kursien Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 @Manufaktura Wosku Skoro mówimy o Neonku, to mam pytanie BTW - czy w Samochodowekosmetyki puściliście jeszcze starą wersję produktu, czy nową (oni twierdzą, że maja najnowsza z dostępnych), pytam, bo widziałem ich zdjęcie na FB i tam wygląda na przezroczysty płyn i stara wersję patrząc na buteleczkę.
Manufaktura Wosku Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 @kursien maja te i te bo wysyłka była rozdzielona na dwie partie, Ale podmienimy im chyba na dniach na nowa 1
Moderator Domel Opublikowano 1 Września 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 Mi kilka sklepów odpisało Cytat Dzień dobry Przeźroczysta jest stara, mętna- nowa. My mamy obie wersje. Jeśli Pana interesuje nowa to proszę w komentarzu do transakcji zawrzeć taką informację "proszę o wersję nową, mętną"
Manufaktura Wosku Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 @Domel Spokojnie, chyba nie masz wątpliwości że załatwimy sprawe tak ze bedzie wszystko w porzadku 1
Strus Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2019 Po tygodniu od aplikacji hydro wygląda tak: Auto nie myte od aplikacji Lewa nowy, prawa stary 1
Strus Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2019 Po 10 dniach stara wersja zniknęła. Nowa się trzyma ale jak widać w górnej części proces umierania się rozpoczyna. 1
Manufaktura Wosku Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2019 @Strus finalnie położyłeś cienką warstwę czy tak jak na filmiku który przesylales ze az splywalo mleko po masce? pytam bo u reszty leży, u mnie nawet też
Strus Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2019 To jest opcja na bogato. Opcja delikatna będzie po korekcie
Manufaktura Wosku Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2019 @Strus ok. to po połóż tak jak rozmawialiśmy
kaka17ab Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2019 To i ja wtrącę się ze swoim testem nowej wersji Neon Night od @Manufaktura Wosku Otrzymałem mały testerek, który wypróbowałem na bagażniku auta. Zapach poziomka Porównałem go ze starą wersją SG Morning Dew, która chyba nie muszę nikomu mówić jak zniewalająco pachnie ... Przed nałożeniem produktu auto umyte neutralnym szamponem, a następnie osuszone. Aplikacja. Po lewo Manufaktura Wosku, po prawo Shiny Garage. Wycieranie i dotarcie z korzyścią dla Neon Night. Przy Morning Dew trzeba się nieźle namachać i wydaje się gęstszy. Siadło Od razu widać, że lakier nabrał koloru, głębi, połysku, a w dotyku śliskości. Oba produkty (Neon Night i Morning Dew) dały podobny efekt, przypatrywałem się i nie widziałem różnicy. Na pewno na plus jest praca z Neon Night. Łatwiej się rozprowadza, mniej maże i po tygodniu złapał mniej brudu. Morning Dew ciągnie kurz jak szalony... To teraz pora na kropelki. Lewa strona Neon Night, prawa Morning Dew. Tu moim zdaniem bardziej kształtne wyszły w miejscu nałożenia Neon Night'a. @Manufaktura Wosku na pewno nowe wydanie produktu jak najbardziej na plus. Było warto nad nim popracować. 1 1
Strus Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2020 Aplikowany oszczędnie nawet lepiej się trzyma. Poprawka więc na duży plus w stosunku do wersji pierwszej. U mnie w obecnych warunkach wytrzymał dłużej niż SSW 1
Manufaktura Wosku Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 Fajnie, że udało nam się wybrnąć z opresji w pozytywny sposób :) Ta wersja zbiera bardzo dobre notki:)
paki112 Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2020 Wczoraj przy myciu i testowaniu nowości od Detailink postanowiłem wrzucić sobie próbkę Neona na dach i prawe drzwi (I dodatkowo wrzuciłem SSW na lewe drzwi dla własnego porównania) Samochód w drodze do domu zrobił 10-12km i dzisiaj pi deszczu chciałem sprawdzić jak to wygląda. No i wygląda to na dachu tak no szału nie ma. Zakładam, że to ja zrobiłem jakiś błąd i chciałbym wiedzieć jaki O ile pierwsze zdjęcie jeszcze jako tako to drugie no coś tu nie gra. Na dach, praw drzwi, zderzak i klapę poszło tyle Wiem, że @Manufaktura Wosku zalecała oszczędną aplikację.
