Bojka1838 Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 35 minut temu, menior napisał: @Bojka1838 zastosuj combo Prima amigo i na to jakis wosk naturalny,efekt wymiata,a na czarnym powinien zwalac z nog,nie wiem jak na tym polezy bo PA to wydaje mi sie bardziej glaze niz cleaner ale warto Ten Prima Amigo to świetna sprawa, poczytałem trochę i będę zamawiał. Dzięki, pokażę efekty na forum. A co do wosku to tego Megsa z Carnauba lepiej brać w płynie czy paście??
menior Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 @Piter80 pod inne woski juz PA uzywales? Jak trwalosc i czy odnosisz wrazenie ze sam PA przyciemnia?
Strus Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 2 minuty temu, menior napisał: czy odnosisz wrazenie ze sam PA przyciemnia? Przyciemnia bardzo mocno 1
menior Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 @Bojka1838 tez lubie megsa ale woski to ma takie sobie,jak masz kase to wez AW a jak chcesz mniej wydac to np.jakiegos naturala od Softa lub nattysa jesli na trwalosci Ci nie zalezy @Strus no wlasnie to zauwazylem i to mega efekt,zastanawialem sie czy to PA czy wosk tak,a jrdnak PA
ghost Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 22 godziny temu, Arkeolowy napisał: Wypadłem z obiegu, bo stale teraz te powłoki .. Znajdę jakiegoś fajnego naturala do stówki ? Nie chce iść w koszta zbytnio, bo i tak na dniach wpada Titanium. Aplikacja, showcarshine, jak poleży 2 tygodnie będzie git (może ofc dłużej). Koniecznie natural, bo potrzebuje do przykrywania sealantow jak np. DSW/845. http://showcarshine.pl/woskowanie/2697-valetpro-beading-marvellous-50g-mini.html Bez pchania sie w koszty, a fajny tester
menior Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 A jak sie ma przykrywanie woskami sealentow podejrzewam ze to szybko splywa,takiego wosku AW byloby mi szkoda
Bojka1838 Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 Godzinę temu, menior napisał: @Piter80 pod inne woski juz PA uzywales? Jak trwalosc i czy odnosisz wrazenie ze sam PA przyciemnia? A jak się ma PA do Diomondbrite Stage 1 i Stage 2 ?? Dostałem Diamonda oryginalnego ostatnio do sprawdzenia.
Funky Witch Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 20 godzin temu, Fredi88 napisał: Na dedykowany cleaner FW probuję na pw ustalić z Mateuszem co mogło pójść nie tak. W przyszłym tygodniu dam ikonie jeszcze jedną szansę z różnymi wariantami (cleaner FW, DJ LPL i na jałowy...) Jestem przekonany w 99%, że problemem było wypracowanie cleanera. Hypnotic Icon leżał u mnie październik - grudzień. Położony na cleaner wypracowany na DA.
Piter80 Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 4 godziny temu, menior napisał: @Piter80 pod inne woski juz PA uzywales? Jak trwalosc i czy odnosisz wrazenie ze sam PA przyciemnia? Tak przyciemnia.Juz po samym prima amigo lakier fajnie wygladał.Nakładałem go ręcznie,może przy użyciu maszyny DA by był jeszcze lepszy efekt.
