batinta Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2018 Nawet w dość zimne dni też. Jak to polimery, dojrzewa z czasem.Po nałożeniu i dotarciu (choć nie wymagające wysiłku) nie robi wow.Za to, na drugi dzień lub po 10h jak polimery się usieciują można się zdziwić.Głębia jak po porządnej carnaubie.W wersji box dodają w komplecie dobrą fibrę 40x40 i aplikator.
Piter80 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2018 Kurcze byłem już zdecydowany na body waxa,ale może warto zainwestować w ten?Dziekuje Panowie,może ktoś w dziale giełda będzie ho miał na sprzedaż.
Funky Witch Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 W dniu 8.02.2018 o 12:15, Qlimaxss napisał: @Piter80 pete 53 ja będę kładł na cleaner Good Staffa zobaczymy jak to wyjdzie. Najlepszy chyba będzie Prima Amigo najfajniejszy efekt po samym cleanerze i długo trzymają na nim wosku też.Tzw. Konkursowe. Wosk Funky ma swój cleaner pod swój wosk. Niestety nie jest on narazie sprzedawany osobno. Tylko w zestawie limtowanym za 250 PLN. Ale jest w tym zestawie również Quick Detailer specjalnie stworzony do tego wosku . Aby go wzmacniać co mycie i przedłużacz jego efekt. Cleaner i QD Hypnotic Icon już są w sprzedaży osobno Podejrzewam, że wkrótce u dystrybutorów pojawią się na półkach.
Piter80 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 Panowie używał ktoś wosku AngelWax Guardian?Cieżko znaleźć jakieś opinie.Czy lepiej Coś innego z oferty AngelWax.Dużo dobrego się naczytałem o woskach tej firmy.
Tomas-sg Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 @Piter80 dość dobrą opinią wosku letniego cieszy się Funky Witch icon. Osobiście nie testowałem ale widziałem "test" na forum i wyglądem dorównywał "kozackiemu" alienowi ( przy nim nawet natys Red jest mega twardzielem ) to leżał na aucie zdecydowanie dłużej Myślę że śmiało można ten wosk postawić na równi z AW body oczywiście swoje wnioski opieram na teście FW I aplikacji Body.
Gozdziu23 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 Panowie ile trzyma water block i authentic od softa ? ma ktoś jakies info
Piter80 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 26 minut temu, Tomas22 napisał: @Piter80 dość dobrą opinią wosku letniego cieszy się Funky Witch icon. Osobiście nie testowałem ale widziałem "test" na forum i wyglądem dorównywał "kozackiemu" alienowi ( przy nim nawet natys Red jest mega twardzielem ) to leżał na aucie zdecydowanie dłużej Myślę że śmiało można ten wosk postawić na równi z AW body oczywiście swoje wnioski opieram na teście FW I aplikacji Body. No właśnie hypnotic icon też mam na liście.Chciałem mieć jeden wosk na zime-fusso i jeden na lato,tylko wybór wosków letnich to jakaś masakra.Za dużo jest świetnych wosków.Tylko teraz staram się wyczytać,który będzie trwalszy.A AngelWax Guardian jest ponoć bardzo trwały a przy tym super wygląda auto.
Tomas-sg Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 @Piter80 Tak więc zostało Ci kupić AW Guardian i opisać swoje wrażenia w odpowiednim dziale by nikt nie miał podobnego problemu jak Ty. 1
ghost Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 45 minut temu, Gozdziu23 napisał: Panowie ile trzyma water block i authentic od softa ? ma ktoś jakies info Water Block 3 miesiące, Authentic jakieś około 2 (przy moich niedużych przebiegach, tak lekko ponad 1000km/mies)
D@ViD Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Ja z wosków letnich to celuje na lato wypróbować trzech zawodników: 1)Chemical Guys Butter Wax 2)Manufaktura Wosku Jodido Wax 3)Funky With Hypnotic Icon Więc napewno lata mi nie wystarczy hehe
Piter80 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 No ja juz chyba ze wględu na najniższą cene zdecyduje się na hypnotic icon. Chyba,ze z reszty kupie testery😁
kamykmm Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 10 godzin temu, Piter80 napisał: No właśnie hypnotic icon też mam na liście.Chciałem mieć jeden wosk na zime-fusso i jeden na lato,tylko wybór wosków letnich to jakaś masakra.Za dużo jest świetnych wosków.Tylko teraz staram się wyczytać,który będzie trwalszy.A AngelWax Guardian jest ponoć bardzo trwały a przy tym super wygląda auto. dlatego trzeba mieć kilka i testować, ograniczanie się do jednego jest nudne nie wiem jak wam, ale mi największy fan sprawia testowanie nowych produktów, nawet jak później mi nie pasują i odstawiam do szafki
Treys Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 A ja jako że sprzedaje te woski to wrzucę też coś co znalazłem tak wygląda samochód tylko po cleanerze i wrzucony został wosk Boucner's Capture the Rapture Jak ktoś jest zainteresowany to została mi jedna sztuka nowego Capture the Rapture