Manufaktura Wosku Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2020 @paki112 hej hej generalnie ciężko popełnić błąd przy aplikacji Neona ale - warto mieć odtłuszczony lakier i stosować niewielkie ilości produktu. Ja np zarzuciłem na teoretycznie dobrze umyte auto Neona i totalnie nie działał - ale okazało się że wcześniej salon wylał na niego jakąś chorą ilość hydrowosku który potem ściągałem z uporem maniaka ipą i innymi bajerami. Zarzuć jeszcze raz Neona na sucho. Na pierwszą wersję mieliśmy skargi i produkt został wycofany (kasa zwrócona lub produkt wymieniony każdemu klientowi indywidualnemu lub sklepowi) ale z nową wersją problemów żadnych nie było. Daj znać jak coś - będziemy kombinować
Karbo Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 Teraz pora na moje kilka słów na temat @Manufaktura Wosku o produkcie Neon Night Nie będzie to typowa jak na mnie prezentacja z opisem, ale na to przyjdzie jeszcze pora Chciałbym pokazać Wam co może zrobić "na szybko" oraz opisać kilka jego podstawowych cech. Zobaczcie jak fajnie wyglądała skoda nocą Uprzedzam niestety o średniej jakości, ale facebook mega zmniejsza jakość. Niestety nie tylko facebook dał ciała Fotograf też pipa Nie byłem na to przygotowany po prostu... Rano zobaczcie jakie zobaczyłem krople po deszczu ! Jak na "pryśnij,wytrzyj" jest świetnie Następnego dnia zobaczyłem auto swojej ukochanej i pomyślałem "jesteś następny" I tutaj już mam nadzieję jakość jest lepsza SZYBKIE PODSUMOWANKO: - Neon Night to naprawdę dobry produkt typu "pryśnij, wytrzyj". Praca nim nie sprawiała żadnych problemów. Wymaga jednak pracy na dwie fibry. Pierwsza do rozprowadzenia produktu, druga do "dopolerowania". Pracując na jedną fibre widziałem małe mazy Drugą raz raz ogarnia się pozostałości i jest lux. Pamiętajcie, że produkt lubi raczej gramaturę +/- 400. Grubasy wpijają produkt, pracuje się lipnie. Jeśli komuś nie przeszkadza robota na dwie fibry, to praca nim to czysta przyjemność. - Nie należy go przedawkowywać. Za duża ilość produktu jest cięższa w wypracowaniu. O wiele lepiej sprawdza się mgiełka na panelu. Dla przykładu drzwi w cytrynie dostały strzałem na wzór cyfry 7. Wystarczyło w zupełności. Ja dodatkowo napryskałem sobie przed pracą na fibrę, dzięki czemu oszczędność w pracy wzrosła. - Cytrynka dostała troszkę inaczej niż skoda. Na skodzie była metoda standardowa. Cytryna była mokra i taki lakier obszedłem robiąc mgiełkę. Docierałem ręcznikiem z fluffy i o dziwo zobaczcie jak jest zajebiście - Kropling na dobrym poziomie, jak widać Hydrofobowości nie ocenię, nie widziałem, nie sprawdzałem, nie wypowiem się. - Trwałość mnie nie interesuje, mam ochotę zarzucać go co mycie. Ale sprawdzę niedługo jak działa piana i szampon aktywny na tych autach. Może się okazać dobrym zawodnikiem - Zapach jak na @Manufaktura Wosku przystało dupę urywa - Butelka super, etykieta elegancka, wygląd produktu bajka Więcej zdjęć, grubszy opis, dodatkowe teściki, inne ceregiele sprawdzę niedługo Przy temp. 7* nie było czasu na to totalnie. #StayWaxed 1 1
Moderator Streat Opublikowano 23 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2020 chyba trzeba bedzie przetestowac bo fajny efekt dało na srebrnych kolorach to na ciemnych powinno byc jeszcze lepiej 1
Manufaktura Wosku Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2020 @Karbo Karboś, Ciebie to się dobrze czyta dzieciaku 1
Qlimaxss Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2020 @Streat Mam akurat nową wersję Neona od kolegi @Strus na próbę. Aż chyba spróbuje na Stilo. Zobaczymy jaki efekt będzie na moim ciemnym kolorze. . Oczywiście zrobię tak jak kolega @Karbo piszę aby nie przesadzić z ilością. 1
paki112 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 Minął miesiąc, miałem na chwilę auto na którym zaaplikowałem neona i SSW dla małego porównania. Auto było Tylko opłukane SSW Miejsce gdzie kończy się SSW A zaczyna Neon I Neon Napisałem do chłopaków, aktualnie testuję neona z innej butelki, bo może w tej coś się wydarzyło. I z pierwszych odczuć jest lepiej, ale o tym później
Karbo Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2020 Podtrzymuje swoją opinię! Działa zajebiscie, pracując nim na dwie fibry jaram się i zapachem i efektem. Z czystym serduchem polecam! Postaram się ogarnąć jutro filmik jak świetnie dawal sobie radę od 23 lutego. Naprawdę czekałem na ten moment tyle czasu. Łapcie fotki! No i strażnik dobrej roboty musi być Polecam! 1
Strus Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2020 Ja trochę przewrotnie o trwałości. Na mojej magicznej „szybko eksmitującej różne produkty” masce Neon V2 poradził sobie lepiej od SSW. Lepiej w dość widoczny sposób. A jeśli SSW na innych partiach mojego auta zaczyna umierać w okolicach 2 miesięcy to Neonowi daję jakieś 10 tygodni. Także jest dobrze jak na QW
Karbo Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 Kropelki z rana jak śmietana! Panowie, wiem że stary neon był średni, ale to co pokazuje nowy jest dla mnie czymś zajebistym! 1
Risso Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2020 Neon jest na prawdę kozak. Tutaj akurat "dzień po", ale wcześniejsza aplikacja już pokazała, że jest ogień
Strus Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2020 5 minut temu, Risso napisał: Neon jest na prawdę kozak I mówisz o tym pokazując zdjęcie z bardzo kiepskimi kroplami ? Ciekawe
Risso Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2020 1 godzinę temu, Strus napisał: I mówisz o tym pokazując zdjęcie z bardzo kiepskimi kroplami ? Ciekawe Coś cię musiało zaboleć, że hejtujesz każdy post z MW Mi się te kropelki podobają, więc w czym tkwi twój problem?
Rekomendowane odpowiedzi