Moderator Domel Opublikowano 3 Września 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Września 2019 18 minut temu, Pawel_t11 napisał: Aktualizacja: przebieg 73200 Czyli ile zrobiłeś km ? Taka informacja bardziej potrzebna bez grzebania w postach wyżej 2
JPZ Opublikowano 3 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2019 Po dwóch miesiącach od aplikacji Tenzi Quartz Coat przyszedł czas na pierwsze mycie na dwa wiadra. Wcześniej było kilka bezdotyków w tym wosk na mokro (właściciel już wie, że nie powinien tego robić). Samochód robi symboliczne przebiegi rzędu 100 - 200 km miesięcznie, cały czas stoi pod chmurką. Najpierw płukanie wodą z myjki. Można zobaczyć jak dobrze wypadają powierzchnie pionowe w stosunku do płaskich. Następnie mycie na dwa wiadra szamponem Autoland Aktywny i ValetPro Contentrated w stosunku 60:40. Ze względu na słońce każdy element po umyciu był od razu spłukiwany i wycierany. Lakier odzyskał blask, ale czegoś jeszcze brakowało... Quartz Spray jest zaaplikowany na tylne błotniki i klapę bagażnika. Moim zdaniem wniósł te magiczne 5% do wyglądu i szkoda że nie miałem czasu na więcej... Przy okazji na zderzaki i opony nałożyłem produkty Sonax Xtreme. To na tyle z dzisiejszej akcji, przed zimą wrzucę jeszcze jedną aktualizację. Poproszę też o krople z maski po pierwszym deszczu i zaktualizuję temat 2
Strus Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2019 5 miesięcy po aplikacji pod chmurką bez wygrzewania w garażu i już ledwo ale jeszcze żyje. Jutro jakieś fotki zrobię pryskajac z atomizera 1
Pawel_t11 Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 Aktualizacja przebieg 73992 wiec od aplikacji 1200km. Tak wygląda i zachowuje się powłoka po myciu. Jest to moja pierwsza powłoka więc nie wiem co o tym sądzić, jakieś wnioski? @tenzi może ocenicie czy jest dobrze ?
Strus Opublikowano 26 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 @Pawel_t11 nie dało się tego jakoś sensownie nagrać ?
Pawel_t11 Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 2 godziny temu, Strus napisał: @Pawel_t11 nie dało się tego jakoś sensownie nagrać ? Nagrywałem jak zawsze w poziomie, a przy odtwarzaniu jest w pionie nie wiem co się pomieszało z tym.
DZIADZIA Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 Powłoka jest spoko, zjeżdża taflą i samooczyszczanie ma super, przynajmniej u mnie. @Pawel_t11 moim zdaniem iligancko. 1
Strus Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2019 Tak to obecnie wygląda po deszczu. Inne auta już suche a Tenzi sobie jeszcze leży
Dystrybutor tenzi Opublikowano 2 Grudnia 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2019 W dniu 30.11.2019 o 13:10, Strus napisał: Tak to obecnie wygląda po deszczu. Inne auta już suche a Tenzi sobie jeszcze leży A czy te inne auta mają inną ceramikę/zabezpieczenie? Bo to długie wysychanie mi wygląda na efekt "uboczny" wysokiej hydrofobowości
zdanek Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2019 @Strus pierwszy raz masz coś na lakierze, że Cię to dziwi?
Strus Opublikowano 2 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2019 @tenzi @zdanek Wy chyba nie zrozumieliście - potwierdzam w ten sposób że powłoka mimo iż aplikowana po partyzancku nadal leży 1
Alfa47 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2019 Ponad 4 miesiące po aplikacji, oraz 4,5 tysiąca km. W tym 2.200km trasa, 2 miesiącach pod chmurką i 3-4 razy proszek na bezdotyku, Ostatnio grane było aktywny szampon Autoland, T&G, Deiron i Szampon Cleantech i na koniec Quartz Spray. Lecz filmiki są sprzed tych zabaw, zdjęcia mają ok miesiąca po delikatnym spryskaniu To co zauważyłem to oczywiście, zwykłe zajechanie na bezdotyk i opłukanie go daje dużo więcej niż w aucie pozbawionym zabezpieczenia powłoką. Nie mamy tutaj do czynienia z powłoką premium lecz amatorską, więc z elementów poziomych jak dach czy maska, hydrofobowość nie jest mega, ale co zauważyłem po powłoce z K2 lite? Otóż tam jest dużo lepszy zrzut czy to na masce, czy dachu gdzie zrobiłem 40/60%, krótkie video na ujęcie maski prawa strona K2 lewa tenzi, oczywiście patrząc od strony nagrywania. YT trochę pogorszyło jakość filmików, a nic lepszego na tą chwilę nie posiadam...
powalla Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2019 Godzinę temu, Alfa47 napisał: na koniec Quartz Spray co by odetkać powłokę Od kiedy QD odtyka? To co nagrałeś, to już nie sama powłoka lecz z QD , czyli raczej nic nie wnosząca aktualizacja
Alfa47 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2019 @powalla Edytowałem post gdzie opisałem. Ale wyjaśniam, filmiki są sprzed odetkaniem powłoki ok. tygodnia, czyli aktualizacja w miarę wnosząca bo QD jeszcze nie było. Oczywiście że QD nie odtyka, ale producent dołożył i pisał o tym żeby ten Quartz Spray zarzucić co jakiś czas na lakier, więc zrobiłem to, a że padło po odtykaniu powłoki może mój błąd. Bo chyba jak zrobiłem deironizacje, T&G i umyłem lekko kwaśnym szamponem mogę zaliczyć to do odetkania.?
Gozdziu23 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2019 Hmm u mnie , strona z can coatem, ma bardzo ładne krople, jednak bardziej sie brudzi, ale za to łatwiej sie myje. Strona zaś z tenzi quartz coeatem zrzuca taflą, mniej się brudzi, ale gorzej się myje Powiem też że strony na essencie, żyją o wiele lepiej, te na prepie lekko gorzej ale o wiele wiele lepiej niz na samej jałowej ipie, a najwieksza lipą bo tam prawie zdechł jest tenzi na mckee37, gyeon też trzyma się tam słabo ale o wiele lepiej niż tenzi, wskazywało by to że obie powłoki nie lubią jak są mocno brudne, a jak wiemy tyłek samochodu syfi się najbardziej. Trzeba zaznaczyc też ze pojazd jest myty srednio raz na dwa tygodnie, czasem myty na bezdotyku czasem ręcznie, zalezy jak sie zabrudzi, do tego raz było odtykane kwasem Aqua Sour. Generalnie obie powłoki żyją po tym okresie od czerwca do grudnia, jeżdżone na codzien do pracy i powrotem, dokładnego przebiegu nie pamietam, ale na nowy rok chyba już sciągne i założe co innego, nie jest idealnie i czas na testy innych produktow
Moderator Streat Opublikowano 27 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2020 @rygryss tak jak na yt pisałem , wytrzymałość bardzo słaba...
397 Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2020 @rygryss A czy na dachu tez się poddała ? Wczoraj jak myłem auto zauważyłem ze jesCze się trzyma na dachu i na masce powiedzmy ze jeszcze jest a zrobiłem 9184 km od 27 grudnia
DZIADZIA Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2020 Na dachu przykryłem ja innymi wynalazkami, ale cudów nie było.
smerf91 Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2020 Jak tylko poprawi się pogoda to sprawdzę u siebie czy przetrwała tą "zimę". U mnie początkowo bardzo ładnie siedziała ale od dłuższego czasu nie widziała porządnego mycia...
Rekomendowane odpowiedzi