Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@powerf

Tu czy dobrze zrozumiałem.. Bez spłukiwania.. Czyli robię 1:200 w wiaderku ( do płukania gąbki ) i np 1:100 w opryskiwaczu i jadę?

Opublikowano

@grechut Tak, a potem wycierasz do sucha - przy ECH2O nie potrzebujesz żadnego osuszacza, bo ono jest wystarczająco śliskie samo w sobie, no chyba że chcesz to możesz przy osuszaniu wspomóc się jakimś QD czy coś

• Lubię to 1
Opublikowano

Widziałem, pytania odnośnie @GYEON Polska Gyeon Eco Wash 🙂  

Szampon do mycia metoda, waterless, rinseless. 

Rozmawiałem z Grzegorzem, na imprezie w MRC. Niestety oczekują ciągle na dostawę. 

Dzięki uprzejmości Grzegorza, otrzymałem troche tego szamponu, więc na dniach postaram się sprawdzić i podzielić swoją opinią. 

Jak ktoś ma jakieś pomysły z jakim szamponem porównać etc, to smiało pisać.

IMG_5641.JPEG

image.png.bbfea244aea9a53607ecdf68b4313f13.png

• Lubię to 5
  • Super 1
Opublikowano

Dołączyłem do sekty rinseless wash. Jutro przyjdzie ech2o to będę testował 🙂

Jestem bardzo ciekaw co to będzie. 

• Lubię to 2
Opublikowano

@grechut dobrze będzie, ECH2O to mój top rinselessów, na równi z DIY i N914, i na pewno z podium nie zejdzie. 💪

• Lubię to 1
Opublikowano

Widzę, że ten Gejon to taki podobny najbardziej może być do Ech2O po opisie. Też z dodatkiem SiO2 co daje hydro, podobne dawkowanie. 

Opublikowano

Ja fibrami nie będę myl, widziałem na YT że używali gabki z soft99 i dawała radę 😉

Na mycie spokojnie starczy 6l więc 30ml ech2o. Dobry współczynnik 🙂

Opublikowano

Widzieliście może taki szamponik Armour detail supply HERO. W USA Pan i część detailerów zachwala go pod niebiosa. Widziałem filmiki i jeżeli to prawda co widziałem to naprawdę produkt jest mega. Screenshot_20240501_225314_Google.jpg.38e4fc7739de5a7ef623daa3adf02471.jpg

Opublikowano

@krzysiek1410 na pewno jest wspaniały, sam auto myje. Dla tych jutuberów to każdy kolejny rinseless jest lepszy od poprzedniego. Popatrzcie sobie na ich materiały. 

A czy na pewno tak jest? Wątpię.

Oni po prostu muszą kręcić te video bo mają wyświetlenia a z tego kasa. 

Już dawno przestałem się podniecać takimi materiałami.

• Lubię to 7
Opublikowano

Ludziska możecie polecić jakąś gąbkę budżetową do rinseless? Aktualnie używam tą od soft99 - sponge tylko ma już parę lat i się trochę wyeksploatowała. Z góry dzięki za wieści

Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Ludziska możecie polecić jakąś gąbkę budżetową do rinseless? Aktualnie używam tą od soft99 - sponge tylko ma już parę lat i się trochę wyeksploatowała. Z góry dzięki za wieści

Gąbka czerwona SCS

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Lubię to 1
  • Moderator
Opublikowano
3 godziny temu, PIoChuUu napisał(a):

Ludziska możecie polecić jakąś gąbkę budżetową do rinseless? Aktualnie używam tą od soft99 - sponge tylko ma już parę lat i się trochę wyeksploatowała. Z góry dzięki za wieściemoji846.png

ShowCarShine, AutomotiveCare, Boski.

3 świetne gąbki. Kup raz na lata.

• Lubię to 1
Opublikowano

Dajcie jeszcze znać proszę czy tą czerwoną z show car shine pierzecie ręcznie czy lacha i do pralki?

Opublikowano

Gąbki to raczej tylko ręcznie. Po praniach w pralce gąbki softa zaczynały mi się sypać , tych droższych nie wrzucałem.

Ja bym polecił DIY Legacy Sponge. Tania nie jest , ale jakoś najprzyjemniej mi się nią myje.

• Lubię to 1