Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano

Nie ważne co kupisz z tych wymienionych. Zawsze możesz sprzedać po pierwszym smalcowaniu i kupic nastepny jak Ci ten nie siądzie.

Nie traktuj detailingu i produktów detailingowych jak "rozrusznika serca" - kupisz jeden i ma to byc do końca zycia z Tobą.

To jest zabawa. Mycie, smalcowanie, testowanie. A w 90% tego co tu obserwuje ludzie szukają jednego panaceum na wieki wieków.

Kupuj, baw się, smalcuj, testuj, sprzedaj, kup nastepny.

• Okay 1
Opublikowano

@firemantom  woski od Dodo maja to do siebie ze sa mega nietrwale ale testerek z ciekawosci mozna wziasc,Colli 476 to bardziej na zime bo jest bardziej na trwalosc nastawiony niz gloss,jest tez wersja prestizowa 915 troche niedoceniona,ale jak i dasz latem 476 to nic zlego sie nie stanie ;) Megsa NXT odradzam,mialem i oddalem ani za wiele nie daje do wygladu ani trwaly 

Opublikowano

No masz rację:) aczkolwiek nie mam w planie co chwila kupować właśnie nowych kosmetyków. Nie podchodzę do tego na zasadzie że będę non stop grzebał przy aucie. Chcę zrobić to porządnie góra 2 razy w roku ze względu na brak czasu.

• Moderator
Opublikowano
18 minut temu, firemantom napisał:

Chcę zrobić to porządnie góra 2 razy w roku ze względu na brak czasu.

No to Colli476

Opublikowano

@firemantom dodo z tych samych półek zbyt się nie różnią. Głównie, dodatkami, kolorem, zapachem. Co najwyżej jedne miękkie a inne twardsze.

Te zwykłe wytrzymają tak do 6 tyg. To typowe woski letnie.

Trwalsze są z serii pro z dodatkiem sealantu.

Najdroższa linia u nich to supernatural.

Collinite można kłaść latem.

Do matowych lakierów są specjalne dedykowane produkty.

Na lato kup Valet Pro Beading Marvellous mały tester. Na zimę też tester Finish Kare 1000p i będziesz bardzo zadowolony.

Mimo, że testery to i tak wystarczą na długo. W miarę apetytu najwyżej coś dokupisz. 

Opublikowano

No to chyba Colli 476;). W zamiarze mam dokupić jeszcze ADBL SSW i prysnąć co któreś mycie.

@ghost a gdzię można dostać testery??

Opublikowano
3 minuty temu, firemantom napisał:

No to chyba Colli 476;). W zamiarze mam dokupić jeszcze ADBL SSW i prysnąć co któreś mycie.

Zamiast colli to w podobnej cenie możesz upolowac BH double speed wax, fajniejszy i też bardzo trwały

Szukaj u patnerów forum.

Finish Kare u wielu.

Bilt Hamber byl w Showcarshine z tego co pamiętam

Opublikowano
Godzinę temu, Domel napisał:

To jest zabawa. Mycie, smalcowanie, testowanie. A w 90% tego co tu obserwuje ludzie szukają jednego panaceum na wieki wieków.

Kupuj, baw się, smalcuj, testuj, sprzedaj, kup nastepny.

W moim przypadku to metoda utrzymania samochodu w ładnej kondycji, a na częste kupowanie mnie za bardzo nie stać. :D

A żeby nie było pustego przebiegu - Fusso. :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Fusso i coli jak najbardziej nadają się na lato bo i tak 90% efektu wizualnego to odpowiednie przygotowanie lakieru pod wosk. Ja również szukam zawsze środków trwalych bo lubię mieć czyste auto ale nie lubie go co miesiąc woskować. Mialem i colli i fusso, oba mogę polecić.

Opublikowano

Dziękuję Panowie za wszystkie sugestie, które okazały się naprawdę bardzo pomocne. Nie wiem na co się zdecyduję ale ciągle mam w głowie słowo "trwałość". czyżby Colli?;) Zobaczymy...

Opublikowano

Dobrą opcją jest położenie czegoś trwałego nie koniecznie takiego co super podbija wygląd a co jakiś czas podbić wygląd jakimiś ciekawym qd.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja położyłem Guardiana od Angelwax na cleaner prima amigo juz miesiąc leży i jest jeszcze gitara.Warto się rozejrzeć wdziale giełda.Można dostać fajne woski w dobrych cenach.

Opublikowano

Dlaczego duża liczba osób pisze po prostu Soft99...?! Przecież to marka a nie konkretny produkt! Wypadałoby podać co to konkretnie za Soft99 bo tego troche jest... ;-)

• Lubię to 1
Opublikowano
5 godzin temu, Pływak napisał:

Z tym, ze Fusso tez jest kilka rodzajów, sam mam na półce 3 różne woski linii Fusso :)

Znając życie coat 12 ;)

To najbardziej popularny produkt, chociaż KOG/Kiwami, Water Block, Authentic też cieszą się zainteresowaniem...

W dniu 8.04.2018 o 19:11, gonsoo napisał:

W październiku położyłem Soft99, .... w marcu po porządnym myciu jeszcze deczko kropelkował...

bardziej ciekawi mnie fakt, dlaczego trafił tu wosk zimowy z offtopem, bo temat jest o woskach letnich.

• Lubię to 1
Opublikowano

A propos woskow letnich czyli jak tu rozumiemy woskow naturalnych z zawartością carnauby,na zagranicznym forum oberwalo mi się za takie określenie :shock: tam twierdzą że takie woski na lato się kompletnie nie nadają bo na słońcu szybko schodzą :shock: co o tym myślicie?

Opublikowano

Koledzy czy Nattys Red jest wybredny jeżeli chodzi o przygotowanie powierzchni ?  Wy stosujecie cleanery przed nim? Dziś mnie naszło by powoskować trochę i położyłem go na resztki qw i sww od adbl i ciekaw jestem czy usiadł jako tako bo troszkę partyzantkę odstawiłem. 

Opublikowano

Hej. Szukam wosku typowo letniego. Nie zależy mi ma trwałości, ale na wetlook'u. Moja propozycja to chemical guys Pete's 53, valetpro beading marvellous ewentualnie samplerek któregoś z zymoli. Co o tym sądzicie? I oczywiście kwestia cleanera pod dany wosk. DJ LP, Prima Amigo, PB PP ? Czarny lakier bmw, niestety jeszcze przed korektą

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
38 minut temu, maciek-drummer napisał:

Koledzy czy Nattys Red jest wybredny jeżeli chodzi o przygotowanie powierzchni ?  Wy stosujecie cleanery przed nim? Dziś mnie naszło by powoskować trochę i położyłem go na resztki qw i sww od adbl i ciekaw jestem czy usiadł jako tako bo troszkę partyzantkę odstawiłem. 

Ja stosowalem ale on był i tak nietrwaly więc nie wiem czy warto,chyba że dla efektu końcowego 

@Adaszek96 wziął bym jeszcze pod uwagę któryś z woskow od AW,nie gorszy efekt od tych przez Ciebie wymienionych a trwalsze;) na Prima Amigo lub tej samej firmy PP

Opublikowano
5 godzin temu, maciek-drummer napisał:

Tak, położyłem kiedyś Nattysa na Black Hole i nie wytrzymal miesiąc.