie to jeszcze nigdzie nie jest dostępny. Chyba, że @integrale wie coś więcej? 1 1
integrale Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2020 Ten produkt będzie miał oficjalną polską premierę za około 3 tygodnie w naszym sklepie. Napiszemy o tym. 1
MarBi Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2020 @integrale wiadomo jak to cenowo będzie się przedstawiać ?
integrale Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2020 Godzinę temu, MarBi napisał: @integrale wiadomo jak to cenowo będzie się przedstawiać ? Nie znamy jeszcze ceny detalicznej.
Moderator Streat Opublikowano 18 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Września 2020 @MarBi 72 zł po przeliczeniu z jenów na PLN więc u nas bliżej 90 zł będzie
Grzechu23 Opublikowano 18 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2020 Patrząc na całokształt to również też tak obstawiałem (80-90 zł). Przy takiej mega wydajności wydaje się fajną pozycją na półce. Autko teraz mało jeździ - raptem 15km dziennie, ale dressing wizualnie siedzi jak zły.
integrale Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 Według mnie Prostaff CC Water Gold Tire Coating daje wyjątkowo mocny połysk, nawet po myciu czy deszczu dalej się on utrzymuje na wysokim poziomie, cały czas opona wygląda jak mokra i błyszczy się przynajmniej tak samo jak lakier. Mimo tego że jest tłusty, sprawia wrażenie, że nie ciągnie nadmiernie kurzu. Zapach neutralny, zaletą jego, że jest przezroczysty, przez co przy aplikacji w rowki na boku opony nie widać śladów przy niedokładnym rozprowadzeniu, jak w przypadku kolorowych dressingów. Trwałość utrzymywania się na powierzchni opony również zadziwia na plus. Owszem połysk lekko przygasa z czasem, ale jednocześnie widać, że na oponie siedzi dobry zawodnik. Przy zrobieniu 8 opon nie ubyło więcej jak 5 mm z wysokości butelki, więc wydajność mega. Myślę, ze produkt się przyjmie i dopełni asortyment fanów błyszczących opon. 3
Moderator Domel Opublikowano 26 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 U la la moje klimaty 3
V1RU$ Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 8 minut temu, Domel napisał: U la la moje klimaty Bierzesz czy ja mam robić pierwszy krok
Moderator Domel Opublikowano 26 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 Godzinę temu, V1RU$ napisał: Bierzesz czy ja mam robić pierwszy krok Wezne wezne Do 40tki jeszcze 3 lata tylko
V1RU$ Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2020 Choć na moje świeci się za mocno. Ale może zbladnie po dniu czy dwóch. Jestem po 40 to go chyba wezmę. Może będą jakieś testery ?
Grzechu23 Opublikowano 7 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 W dniu 18.09.2020 o 09:41, MarBi napisał: wiadomo jak to cenowo będzie się przedstawiać ? W dniu 18.09.2020 o 11:05, Streat napisał: 72 zł po przeliczeniu z jenów na PLN więc u nas bliżej 90 zł będzie Mamy juz oficjalną cenę - 64,90 zł
Moderator Streat Opublikowano 7 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 @Grzechu23 to mnie miło zaskoczyli trzeba będzie kupić
Grzechu23 Opublikowano 7 Października 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 3 minuty temu, Streat napisał: @Grzechu23 to mnie miło zaskoczyli trzeba będzie kupić A przy aktualnej promce -15% (ANB) wychodzi 55 zł
MarBi Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 No i namówili z tym, że nie wiem czy to błąd na stronie, ale wszystkie nowości mają status brak w magazynie. Zaraz postaram się dowiedzieć u źródła.
integrale Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Dressing dostępny już u nas.
Strus Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Ktoś się orientuje czy jest opcja aplikacji na mokro ?
integrale Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2020 13 godzin temu, Strus napisał: Ktoś się orientuje czy jest opcja aplikacji na mokro ? Myślę, że nie, bo jest to produkt z silikonem w składzie więc będzie barierował, co innego jakby był z rozpuszczalnikami jak ADBL Black Water to wtedy tak, ale te z kolei nie grzeszą trwałością. 1
Rekomendowane odpowiedzi