krzygaj Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Witajcie, Była Skoda Octavia I(4 lata), później Skoda Octavia II(8 lat) no i teraz dla odmiany jest Skoda Octavia III... nie żartuję tym razem jest to co, mi się marzyło od dawna czyli Skoda Superb 2 Auto w moim posiadaniu jest od dwóch dni. Przyjechało z Niemiec, przyprowadzone przez szwagra. Ogólnie, to nie było planów zmiany Octavii II na Superba, ale jak szwagier przysłał zdjęcia co kupił, to się zaczęło... pierwsza noc nieprzespana - dylemat czy kupić, podoba się, ale szkoda Octy wypieszczona, wszystko zrobione co dolegało... ale cóż lata lecą raz kozie śmierć No więc jest: 2012r, 199tys km, 2.0 TDI, 170KM+, DSG, wersja elegance. Kilka fotek ja wygląda jeszcze przed jakimikolwiek pracami - ktoś tam dbał, nie jest mocno zapuszczona, ale do standardów moich i tego forum sporo brakuje. Póki co jeszcze nie ma swojego miejsca w garażu, bo stoi Octavia II i czeka na nowego właściciela. Z zewnątrz nie prezentuje się źle - ostrzegam nie była myta i na lakierze nic nie siedzi Na szybko zauważyłem takie felery: Ponieważ auto jeździło po autostradzie, to przedni zderzak jest "wypiaskowany", a maska ma dosyć sporo śladów po kamieniach Wewnątrz też nie jest źle, ale roboty czeka mnie sporo by było czysto jak tego oczekuję W zakamarkach i nie tylko czai się zło Zaciski w kolorze nadwozia Pod maską też tragedii nie ma Muszę się rozprawić z takim kwiatkiem, jeszcze nie wiem co tam się wydarzyło: Podczas odkurzania coś takiego znalazłem pod fotelem tylnej kanapy - ktoś wie co to może być i czy pochodzi z samochodu? Kolejność działania jest taka: - podsufitka - pranie tapicerki - czyszczenie plastików - czyszczenie i konserwacja siedzeń - zajęcie się zewnętrzem - lato przelecę na QD, a na jesieni trochę popieszczę lakier polerką i wpadnie ceramika Z planów niedetailingowych: - założenie chlapaczy - montaż chińczyka z androidem(przekładam z Octy) + kamera cofania - osłona(siatka) chłodnicy klimatyzacji - wymiana oświetlenia gdzie się da na LED - modyfikacje VCDS I to chyba tyle - zobaczymy co wyjdzie w praniu. Stay tuned na kolejne wpisy 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Fajna Skodzina, zestawienie świetne i ten kolor Bardzo bogata wersja wyposażenia, pogratulować nowego nabytku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Fajne autko z tyłu tyle miejsca że można się ganiać Szykuj jakieś W&W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 @krzygaj Świetny kolorek. Bardzo detalingowy. Dobrze siada na takich wisienkach Show Detailer z @Good Stuff. Felgi też do tego koloru siadły mega fajnie, aż szkoda że nie ma jasnych foteli było by idealne połączenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 19 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 @Chochlik437 @smerf91 @Qlimaxss dzięki za pozytywne słowa - póki co nie mogę się doczekać naszego "pierwszego razu" - pogoda nie pozwala na mycie i pielęgnację na zewnątrz, patrzę na weekend i wcale nie jest lepiej... cytując klasyka... jak żyć, jak żyć... Jest sporo rzeczy do zrobienia, a ja chciałbym wszystko zrobić za jednym razem - wiem, że się nie uda. W swoim poprzednim cukiereczku zajęło mi trochę czasu zanim zaczął wyglądać jak wygląda - na nim uczyłem się detailigu, teraz już mam doświadczenie, to i może szybciej pójdzie chociaż z kolei, tu więcej przestrzeni do ogarnięcia jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 No i fajnie, że wpadł kolejny Superb Gratuluje i szerokości, bezawaryjności. Na tym lakierze fajnie widać ziarno w słońcu. Wersja spoko Elegance +. Do Platinium mało co mu brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Ładny Superbik Kolor Rosso Burnello (niektórzy mówili burdello ). Kolor faktycznie mocno detailingowy. Gratki fajnego auta !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 SuperB jest spoko autem. Jeździłem II, a później III gen w delegacje. Passat B8 lepiej wyciszony a III gen ma tragiczne prowadzenie ale mimo to w pewnych zakresach cenowych kupilbym benzynowe SuperB (najprawdopodobniej v6) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 19 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Dzięki za ciepłe słowa. Dziś zacząłem kompletowanie rzeczy - na pierwszy ogień zamówione: - K2 Auron - zestaw Colourlock do alcantary - mata pod fotelik młodego - mata do bagażnika - chlapacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem@S Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Nie chcesz sprzedać? Też się za taką rozglądam , szkoda ze panoramy nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Wczoraj już nie wytrzymałem i musiałem coś zrobić Podsufitka ogarnięta ADBL Bonnet - sporo drobnych zabrudzeń zeszło już podczas odkurzania podsufitki. W tym miejscu na zdjęciach wyżej była plama, która zeszło przy bonnetowaniu Naprawiłem słupek Zdemontowałem lampki do mycia - przód, a tył na zdjęciu wyżej @Przem@S tak szybko chyba nie sprzedam, dopiero się zapoznajemy - jeszcze nawet nie było "pierwszego razu" . Już od dłuższego czasu Superb był moim obiektem westchnień, teraz można powiedzieć, że na 40te urodziny zrobiłem sobie taki prezent Dzisiejszy dzień był dosyć pracowity, bo pogoda była w miarę łaskawa. Zabrałem się za elementy, które nie powinny się pobrudzić przy okazji prania tapicerki: zamontowałem lampki, które umyłem wczoraj