Cichy9 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Hej. Przeczytałem ponad 40 stron tego wątku i jestem jeszcze głupszy. Możecie doradzić mi jakiś wosk na lato? Budżet do 200 zł. Auto garażowane, miesięcznie max 1k km (czasem nawet nie wyjadę z garażu). Kolor: Granatowy Nie zależy mi na trwałości, fajnie gdyby poleżał ze 2 miesiące, bardziej szukam czegoś co da mi głęboki look lub coś łączącego głębię z efektem szkła. Byłoby miło, gdyby dało się go nakładać maszyną DA. Co każde albo co drugie mycie dopalam wosk QDkiem
Moderator BiałyGTi Opublikowano 22 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Ja od siebie polece samplerek zymola titanum plus starczy na cleaner hdc Cleaner nalozysz maszyna ale wosk juz aplikatorem 1
menior Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Jak chcesz koniecznie nakładać DA to może jakiś wosk w płynie,typu coś od CG albo PB nattys,mega prosta aplikacja tylko 2 miesiące to raczej nie poleza
Strus Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 2 godziny temu, Cichy9 napisał: Budżet do 200 zł. Prostaff Wax Gold. Teraz w którymś sklepie jest w promocji za 80zł. Będziesz zadowolony a pozostał a kasę wydaj na Prostaff CC Water Gold i masz zestawik jak się patrzy. Tyle że wosk się aplikuje nieco inaczej - wcierasz go w lakier zamiast nakładać i docierać
W1Michal Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 3 godziny temu, Cichy9 napisał: Hej. Przeczytałem ponad 40 stron tego wątku i jestem jeszcze głupszy. Możecie doradzić mi jakiś wosk na lato? Budżet do 200 zł. Auto garażowane, miesięcznie max 1k km (czasem nawet nie wyjadę z garażu). Kolor: Granatowy Nie zależy mi na trwałości, fajnie gdyby poleżał ze 2 miesiące, bardziej szukam czegoś co da mi głęboki look lub coś łączącego głębię z efektem szkła. Byłoby miło, gdyby dało się go nakładać maszyną DA. Co każde albo co drugie mycie dopalam wosk QDkiem a ja polece dodo juice rainforest rub. Na lato genialny, super sie go aplikuje, zeo problemów z docieraniem, mega zapach i look super. Mi leżał półtora miesiaca, potem nie wiem, zaczałem stosować inne woski, głownie w sprayu
zibi-M Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 W dniu 14.02.2018 o 07:38, david2888 napisał: Ja z wosków letnich to celuje na lato wypróbować trzech zawodników: 1)Chemical Guys Butter Wax 2)Manufaktura Wosku Jodido Wax 3)Funky With Hypnotic Icon Więc napewno lata mi nie wystarczy hehe Również planuje sprawdzić conajmniej 1 bo podobno daje mega efekt tylko na jaki cleaner najlepiej go wrzucić ?
Gozdziu23 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 5 godzin temu, Cichy9 napisał: Hej. Przeczytałem ponad 40 stron tego wątku i jestem jeszcze głupszy. Możecie doradzić mi jakiś wosk na lato? Budżet do 200 zł. Auto garażowane, miesięcznie max 1k km (czasem nawet nie wyjadę z garażu). Kolor: Granatowy Nie zależy mi na trwałości, fajnie gdyby poleżał ze 2 miesiące, bardziej szukam czegoś co da mi głęboki look lub coś łączącego głębię z efektem szkła. Byłoby miło, gdyby dało się go nakładać maszyną DA. Co każde albo co drugie mycie dopalam wosk QDkiem house of wax
menior Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 54 minuty temu, zibi-M napisał: Również planuje sprawdzić conajmniej 1 bo podobno daje mega efekt tylko na jaki cleaner najlepiej go wrzucić ? Letni Prima Amigo,Perfect Polish....
D@ViD Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2018 @zibi-M Ja jednak wybrałem coś premium ZYMOL TITANIUM + CLEANER HDC, ale mam próbkę Funky With Hypnotic Icon i napewno na wiosnę przetestuję na jakimś elemencie.
KHOT Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2018 15 godzin temu, Cichy9 napisał: Hej. Przeczytałem ponad 40 stron tego wątku i jestem jeszcze głupszy. Możecie doradzić mi jakiś wosk na lato? Budżet do 200 zł. Auto garażowane, miesięcznie max 1k km (czasem nawet nie wyjadę z garażu). Kolor: Granatowy Nie zależy mi na trwałości, fajnie gdyby poleżał ze 2 miesiące, bardziej szukam czegoś co da mi głęboki look lub coś łączącego głębię z efektem szkła. Byłoby miło, gdyby dało się go nakładać maszyną DA. Co każde albo co drugie mycie dopalam wosk QDkiem Angelgwax "Angelwax" (kiedyś Body). Będziesz zadowolony.
firemantom Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Hej. Przeczytałem chyba wszystkie posty w tym wątku i zgłupiałem... Ogólnie przygotowuję się do skompletowania pierwszego swojego zestawu (czytam, szukam informacji o produktach itp.). Zastanawiam się nad wyborem budżetowych Dodo Juice RainForest Rub lub Dodo Juice Hard Candy (aczkolwiek to tylko 30ml). Nie wiem czym się one różnią i jak długo poleżą na aucie. Z kolei myślę też nad kultowym już chyba na tym forum Collinite 476s lub Meguiar's NXT Generation Tech Wax 2.0. Co do Collinite to doczytałem, że bardziej go wszyscy polecają na zimę. A czy na lato nie można go kłaść?? Jeśli chodzi o kolor lakieru na aucie to jest to szary metalik w Golfie 7 i czarny mat w Golfie 5. Na te dwa auta będę kładł wosk. Proszę o jakieś rady biorąc pod uwagę, że jestem totalnym amatorem w tym temacie
Rekomendowane odpowiedzi