AST_KRK Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Skoro mowa o plastikach to pozwolicie, ze podziele się swoją opinią na temat FK #317 dla osób które zastanawiają się nad jego kupnem. Pierwszy efekt po nałożeniu jest piorunujący, element wygląda jak nowy, a przy okazji ładnie pachnie Nie ma co przesadzać z aplikacja ponieważ produkt jest bardzo wydajny. Rozczarowanie przyszło dopiero po pierwszym deszczu, gdzie na lakierze pod odnawianymi elementami pojawiły się paskudne zacieki i całą pracę szlag trafił a plastik powrócił do stanu poprzedniego po drugim myciu, pomijam ponowne woskowanie karoserii.
vide84 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 a jeśli wolno spytać to powiedzcie mi Panowie czy Valet pro traditional tyre dressing nada się do plastików na zewnątrz no i jak z jego trwałością na oponie i ewentualnie na plastiku...
daniels Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Drza To lepiej wybrać Trim Glitz, Kocha a najlepiej Carpro Dlux Niestety mam ograniczony budżet i muszę znaleźć jakiś kompromis pomiędzy jakością i ceną. Trim Glitz już prawie 2x droższy od VALETPRO YELLOW BUMPER, Carpro Dlux to już całkiem odpada:) dosyć tani, wydajny i dający fajny efekt przyciemnienia jest też auto finesse revive
VuDoo Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2013 Ja ze swojej strony również polecam Auto Finesse Revive. Fajnie odżywia i przyciemnia plastiki, jest trwały i świetnie kropelkuje Bardzo podobnie wypada Nielsen Super A Sheen, który nieco mniej przyjemny zapach nadrabia zdecydowanie przyjemniejszą ceną. W przypadku obu środków ważne jest ich dokładne wstrząśnięcie przed użyciem, bo lubią się rozdzielać. No i oczywiście duże znaczenie ma dokładne oczyszczenie plastików przed aplikacją - ma to ogromny wpływ na trwałość dressingu.
kita33 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 Czy ktoś używał może tenzi gumlax lub tenzi gum extra. Chodzi mi o środek do konserwacji nadkoli.
SzaKal Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 kita33, WW to z tego co pamiętam środki do opon, ale również dobrze nadają się do nadkoli, chodź nie można liczyć na mega trwałość.
kita33 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 SzaKal, to co polecasz do zabezpieczenia i przywrocenia czarnego koloru przy nadkolach
SzaKal Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 kita33, Cały ten temat jest o tym Wszystko zależy od budżetu ...
Moderator krd Opublikowano 12 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 co polecasz do zabezpieczenia i przywrocenia czarnego koloru przy nadkolach CarPro Dlux Koch NanoPlastMagicCare Meguiar's Trim Detailer 303 Kolejnosc od wg mnie najlepszych do najgorszych.
SJake Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 co polecasz do zabezpieczenia i przywrocenia czarnego koloru przy nadkolach Ja wybielone nadkola traktuje wiosną BLACK DYE ze spryskiwacza. O ile pod lampa wygląda to fatalnie, o tyle w ogólnej prezencji dodaje uroku, ukrywając wypiaskowany plastik. Nie jest to dressing a barwnik.
daniels Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 robie podobnie ale nie rozpylam bo dziadostwo domyć później...płatek kosmetyczny i ogień, black dye jedynie z atomizera traktuje dywaniki welurowe
mick Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 Witam Czy testował ktoś Owatrol na nadkolach?
vide84 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Koch NanoPlastMagicCare czy VP Dionysus Trim Giltz niestety nie widziałem takiego porównania który dłużej posiedzi na plastikach?
Justyna Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 oba podobnie z lekką przewagą dla kocha jeśli chodzi o trwałość natomiast glitz bardziej przyciemnia, ale i jest tłusty.
vide84 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Dziękuję serdecznie Bardzo mi pomogłaś
AlicjaK Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Koleżanki i Koledzy Kierowcy, przy lusterku zewnętrznym objawiła mi się z dnia na dzień dziwna biała plama, z którą nie mam pojęcia co zrobić. Próbowałam to usunąć płynem do mycia naczyń, do mycia szyb, szorowałam przez dobre 20 minut i nic. Zakupiłam też Autoglym Bumper Care i czekam na przesyłkę, a jakoś boję się użyć APC. Plastik jest na całej powierzchni taki sam, bez zmian strukturalnych (coś się wżarło? żadnej ptasiej kupy tam nie widziałam). Pomóżcie Dziadostwo wygląda tak i działa mi na nerwy niemiłosiernie:
barry_1 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2013 AlicjaK, skoro pojawiło się samoistnie to raczej nie jest po wosku więc... nie wiem jednakże możesz wypróbować patenty tak jak przy śladach po wosku czyli: masło orzechowe (podobno działa), magiczna gąbka (też podobno działa), APC od CG 1:4 działa gdyż sam używaniem. Na to dressing do plastikow od AF i powinno być ok. Powodzenia.
AlicjaK Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2013 barry_1, bardzo Ci dziękuję za podpowiedź i pomoc Auto stoi w garażu podziemnym i przypuszczam, że nakapało coś z rur, które biegną tuż nad autkiem
barry_1 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2013 skoro to z rur to jakby się dobrze postarać to można by z AC odszkodowanie wyciągnąć ;-) a tak na przyszłość to podobne pytania radzę zadawać w wątku "krótkie pytanie, krótka odpowiedz" jest szansa na większy odzew. Ja się uporasz z plamą to napisz co pomogło.
Troll71 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Witam, Szukam czegoś dobrego do odświeżania plastikowych nadkoli i progów po każdym myciu-Efekt mat lub delikatny połysk. Ważne żeby środek nie był klejący(piasek będzie się przyczepiał) i gęsty(trudność w aplikacji). Dobrze by było gdyby nie był drogi, bo schodzi tego dużo Co polecacie? Pozdrawiam
Troll71 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 303 AP jest dość drogi Przy myciu 4-5 samochodów jednego dnia gdzie trzeba wypsikać nadkola zejdzie mi cała butelka - nie mogę nanosić preparatu gąbką bo nie zmieszczę reki miedzy kołem a blacha..
barry_1 Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 cena podobna do 303... jak z trwałością?
Swoop Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 nie mogę nanosić preparatu gąbką bo nie zmieszczę reki miedzy kołem a blacha.. dlatego do mycia nadkoli koła się zdejmuje
Rekomendowane odpowiedzi