wymontowałem i umyłem kratki nawiewu pasażerów umyłem słoneczka, uchwyty w podsufitce oraz otwory na siatkę w bagażniku wyczyściłem plastiki, przegrodę, zaczepy do siatki oraz prowadnice na koniec założyłem radio - o dziwo wszystko działa - sterowanie z kierownicy, czujniki parkowania, climatronic, sterowanie głośnikami. W drodze do mnie jest kamerka w miejsce klamki od bagażnika i jak przyjdzie, to będzie montaż. Przy okazji dezynfekcji parownika i ściągania schowka pasażera przy podszybiu muszę zamontować anteny od GSM i GPS by był lepszy zasięg. plastikowe elementy, które dzisiaj myłem otrzymały ADBL Interior WOW Umyta krateczka Niespodzianka pod prowadnicami Złożone do kupy Na plastiki w bagażniku wpadł ADBL Interior WOW No i na koniec radio Wiem ramka usyfiona, ale wszystko na spontanie - przyjdzie i jej kolej Drażni mnie, że muszę robić tak na raty - gdyby pogoda była lepsza, to pojechałbym do ojca i w ciągu 2 dni załatwił całe wnętrze, a tak to takie kombinacje... 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1980 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Bardzo ładny Superb;) Kolor super i dobrze wyposażony. Gratulacje i powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Póki co mam co robić - dziś szybkie zabawy VCDSem - to włączone, tamto wyłączone itd... no i w końcu był nasz "pierwszy raz", co prawda na szybko, w krzakach i bez zabezpieczenia tj bezdotyk+wiaderko Jeszcze nic nie siedzi na lakierze, a już mi się bardzo podoba 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karbo Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Czekam na kolejne updaty! Jak ja lubię jak dzieje się nie tylko w detalingu Gratuluje wozidła i powodzonka w kolejnych pracach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Big Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Co do VCDS-a to pamiętam że w swoim S II miałem zmienione comming/leaving home przez halogeny zamiast przez ksenony), oraz ilość sprśnięć przedniej szyby do uruchomienia sprysków reflektorów. Kolorek naprawdę piękny, no i wersja ładna. Ja natomiast do obecnego S III dokupiłem sobie 28 letnią 19-stkę chamade i też mam niezłe wyzwanie w temacie detailingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Wczoraj nie za dużo zrobiłem, bo była akcja sprzedaży Octavii, która poszła do nowego właściciela . Zamontowałem kamerkę(podłączona pod lampkę podsufitki): Najwięcej zabawy było z przepchnięciem kabelka pod podsufitką, ale jest udało się i wygląda przyzwoicie. Przyszły też siuwaksy do pielęgnacji skóry i alcantary - K2 Auron i zestaw Colourlock. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 29 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Bardzo pracowity weekend się zadział - relacja w W&W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 29 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Nie zwalniam tempa - dziś przyszło trochę gratów do Skody: - dekielki do felg zimowych - felgi i opony jeszcze nie myte - żarówki LED do świateł dziennych - nakładki na pedały oraz podstopnica - kamerka cofania z klamką do bagażnika Teraz tylko trzeba wygospodarować trochę czasu by pozakładać te dodatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 30 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Pewnym rzeczom nie można się długo opierać - cyk i nakładeczki siedzą 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 @krzygaj tak z ciekawości te dywaniki to oryginalne? bo zdaje się są szare czy antracytowe. Czarne by bardziej nie podeszły? Oceniam po zdjęciach temu pytam, bo widzisz to na codzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 30 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 @Michał82 nie mam pojęcia z takimi kupiłem tak czarne rzeczywiście lepiej by pasowały - może za jakiś czas zmienię póki co są inne wydatki. Dzięki za poradę - ja nawet nie zwróciłem na to uwagi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Dziś 3 modyfikacje: - naklejona pianka pod tablicę rej na bagażniku by nie hałasowała i nie obcierała lakieru - zamontowana uszczelka po maską by silnik mniej się brudził - siatka ochraniająca chłodnicę klimatyzacji 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 5 godzin temu, krzygaj napisał: naklejona pianka pod tablicę rej na bagażniku by nie hałasowała i nie obcierała lakieru możesz coś więcej? i czy ona nie zatrzymuje w sobie wody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 2 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 @Michał82 Pierwszy raz zastosowałem także nie mogę nic więcej powiedzieć - oryginalny produkt Skody: KEA075004. Wcześniej na ramki tablicy od wewnętrznej strony po prostu podklejałem kawałki gumy, ale tym razem zdecydowałem się na coś takiego. Przy kolejnym myciu postaram się sprawdzić czy nie nasiąknęło wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 3 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Trend podtrzymany - dziś Skoda otrzymała chlapacze. Może, to komuś się podobać lub nie, ale dla mnie to jest must have na każdym aucie - jeszcze za czasów O1 w zimę za przednim kołem zebrał się sopel ze śniegu, który później odrywając się od progu zabrał ze sobą lakier , od tego czasu w każdym aucie montuję chlapacze by uniknąć powtórki z rozrywki, a i przy okazji auto się mniej brudzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi