Tafla Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Biały Jeleń występuje bez problemu w hipermarketach. W Auchan w Toruniu za 9 zeta. A i w innych sklepach typu Rossmann też widziałem.
Bakus Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Potwierdzam, u mnie w Auchan też spory wybór Białego Jelenia do prania. Szukajcie na półkach z delikatną chemią do prania odzieży dziecięcej.
rafalk Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zajrzyjcie też do sklepów Społem
Gesiu_15 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zakupiony Biały Jeleń za 10,50 zł Będę testować i dam znać jak sobie poradził
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zakupiony Biały Jeleń za 10,50 zł Będę testować i dam znać jak sobie poradził radzi sobie na prawde dobrze juz prałem parokrotnie i jestem bardzo zadowolony
Gesiu_15 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2017 [ref]BiałyGTi[/ref], dzięki za info , szukam tańszej alternatywy do Micro Washa
MlodyKoguT Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Panowie wczoraj pierwszy raz robilem test bialego jelenia, wlalem ok 80ml, zamiast plynu do plukania ocet, wirowanie 1000obr, temp 40st i ustawilem na syntetyki. Czy nie lepiej jest dac na bawelne? I czy plynu nie dawac ciut wiecej?
piotr@sta Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Jak często prać fibrę do osuszania auta?
MTfoto Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Potwierdzam skuteczność Białego jelenia. Mam hipoalergiczny(hypocare) lepszy niż różne proszki ponieważ nie zostawia zapachu i szmatki są całkowicie neutralne po wypraniu. 2 nakrętki na całą pralkę fibr i jest czyściutko.
Alfa47 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Jaki czas prać te mikrofibry w pralce ? nie mam za dużo bo 7 mikrofibr takich zwykłych ze 4 do szyb, i 3 do wosków, dressingów itd. Chodzi o ten Biały jeleń ?
KapselK Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Zależy od pralki chyba, moja na programie 40 stopni ma czas ustalony z automatu 30 minut.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 2 Maja 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 Ja jak mam duzo to pralka i pranie codzienne badz 15 min , a jak mam pare do prania to szybciej recznie przepiore i potem wirowanie tylko
Fredi88 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 To jakies dziwne te programy bo u mnie 1,5 do nawet 3h
Gesiu_15 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 U siebie zależy jak mam fibry brudne i jak dużo ich , jak dosyć sporo pranie na 40 min , 40 st , wirowanie 1000 . Jak mniej to pranie super krótkie i 19 minut się pierze
LrPrl Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 Mam pytanie, czy to normalne, że mikrofibra mi farbuje? Dokładnie ten flyffy dryer: http://sklep.waxitcar.pl/reczniki-do-os ... results=10 Była mokra, postanowiłem wypłukać pod prysznicem, najpierw samą wodą, ale zaczął spływać z niej bród (chyba, woda taka delikatnie brudnawa, choć równie dobrze już wtedy mogła z niego farba lecieć?) więc dodałem troszeczkę mydła i wtedy zaczęła się jazda, bo zaczęła z niej farba schodzić, wypłukałem w czystej wodzie do momentu aż leciała sama czysta woda z niej i wysuszyłem. Cieszę się, że pierwsze takie pranie robiłem ręcznie, bo gdybym do pralki rzucił, to wszystkie mf miałbym w jednym kolorze
zawisza Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 Chyba wszystkie tak mają, mój mi zafarbowal żółte szmatki i się zrobiły jasno zielone Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Beeercik Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2017 [ref=#ff3366]LrPrl[/ref], Podobno wymoczenie tkaniny w ciepłej wodzie z octem utrwala barwnik i zapobiega puszczaniu koloru Sam tego nie robiłem, ale muszę spróbować bo nazbierało mi się ostatnio dużo nowych fibr i szkoda aby pozmieniały kolory. Zastanawia mnie tylko, czy mogę wymoczyć wszystkie fibry na raz bez ryzyka zafarbowania czy muszę moczyć osobno każdy kolor
KHOT Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2017 Podobno wymoczenie tkaniny w ciepłej wodzie z octem utrwala barwnik i zapobiega puszczaniu koloru Tak jest. Od lat wszystkie nowe jeansy czy koszulki i oczywiście fibry u mnie przed pierwszym założeniem trafiają na ~4 godziny do wiadra z szklanką octu i letnią wodą i nic nie farbuje, kolory nie blakną.
cagmyjnia Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2017 Potwierdzam i polecam Białego Jelonka. Bardzo dobrze się sprawdza
Fredi88 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2017 Nie wiem gdzie wy to kupujecie... byłem w Społem w Kaliszu, w Tesco w Ostrowie, w Rossmannie... no nigdzie nie ma. Przez neta zamówić już niestety nie zdążę...
hinczyq Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2017 Nie wiem gdzie wy to kupujecie... byłem w Społem w Kaliszu, w Tesco w Ostrowie, w Rossmannie... no nigdzie nie ma. Przez neta zamówić już niestety nie zdążę... Białego Jelenia robią m.in. w Pollenie Ostrzeszów, jest też sklep stacjonarny, choć dawno tam nie byłem.
maciek-drummer Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2017 Tak zapytam. Na jakim programie pierzecie fibry? Mix, bawełna czy syntetyki?
StreamHD Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2017 [ref=#ff3366]LrPrl[/ref], Podobno wymoczenie tkaniny w ciepłej wodzie z octem utrwala barwnik i zapobiega puszczaniu koloru Sam tego nie robiłem, ale muszę spróbować bo nazbierało mi się ostatnio dużo nowych fibr i szkoda aby pozmieniały kolory. Zastanawia mnie tylko, czy mogę wymoczyć wszystkie fibry na raz bez ryzyka zafarbowania czy muszę moczyć osobno każdy kolor Daj znać jak efekty po namaczaniu octem. Ja zamówiłem ten ADBL do fibr. Drogie cholerstwo ale zobaczymy czy warto. Będę też kombinował z octem jeżeli faktycznie ma przynosić korzyści. Zamówiłem kilka Fluffych i kilkanaście małych mikrofibr. Powoli kompletuje sobie zestawik do pucowania auta i trzeba będzie dbać o te szmaty. Musze przeczytać cały ten temat bo ocet się tu często przewija jak tak przeleciałem na szybko.
Rekomendowane odpowiedzi