Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja go kładłem w sumie na praktycznie nie istniejący inny wosk-czyli choćby na zwykły niewymyty ipą lakier-nie wiem czy to zrozumiałe ;)

Z efektu będziesz zadowolony.Nakładaj cieniuteńką warstwę zwilżonym aplikatorem w różnych kierunkach i praktycznie po minucie lub krócej można już go polerować bo zasycha baaardzo szybko. :good:

A co do krycia to może fusso od softa?

Opublikowano

Ok dzięki:) jak tylko będzie pogoda to podzielę sie efektem:) myslałem tez nad DJ Light Fantastic ale to juz na lato:) jak mówiłem tak długo będę kombinował, aż wkoncu znajdę co mi pasuje:)

Opublikowano

Wybrałem wosk PB natty's red no i pytanie jaki cleaner i glaze? Polecony mi został Prima Amigo tylko to jest cleaner czy glaze czy może 2in1 i czy wart jest swojej ceny czy może jest coś tańszego (trochę wykracza poza budżet) o podobnych właściwościach?

Opublikowano

Zależy mi trochę na trwałości, więc glaze wykreślam. Nie wiedziałem, że wosk i glaze "gryzą" się ze sobą. Teraz już to wiem. Więc jaki polecacie cleaner w rozsądnej cenie i dobrze działający? Shiny Garage Paint Cleaner może być?

Opublikowano

Nie "gryzą" tylko wosk krócej poleży.

Jeśli chodzi o cleaner polecam sprawdzony przeze mnie AngelWax Perfect polish. Zostawia bardzo ładnie wypracowaną powierzchnię i usuwa swirle. Obok dla porównania położyłem SRP i to nie było już "to". Glasur na Angelu leży pięknie. I masz 500ml.

Opublikowano

od siebie polece Auto finesse Tough Prep, jest nie ścierny ale co ciekawe maskuje delikatne ryski. Do tego poleruje sie chyba najlepiej z wszystkich cleanerów jakie miałem, pewnie przez to że jest to cleaner pod sealanty i nie jest taki oleisty jak niektóre

Opublikowano

W pogodzie późno wiosennej i letniej, gdy deszcz będziesz miał raz na tydzień i w nim robił zaledwie kilka km to tak. Natomiast w tej pogodzie co teraz i jeśli nie garażujesz auta to wytrzyma z wiatrem tydzień. :kox: Jeśli chcesz trwałości idź w mazidła od soft99. Wyglądają również bardzo dobrze, a trzymają ten miesiąc minimum, ale to syntetyki i już tak fajnie nie pachną jak nattysy :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

teraz sie tak zastanawiam czy zamiast bodywaxa nie kupić testera Desirable, minus jest taki że nie lubie nabierać z tak malego słoiczka wosku, z drugiej strony 100 ml nie zużyje przez kilka sezonów biorąć pod uwage że na zime bede kładl co innego. Kwestia czy zobacze róznice w wyglądzie też jest dyskusyjna, na metaliku chyba inaczej jest to widać, perła ma to do siebie że lustrzane odbicie jest po umyciu i pryśnięciu jakimś woskiem, żeby wychwycić różnice pomiędzy woskami trzeba by usiąść i rozkminiać pól godziny gdzie co leży :)

Opublikowano

KHOT, aplikuj jak najmniej możesz, bo strasznie się wosk wypaca. W sierpniu jak wyjechałem na słońce po dwóch dniach stania w garażu, gdzie wszystko było ok, to po 20 minutach auto nadawało się do umycia.

W1Michal, Zapach ładny,owoce leśne, samo rozsmarowywanie nie sprawia problemu, ze ścieraniem też raczej nie ma trudności, ja chyba robiłem panel po panelu, nie pamiętam już. Ładny wet look, podręcznikowe dwa miesiące poleży ;)

Opublikowano
teraz sie tak zastanawiam czy zamiast bodywaxa nie kupić testera Desirable, minus jest taki że nie lubie nabierać z tak malego słoiczka wosku, z drugiej strony 100 ml nie zużyje przez kilka sezonów biorąc pod uwage że na zime bede kładl co innego. Kwestia czy zobacze róznice w wyglądzie też jest dyskusyjna, na metaliku chyba inaczej jest to widać, perła ma to do siebie że lustrzane odbicie jest po umyciu i pryśnięciu jakimś woskiem, żeby wychwycić różnice pomiędzy woskami trzeba by usiąść i rozkminiać pól godziny gdzie co leży :)

Michał, popatrz na testy cleanerów i zwróć uwagę jak mocno od nich zależy wygląd po "procesie". Fajnie jest mieć kilka różnych wosków, ale z mojego doświadczenia za "łał" w wyglądzie w 90% odpowiada cleaner. Jest oczywiście kilka wyjątków (darkangel, ag, finis Wax, Fusso, King od Gloss...). Nawet Nattys na dobrym cleanerze będzie wyglądał mega. Odwrotnie - dużo rzadziej.

Dlatego skupiłbym się bardziej na przyjrzeniu się testom cleanerów i znalezieniu swojego faworyta niż na szukaniu efektu kupując kolejne woski. Zauwaz , ze decydowana wiekszość cleanerów kosztuje 50-100 zł , a więc dużo mniej niż większość "fajnych" wosków ;)

Opublikowano
622282 a jak jest z Bodywaxem ? też sie poci ?

Nie. Ani Body, ani Dark Angel się nie pocą, a oba smarowałem w różnych warunkach, dlatego trochę zdziwiło mnie, że Desirable ma się pocić - ale zobaczymy. Co do samego wyboru, to do końca dni będę bronić Body, bo z nim nie da się wtopić. Jeżeli ma być prosto i uniwersalnie, to na pewno warto body mieć. :good:

Opublikowano

Słuchajcie wczoraj znów myślałem nad woskiem i doszedłem do wniosku, że może warto kupić Soft99 Fusso do jasnych lakierów, trwałość bardzo okej efekt ponoć też. Co sądzicie, kupować zamiast nattys'a?