Grzechu23 Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 W dniu 2.11.2020 o 09:07, krzygaj napisał: Lepiej z tym nowym grilem czy gorzej? Dawaj ramki w kolor nadwozia jak u mnie 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 @Grzechu23 qrde bardzo fajnie wyszło, ale czarny lakier to inna bajka - możesz sobie pozwolić na taką ekstrawagancję - przy moim kolorze, mam obawy, czy to dobrze by wyglądało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Rozdziewiczenie detailingowe letnich felg. Z zewnątrz jeszcze ok, bo myte na bieżąco, natomiast wewnątrz pomimo, że przy każdym myciu szturchane Daytoną, to no cóż... zaniedbania poprzedniego właściciela zrobiły swoje i pewnych rzeczy nie przeskoczysz - trzeba zakasać rękawy: Tenzi Alux, deironizacja, dekontaminacja, czyszczenie opon i po 2 godzinach bezustannej walki, latając od koła do koła wyszło tak: Jutro mycie i wpadną jakieś foty z zimowego setupu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 @krzygaj jeszcze usunąć klej po ciężarkach i będzie bardzo elegancko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 @keza będzie - dziś już mi zabrakło czasu - w planach było odszczurzenie, ale przed wiosną ściągnę stare ciężarki, wyważę na nowo, wymienię wentylki, liznę menzerną 2500/4000 i wpadnie 2x Mr Fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 @krzygaj no to super będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Cukiereczek w zimowej odsłonie No i wszystko byłoby ładnie pęknie, gdyby na przednich oponach nie wyszły takie kwiatki Opona myta kilkukrotnie SG Pure Black Tire Cleaner - próbowałem nawet stężeniem 1:2 - piana biała, a to gów... nadal wychodzi jak opona wyschnie i tylko na dwóch oponach... macie jakiś pomysł jak się tego pozbyć - może magiczna gąbka? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 29 minut temu, krzygaj napisał: Opona myta kilkukrotnie SG Pure Black Tire Cleaner - próbowałem nawet stężeniem 1:2 - piana biała, a to gów... nadal wychodzi jak opona wyschnie i tylko na dwóch oponach... macie jakiś pomysł jak się tego pozbyć - może magiczna gąbka? Kwas do felg - np. Cleantech Clean Wheel 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 9 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 @D@ViD - dzięki - nie sądziłem, że tego typu produkt też działa na opony . Mam Tenzi Alux, to przy kolejnym myciu sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 @krzygaj w ostateczności może farba do opon? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon149 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 Bardzo ładna skoda, lakier też ciekawy kolorek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 W dniu 3.07.2020 o 07:46, krzygaj napisał: Trend podtrzymany - dziś Skoda otrzymała chlapacze. Może, to komuś się podobać lub nie, ale dla mnie to jest must have na każdym aucie - jeszcze za czasów O1 w zimę za przednim kołem zebrał się sopel ze śniegu, który później odrywając się od progu zabrał ze sobą lakier , od tego czasu w każdym aucie montuję chlapacze by uniknąć powtórki z rozrywki, a i przy okazji auto się mniej brudzi Hah ja mam odwrotne doświadczenie w moim byłym mondeo chlapacze poodpadały w ciągu zimy z tymi soplami. Fakt że ich nie dokupiłem i po kolejnych zimach na pierwszych 10cm progu nie było już lakieru w ogóle ale to ford był Podoba mi się bardzo co wyprawiasz ze skodą relacja z wnętrzem .. hmm muszę naleźć czas i tak należy czyścić wnętrze 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 W dniu 9.11.2020 o 08:51, krzygaj napisał: Opona myta kilkukrotnie SG Pure Black Tire Cleaner - próbowałem nawet stężeniem 1:2 - piana biała, a to gów... nadal wychodzi jak opona wyschnie i tylko na dwóch oponach... macie jakiś pomysł jak się tego pozbyć - może magiczna gąbka? Pricbort fajnie wyciąga brud z opon. