manio49 Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 megs uc. szału nie będzie ale wyjdzie jako tako jak możesz to przed polerowaniem przeleć jeszcze papierem 5000
sneer Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 Proszę o podpowiedź co zdobić ..... W moim Audi A6; rok prod. 99' lampy nie są już pierwszej przejrzystości, tragedii nie ma ale postanowiłem je lekko zregenerować (bez wyjmowania) ponieważ za parę dni wyjeżdżam na wakacje na noc. Nie mając wiedzy i nie chcąc eksperymentować kupiłem za rada sprzedawcy środek sonax - preparat do renowacji reflektorów i plastików. Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją, użyłem miękkiej szmatki bawełnianej oraz na koniec microfibry. Czynność powtórzyłem wielokrotnie. Rzeczywiście wczoraj po skończonej pracy efekt był w miarę zadowalający, na koniec umyłem jeszcze lampy szamponem z woskiem żeby je trochę zabezpieczyć. W dotyku plastik był rzeczywiście bardziej gładki. Niestety, dzisiaj rano SZOK. Lampy są całe zmatowione, widać ryski od wczorajszego wcierania przeznaczonego środka, w sumie jest gorzej niż przed "renowacją". W związku z tym mam problem co dalej, czy może koło polerskie z filmem i pasta tempo pomoże ?
kamilgt Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 sneer, przeczytaj temat w którym zadałeś pytanie
sneer Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 oczywiście że czytałem, ale ja jestem jakby w połowie roboty i nie chce dalej nic spieprzyć. Poza tym do cholery na sonax-ie nie pisało nic o papierach ściernych czy kołach polerskich ....
Qub@ Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 Podjedz do jakiegoś "Łodziaka" który ma rotacje, kwadrans roboty i po bólu
sneer Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2014 niestety nie znam nikogo takiego .....
Pogodny Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Zastanawiam się nad zakupieniem maszynki do darcia papierami na mokro kloszy. Czy Sparky EX 125 nada się czy wyrzucenie kasy w błoto i lepiej uzbierać na coś lepszego? Czasem też jakiś lakier do zrównania morki się trafia. http://www.castorama.pl/katalog-produkt ... 320-w.html
bizislawek Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Pogodny do lamp to bedzie niewygodne, do zakamarków nie dosiegniesz talerzem. JA mam taka mała szlifierke delta stila do lamp za sto pare zł, sprawuje sie bardzo dobrze 3 rok. Albo mozesz sobie zakupic http://www.einhell.pl/sklep,1/?p=17662&c=65 ma 3 talerze w tym "delta", 3 lata pracy, padło łozysko, 7 zł i działa dalej
grzechalm Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 czy takie zestawy,ktore mozna spotkac do polerowania lamp, nadaja sie w ogole do czegos?
embargo Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2014 Kolego a4370146 ten temat ma 24 strony i nie raz znalazł byś w nim odpowiedź na zadane pytanie.
danielek. Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2014 Panowie i Panie doradźcie czym zabezpieczyć szybę w kasku od zewnątrz żeby się szybko nie porysowała od zmywania robaków oraz jak i czym bezpiecznie zmywać z niej rozbite robactwo? Przy okazji co nałożyć na jej wewnętrzną cześć?
Pogodny Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2014 Do głowy przychodzi mi woskowanie szybki i później pielęgnacja quick detailerem, który na bieżąco radzi sobie z robactwem itp. Ewentualnie zostań hardcorem i zabezpiecz powłoką kwarcową i szybka będzie wyglądała jak szklana
a4370146 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Witam, co powiecie na taki zestaw Zestaw do regeneracji reflektorów samochodowych Automotive *8 padów pakowanych po 2 sztuki o różnej gradacji do usuwania utlenionej powierzchni *pasta polerska do plexy 50ml *powłoka ochronna UV SPRAY 25ml *ściereczka z mikrofibry *dokładna instrukcja Polerował ktoś tym lampy ?
Pogodny Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 ta pasta polerska do plexy cos nie bardzo mi tu pasuje... ciekawe co to za uv spray jest...
a4370146 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 ta pasta polerska do plexy cos nie bardzo mi tu pasuje...ciekawe co to za uv spray jest... Czyli lepiej zainwestować w Meguiar's PlastX i Headlight Protectant ? Do tego wiadomo zostaje dokupić papier wodny i gąbkę polerską (ABW Mini ?
Tomek WRO Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 a4370146, jeśli dysponujesz pastami do lakieru to nie ma potrzeby dokupowania PlastX. Oczywiście wcześniej papierki a potem zabezpieczenie megsem HP
a4370146 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 a4370146, jeśli dysponujesz pastami do lakieru to nie ma potrzeby dokupowania PlastX. Oczywiście wcześniej papierki a potem zabezpieczenie megsem HP Nie mam, żadnej pasty do polerowania. Co polecasz tańszego i równie dobrego jak plastX ?
Tomek WRO Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Nic nie polecę bo nie znam i nie wiem czy znajdziesz coś tańszego. Po papierkach pracuję trzema pastami na futrze i gąbkach a lampy wychodzą jak nówki Gdzieś w markecie widziałem zestaw sonaxa do lamp za ok 70zł, są też megsa zestawy za 120zł.
a4370146 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Widziałem oba zestawy i jeśli chodzi o megsa to bardziej się opłaca kupić Meguiar's PlastX i Headlight Protectant osobno. W sumie to chyba jedynie na paście można oszczędzić bo jednak HP opłaca się kupić tylko co zamiast plastx ? I druga sprawa czy tylko jedna sztuka ABW Mini mi wystarczy.
iljash Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 kombinujesz jak kon pod gore Kup plastx w takim razie i HP , zrob reflektory a pozostalosc plastx sprzedaj na gieldzie, HP sobie zostaw zeby regularnie zabezpieczac reflektory i gotowe masz tanio ( albo taniej ) i dobrze
polo33 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 po co kupowac tak drogie zestawy, papiery scierne od 400 do 3000 w zaleznosci od stopnia zmatowienia i polerowanie klosza pastami na koniec dobry wosk, co w tym trudnego ?
jarek.markowski Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Ja miałem jeszcze bardziej zamglone lampy w mojej A6. Przesiedziałem na forach parę ładnych tygodni szukając poradnika i czytając co i jak po kolei powinienem zrobić.. Na szczęście (chyba ) na szperaniu przyłapał mnie znajomy, powiedział że chyba zdurniałem skoro chce takie rzeczy robić nie posiadając żadnych (mniej lub bardziej) rozwiniętych zdolności manualnych... Pomógł mi wyciągnąć lampy i pojechały do pvl Czekam teraz aż kurier przywiezie mi je z powrotem, żebym mógł się pochwalić
wlodek1974 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 jarek.markowski, możesz bardziej rozwinąć swoj temat Co to jest Też bym dał lampy od swojej A6 O co to chodzi??
zmstr Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2014 jarek.markowski, robiłem lampy w kilku a6 allroad'ach i to są łatwe reflektory do odświeżenia, więc na pewno byś sobie poradził sam.
Rekomendowane odpowiedzi