blady666 Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2018 Wystarczy ci chyba 70 zł na małego angelwaxa body - formulation tu masz fotkę jak wyglada na moim czarnym brilantschwarz audi b6 , sam wosk położony na lakier po korekcie ....na goły lakier Wosk jest super !! polecam ci , daj spokój z clenerem 🤦🏻♂️😁 aw go niepotrzebuje 😁👍
Piter80 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Po korekcie cleaner nie potrzebny,lecz jeśli ktoś nie robi korekty,to chyba warto jednak użyć cleanera. 1
KHOT Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 @blady666 tak jak @Piter80 pisze. Na kolejny sezon lepiej już cleanera użyć przed woskiem, ponieważ usuwa on utlenioną wierzchnią warstewkę klaru i pomaga wiązać wosk z lakierem. Spróbuj cleanera angelwaxa, bo jest naprawdę fajny. A body robi robotę, zawsze to mówiłem że to jest strasznie niedoceniany u nas wosk, wygląda świetnie. 2
ad.am Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 W dniu 8.05.2018 o 12:44, menior napisał: A jak sie ma przykrywanie woskami sealentow podejrzewam ze to szybko splywa,takiego wosku AW byloby mi szkoda W odległych czasach to była regularnie spotykana kanapka,zwłaszcza jeden z userów miał zwyczaj stosowania systemu Wolfgang+SV Concorso. Efektem miał być sealantowy połysk i głębia wosku. Na zdjeciach wyglądało to zachęcająco
menior Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Nie tylko w odleglych czasach,na innym forum gdzie jestem to zasada,rozumiem ze efekt moze byc fajny ale wosk z sealentu splynie chyba szybko,jak chce sie dac jakis wosk konkursowy i tak nie nietrwaly dla podbicia to rozumiem ale szkoda wosku ktory sam by polezal te 2-3 miesiace,to juz wole jakis QD zapodac
Gozdziu23 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Ja bardzo zaprzyjaźniłem się z sapphire z house of wax banalna aplikacja fajny look, i bardzo fajnie się to trzyma jak narazie 2 miesiące i dalej zrzuca wode
Arkeolowy Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Jak ktoś ma dwa te woski Fusso i KOG/Kiwami to polecam : Fusso -> 24 h przerwy (najlepiej bez kontaktu z woda) -> kiwami/kog = kąt kropelek urywa dupę 1
Slobek Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Przed położeniem wosku Collinite 476S użyć Cleanera? PB Professional Polish będzie dobry pod ten wosk czy lepszy będzie inny Cleaner? Jaki inny wosk ewentualnie polecacie jeśli chodzi o stosunek efekt/trwałość? Dodam, że będzie nakładany na auta klientów więc pasuje aby był w miarę trwały chyba, że się mylę?
D@ViD Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Ja pod coli użyłem ten Cleaner ale potem jeszcze ipa i na to wosk. Siedzi od Listopada do dzis ale wspomagalem go QD1 bo lubię
menior Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 8 minut temu, Slobek napisał: Przed położeniem wosku Collinite 476S użyć Cleanera? PB Professional Polish będzie dobry pod ten wosk czy lepszy będzie inny Cleaner? Jaki inny wosk ewentualnie polecacie jeśli chodzi o stosunek efekt/trwałość? Dodam, że będzie nakładany na auta klientów więc pasuje aby był w miarę trwały chyba, że się mylę? Jak najbardziej uzyc i ten co wymieniles jest ok a sam wosk,to taki bardziej znany,uniwersalny i nastawiony na trwalosc wiec do Twojego zastowania bedzie ok
Piter80 Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2018 Dziś po 2 etapowej korekcie nałożyłem Hypnotic Icon.Łatwo się aplikuje i dociera.Ciekawe ile poleży na jałowym lakierze?
Kloch Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 Cześć, W związku z tym, że udało się zrobić mojemu koledze 80-90% dwuetapową korektę lakieru w mojej Hondzie Civic UFO zwracam się do Was o prośbę. Jak zwykle jest dylemat, szukanie miliona tematów i filmów... I dalej nie wiadomo co. Szukam lepszego wosku ( fusso, colli, nattysa, megsa już przerabiałem...) klasy premium ( lub po prostu wyższego niż wyżej napisane), który będzie miał możliwie jak najlepszy stosunek look/trwałość przy jak najlepszej aplikacji ponieważ jak wiadomo Honda im mniej dociskana i szorowana przy docieraniu tym lepiej. Zastanawiałem się pomiędzy Zymol Titanium i Swissvax Shield jednak zacząłem czytać sporo pochlebnych opinii o Angelwaxach i Pete's 53. A może jeszcze coś innego? Dobrze by było gdyby Cleaner pod wosk (jeśli trzeba) można było kłaść ręcznie i dobrze by się go wypracowywalo w ten sposób ponieważ nie mam maszyny. Jeśli wosk byłby dostępny w małych opakowaniach to tym lepiej bo można kupić i testować jednak przed jego kupnem pytam Was bo może jakoś lepiej mnie nakierujecie. Sam się chyba nie zdecyduje. http://imgur.com/M5l50gZhttp://imgur.com/DPsBjvchttp://imgur.com/hcMkG1Ihttp://imgur.com/xVefH9Z
Piter80 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 Angelwax Guardian.Bedziesz zadowolony. 1
blady666 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 Wcześniej masz moje fotkę z angelwaxem , myśle ze ta czarna Honda jak na nią położysz angelwaxa to urwie beret 😁 - i nie potrzeba clenera do niego ...,
Piter80 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 Wyżej jest hypnotic Icon.Tutaj jest Guardian.
Kloch Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 Jakie różnice ogólne pomiedzy Guardianem a wspomnianymi titanium i shieldem? Jak z trwałością? 🙂 Jakieś aplikator polecacie szczególnie? 🙂 Jaki QD pod tego quardiana w razie czego? QD1 będzie ok?
Rekomendowane odpowiedzi