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 W dniu 28.11.2020 o 15:03, KUBA46 napisał: Pricbort fajnie wyciąga brud z opon. Czyli psiknąć jak Tire Clenerem szczotka i zmyć tak to robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 30 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 W dniu 27.11.2020 o 22:47, analyzator napisał: Podoba mi się bardzo co wyprawiasz ze skodą relacja z wnętrzem .. hmm muszę naleźć czas i tak należy czyścić wnętrze Na szczęście nie trzeba robić tego co roku - robisz raz, a potem dbasz no chyba, że ktoś lubi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Mi te superby (ale kązdy jeden) wygląda jak by miały za małą średnice kół względem nadkola. Auto jest duże (optycznie także) a te małe kółka wyglądają śmiesznie. Nie chodzi o to czy będzie 16" czy 19" felga, tylko o całkowitą średnicę kół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 1 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 Mi tam się podoba jak jest - rzecz gustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Hej. Już parę razy miałem to napisać - bardzo fajne autko Kolor świetny, taki "Carneol Red" w wydaniu Skody Mam do Ciebie pytanie o to "zjawisko" na zimowych oponach. Udało Ci się tego pozbyć? U mnie zrobiło się coś podobnego, szara/brunatna maź schodząca pod naciskiem palca, ale przy użycia TR nic nie można z nią zrobić... Opony wyglądają przez to fatalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 4 godziny temu, MMCzysci napisał: Mam do Ciebie pytanie o to "zjawisko" na zimowych oponach. Udało Ci się tego pozbyć? U mnie zrobiło się coś podobnego, szara/brunatna maź schodząca pod naciskiem palca, ale przy użycia TR nic nie można z nią zrobić... Opony wyglądają przez to fatalnie Wyszczotkuj oponę przy użyciu kwasu do felg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 7 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 @MMCzysci Dopiero teraz zauważyłem, że napisałeś ws opon, nieświadomie odpisałem Ci w Twoim wątku. Niestety jeszcze nic nie robiłem i raczej zostawię to do wiosny. Felgi mam zabezpieczone ceramiką i obawiam się, że jakbym teraz je traktował kwasem, to by mi ją zjadł. Postąpiłem mało profesjonalnie tj nałożyłem dressing i jakoś tam udało się zamaskować - pewnie do czasu. Ja zostawiam jak jest do wiosny - zdejmę, zajmę się oponami i ponownie położę ceramikę na kolejny sezon. Daj znać co u Ciebie pomogło - jeżeli zdecydujesz się z tym teraz walczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 7 Grudnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 7 godzin temu, D@ViD napisał: Wyszczotkuj oponę przy użyciu kwasu do felg CT Clean Wheel bedzie ok? Tak jeszcze nie stosowałem kawsu do felg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 14 godzin temu, Streat napisał: CT Clean Wheel bedzie ok? Tak jeszcze nie stosowałem kawsu do felg Będzie ok 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem@S Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Szukałem cierpliwie i mam też Powiedz co masz za radyjko włożone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 @Przem@S no pięknie - widzę, że wersja L&K - pochwal się fotami i jakie parametry. Ładnie wygląda. Radio mam z Ali: https://www.aliexpress.com/item/4000114908562.html - opcja nr 5, dodatkowo kupiłem kamerkę w klamkę bagażnika: https://www.aliexpress.com/item/32311569838.html - tu musisz dopasować rozmiar, bo chyba masz poFL? Kamerka fajna, bo ma szeroki kąt - widać zderzak: Jak masz jakieś pytania, to śmiało pisz. @Grzechu23 konkurencja rośnie w siłę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 3 godziny temu, krzygaj napisał: konkurencja rośnie w siłę bardzo dobrze! Fajny kombiak Kiedyś polowałem na te ori 18 Sirius'y z L&K, ale jednak wybór padł na Luxon'y Kolor 9910 Black Magic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi