krz_p Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 mam środek stjarny, całkiem nieźle dopiera lepsze jest jednak wypranie w białym jeleniu w pralce z dodatkiem octu, jest dużo lepiej niż po ręcznym praniu w stjarnie
patol Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Ile wlać tego Sonusa na jedno pranie... powiedzmy pół pralki?
yesfan Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 patol, od 30 do 90 ml w zależności od twardości wody i stopnia zabrudzenia.
patol Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 yesfan, dzięki... czyli na próbę zaleję około 50ml. Mam nadzieje, że wystarczy bo jak będę musiał zalewać po 90ml to średnio wydajny jest ten środek... 5-6 prań za 35zł... imo dużo. A kupiłem go ze względu na to, że pranie ręczne jest trochę męczące... zwłaszcza, że im bardziej człowiek się wkręca w detailing to więcej tego wszystkiego zużywa A testowałem już proszek białego jelenia i szału na mnie nie zrobił, więc czas na coś dedykowanego.
M4ciek Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 bo proszek BJ faktycznie się nie sprawdza, mydło BJ owszem
Emek Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Ja wrzucam do pralki wszystkie fibry itp potem tryb "pranie ręczne" bez wirowania + do bębna rozpuszczone w gorącej wodzie płatki mydlane BEBI i jest włókna nie są sklejone itp
Swoop Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 moja żona ostatnio jest zadowolona z płynu do prania Dreft, może i tym można ładnie doprać MF
delphin Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Ostatnio w Lidlu kupiłem szare mydło w kostce 2x200g = 2,49, Pranie reczne MF w tym mydle zdaje egzamin, sa miękkie i mają nieposklejane włokna.
Emek Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2011 Emek, a dobrze dopiera? Moje fibry nie są jakieś mega zapuszczone, więc metoda sprawdza się w 100%
Salwinek91 Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 A w jakiej temperaturze pierzecie fibry? Z wirowaniem czy bez? Bo zakupiłem sobie rękawice megsa i było tam napisane żeby prac w temp 30 stopni wiec tak uprałem z fibrami i tak sobie się doprało
adii Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Salwinek91, Z wirowaniem w 60st ale z samym proszkiem bez płynu do płukania, oczywiście mf do suszenia piore ręcznie w szarym mydle bo po praniu w pralce wode słabo wciąga.
snap Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Salwinek91, ja rekawice megsa piore w 40c i zawsze jest czysta
M4ciek Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 dzisiaj zupełnym przypadkiem odkryłem, że świetnym czyścicielem gąbkowych aplikatorów jest piana - w moim wypadku była to VP PH Neutral Pro obiektem testowym były dwa słoneczka - jeden po 303 Aerospace na dywanikach, drugi po plastikach i uszczelkach zewnętrznych po VP Dionysusie... - oba były mocno zakolorowane na czarno-szaro (mam metodę 1 aplikator = 1 środek, dożywotnio) testowałem proporcje pian w Glorii i słoneczka leżały w misce, wziąłem jednego do ręki to tam gdzie dotknąłem tam zszedł momentalnie brud, tak więc chyba można polecić a czyściłem już je szarym mydłem w przeszłości i o ile były generalnie czyste, nie tłuste, bez zapachu środka z którym miały do czynienia, o tyle już "do żółtego" nie mogłem ich nigdy ręcznie doprać ps: wrzuciłem jeszcze biały z mikrofibry pod działanie tej piany, ale już nie poszło tak dobrze, nadal jest szarawy... co nie zmienia faktu że z odkrycia i tak jestem b.zadowolony
DawPi Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 M4ciek, no proszę - jutro testuję! P.s. też mam metodę: jeden aplikator na środek, tylko już się powoli gubię który do czego.
Salwinek91 Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 adii, snap, dzięki za odpowiedź. Co do rękawicy to nie powiem bo się doprała ale fibry już nie. Ok następnym razem zrobię jak mówicie
snap Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 szare mydlo to podstawa
Salwinek91 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Te szare mydło to już ze dwa tygodnie kupuje i jakoś tak mi sie nie udaje hehe ale w końcu muszę kupic
voldi22 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Nie wiem czemu ale po wypraniu fluffiego mydłem z jelenia strasznie mi stwardniał. Jak nasiąknie trochę wilgoci to z powrotem jest mięciutki i chłonie wodę. Miał ktoś z Was taką sytuację?
M4ciek Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 wypłucz dokładnie tą MF w zimnej wodzie czy Was też wkurza że te wszystkie MF farbują? i jeśli ktoś jest estetą to trzeba prać kolorami
snap Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 ja mam zolte, niebieskie i pomaranczowe zadne mi nie zafarbowaly
yukon Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Mnie też nigdy nic nie zafarbowało. voldi22, dodaj octu do prania.
M4ciek Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 to chyba mówicie o ręcznym praniu (że Wam nie farbuje)? ale ręcznie nigdy się tak nie dopierze jak w pralce u mnie pralka, 40C + biały jeleń - wrzuciłem fluffy'ego, z zielonymi jankami i innymi, żółtymi (te gratisowe od SCS) to janek się zrobił ciemniejszy a żółte wszystkie zielono-bure... ps: czerwone puszczają kolor zawsze, niezależnie od metody
snap Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 ja tez piore w pralce w jeleniu i jest git fluffy'ego staram sie nie prac, przelece nim samochod i wrzucam na suszakre do bielizny
Sparco Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2011 Dokładnie tak jak M4ciek, mi też fluffy zafarbował żółte MF na niebiestko,dziś uprałem go drugi raz z jedną szmatą zobacze czy nie zafarbowałe ponownie
Rekomendowane odpowiedzi