Montresorr Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Nie wiem czy to odpowiedni temat, ale zapytan tutaj. Wie ktoś może ile utrzymuje sie wosk z Menzerny One step? W specyfikacji produktu jest informacja, ze ta pasta zawiera wosk do zabezpieczenia.
shinekamcar Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 Polecam poorboys red na niezbyt pieknym lakieze zrobil mega robote nie dosc ze przyciemnil to fajnie wyglada )) wpadly dwie warstwy w odstepach po pare godzin:)
ARTurde Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2016 wosku jest w nim poniżej 15% Skąd taka informacja - jakie jest jej źródło?
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Czerwca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2016 wosku jest w nim poniżej 15% Skąd taka informacja - jakie jest jej źródło? http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=329834 3ci post od góry
ARTurde Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2016 Eryczek, też to czytałem, liczyłem jednak na jakąś oficjalną informację, tym bardziej że następne posty wyraźnie wskazują, że nie jest to potwierdzone info. Pozdrawiam - Artur
Blacha8 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2016 Polecam poorboys red na niezbyt pieknym lakieze zrobil mega robote nie dosc ze przyciemnil to fajnie wyglada )) wpadly dwie warstwy w odstepach po pare godzin:) Szkoda tylko, że Nattys nie jest długodystansowcem.
KapselK Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2016 Ile siedzi na lakierze? Mi czarny 4 tydzień leci.
Blacha8 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2016 W granicach miesiąca. Chociaż u mnie do miesiąca mu troszkę brakuje. Zobaczymy ile teraz potrzyma. Jakimi woskami się zainteresować? Zależy mi aby był dobry look i zadowalająca trwałość. Cena żeby była znośna, może być używany.
Moderator Eryczek Opublikowano 29 Czerwca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 ARTurde, jeśli to co pisze dystrybutor Softa na Wyspach nie jest dla Ciebie wiarygodną informacją to pozostaje Ci tylko napisać w tej sprawie do Softa w Japonii Ja ze swojej strony jednak podpowiem że nie warto ekscytować się tak bardzo % carnauby w woskach. Używałem kilku wosków które wg producenta miały carnauby po 40% a były bardzo słabiutkie. Używałem też różnych wosków z tej samej stajni, i to zarówno mających po 30% jak i 70% carnauby i często gęsto, różnic między nimi większych nie dostrzegałem. Jest też i firma której 30 procentowe woski po 400 zł są jedynie przeciętne, natomiast ich "pięćdziesiątki" po 1100 zł to dzieła sztuki. Wosk to wosk a czy udany to trzeba samemu ocenić a nie kierować się jego składem chemicznym.
ARTurde Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Tak, jest dystrybutorem SOFTA, zgadza się, ale oprócz pierwszego, przeczytałem również co napisał w następnych postach. Jedynym w tym temacie, który ekscutuje się procentową zawartością carnauby jest - CAR CRAZY: wosku jest w nim poniżej 15%, więc bez rewelacji ..gdyby miał siedemdziesiąt, wtedy pewnie byłby rewelacyjny - ewidentnie pomyliłeś adresata swojego wywodu, ja w pełni zgadzam się z Twoją opinią. Bawią mnie komentarze, w których autorzy oceniają Authentica przez pryzmat niskiej zawartości carnauby. PS "I remembered you said 20%??? I was looking at it and think the same! Never mind about the content, still a good wax!" wiarygodna informacja?
mateeusz_sz Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Ja polecam Harly Wax-a, nałożyłem miesiąc temu i jak na razie trzyma sie elegancko. W dodatku jest łatwy w aplikacji i łatwo sie dociera
DrozdekPL Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2017 Witam Czy używał ktoś Fusso 12 months dla jasnych lakierów na ciemnym lakierze albo na odwrót Fusso dla ciemnych lakierów na jasnym i może podzielić się spostrzeżeniami na ten temat ??
Moderator psemo Opublikowano 21 Stycznia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2017 Było to już poruszane na forum. Poszukaj.
KHOT Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 Można bez przeszkód w obie strony bez większej różnicy. Przetestowane osobiście.
Chat Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2017 Witam posiadam toyotę corollę czerwoną. Potrzebuje wosk który będzie najlepszy na lato proszę o poradę i pomoc. Nie ma tak łatwo, musisz przeczytać: viewtopic.php?f=12&t=1649
piteks Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2017 Victoria Wax Concours Red lub Zymol Rouge Wax. Do tego drugiego warto dokupić Zymol HDC
kQba Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Możecie polecić coś do czarnego brylanta? Żeby efekt był zbliżony do Natty's Blue/Red, ale żeby dłużej posiedział.
menior Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Możecie polecić coś do czarnego brylanta? Żeby efekt był zbliżony do Natty's Blue/Red, ale żeby dłużej posiedział. Jeśli może być sporo drożej to coś z Angelwaxa body lub dark Angel.CG pete's53 albo jakiś Zymöl.Bo jesli w cenie podobnej do Natty's to może coś z Softa Kiwami albo Autentiq premium lub Harly Wax
KHOT Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Możecie polecić coś do czarnego brylanta? Żeby efekt był zbliżony do Natty's Blue/Red, ale żeby dłużej posiedział. Tester AW Body. Starczy na dłużej niż cała puszka Natty's i lepiej wygląda od niego przy okazji.
menior Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Mam obydwa i owszem Body jest bardzo wydajny ale ze 30ml starczy na więcej niż 235ml to chyba nieco przesada
peterg6 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Już nie o samą wydajność chodzi, ale wytrzymałością bije Natty'sa. A rzadziej smarujesz to mniej przez rok zużyjesz Wysłane z mojego Cool1 dual
menior Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 [ref]peterg6[/ref], wlasnie Nattysa to chyba każdy wosk przebija a nawet co niektóre QD
KHOT Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Mam obydwa i owszem Body jest bardzo wydajny ale ze 30ml starczy na więcej niż 235ml to chyba nieco przesada 30ml Body nakładane raz na sezon starcza na dłużej niż 250ml Natty's którego musisz smarować co dwa tygodnie.
Arkeolowy Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Idąc tym tokiem myślenia, jak chcesz smarować raz na 2~5 lat, połóż powłokę.
Yakuz89 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2017 Nie wiem jak wam ale mi nattys blue trzymal spokojnie ponad miesiac
Rekomendowane odpowiedzi