Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest jakiś środek do plastików zewnętrznych, który pomoże utrzymać je w czystości? Jakieś kropelkowanie, odprowadzanie wody? Pacjent Clio 4 w skromnej wersji, z dużymi plastikowymi listwami bocznymi, które szybko się brudzą i psują efekt, także spore zderzaki z czarnymi elementami. 

Mam resztkę Shiny Garage Jet Black Trim restorer ale średni efekt, sam środek już przeleżał sporo, mógł np zmarznąć. Może śmiało psikać jakiś sealant do lakieru? Mile widziany z popularnej marki, lub polski producent.

Opublikowano
3 minuty temu, Pawel_t11 napisał(a):

@Arni CONCEPT Vista, polecam bardzo trwały, ładnie konserwuje i przyciemnia plastiki. 

I to zapewni jakieś odpychanie wody, brudu na tych powierzchniach? Czy sobie wymyślam teraz coś czego nie ma na rynku? 😉

Opublikowano
11 godzin temu, Arni napisał(a):

Czy jest jakiś środek do plastików zewnętrznych, który pomoże utrzymać je w czystości? Jakieś kropelkowanie, odprowadzanie wody? Pacjent Clio 4 w skromnej wersji, z dużymi plastikowymi listwami bocznymi, które szybko się brudzą i psują efekt, także spore zderzaki z czarnymi elementami. 

Mam resztkę Shiny Garage Jet Black Trim restorer ale średni efekt, sam środek już przeleżał sporo, mógł np zmarznąć. Może śmiało psikać jakiś sealant do lakieru? Mile widziany z popularnej marki, lub polski producent.

Sprawdź sobie Funky Witch Plastic Fantastic. Łatwa aplikacja, fajna hydrofobowość i trwałość również na dobry poziomie. A jak coś bardzo trwałego to powłoka Gyeon Trim

Opublikowano

Plastiki na nowym samochodzie z dużą hydrofobowością to norma ? O ile szyby wiem, że się zdarzają o tyle nie wiem co z plastikami? Wrzucam ceramikę i nie chce narobić gulaszu jeśli to jakiś mocny dressing a nie gole tworzywo. Czyściłam różnymi środkami i bez różnicy....

Opublikowano
7 godzin temu, czester napisał(a):

@Arni połóż powłokę na plastiki 🙂

Nie używam powłok, mam jeszcze masę wosków do dokończenia...

6 godzin temu, D@ViD napisał(a):

Sprawdź sobie Funky Witch Plastic Fantastic. Łatwa aplikacja, fajna hydrofobowość i trwałość również na dobry poziomie. A jak coś bardzo trwałego to powłoka Gyeon Trim

Spróbuję, nie jest drogi.

Opublikowano
2 hours ago, Arni said:

Nie używam powłok, mam jeszcze masę wosków do dokończenia...

Nic nie stoi na przeszkodzie żeby wrzucić powłokę na plastiki a na lakier wosk 🙂

Opublikowano
2 godziny temu, czester napisał(a):

Nic nie stoi na przeszkodzie żeby wrzucić powłokę na plastiki a na lakier wosk 🙂

No nie wiem, kupować powłokę tylko dla listew i zderzaków? Brzmi mało ekonomicznie, chyba że masz jakiś niedrogi preparat na myśli? Nie wiem może jakiś reaload, jakieś uzupełnienie dla powłoki, albo coś z Sio2 w formie QD?

Opublikowano

Jak ma być trwałe, to powłoka. Jak masz ochotę odnawiać efekt co miesiąc, to może być jakikolwiek dressing.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
11 hours ago, Arni said:

No nie wiem, kupować powłokę tylko dla listew i zderzaków? Brzmi mało ekonomicznie, chyba że masz jakiś niedrogi preparat na myśli? Nie wiem może jakiś reaload, jakieś uzupełnienie dla powłoki, albo coś z Sio2 w formie QD?

No tak dla samych listew to pewnie bez sensu. Ja dotarłem do etapu, że wolę położyć powłokę na plastiki i felgi i mieć spokój na dłuższy czas. @Domel zrobił nawet tutaj porównianie ED i FW:

Opublikowano
Godzinę temu, czester napisał(a):

No tak dla samych listew to pewnie bez sensu. Ja dotarłem do etapu, że wolę położyć powłokę na plastiki i felgi i mieć spokój na dłuższy czas. @Domel zrobił nawet tutaj porównianie ED i FW:

Dobra, zamawiam FW, trwałość nie jest mega problemem, ważne by pomogło utrzymać w czystości te połacie plastiku na dołach drzwi, bo mnie drażnią, a przeleżany przez lata Shiny Garage już słabo działa.

• Lubię to 1