DZIADZIA Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 cześć tym razem dobrze znana pianka od CleanTech dziękuję koledze @Adaszek96 za udostępnienie pianki na testy pianka szczyci się pH w okolicach 13- koncentrat rozcieńczona 1:20 okolice pH11 z pianownicy 1:8 okolice pH9, moje ulubione pH na zimę zapach chemiczny nie męczący wydajność pianki rewelacyjna, przy 1:10 mamy gęstą pianę, nawet 1:20 cieszy oko domywania jeszcze nie sprawdziłem na szczurze, więc sie nie wypowiem możliwe, że na dniach ogarnę na aucie, które będzie zwyczajnym brudasem, wtedy opisze wrażenia oprysku nie lubię i tu bez emocji, ale z pianownicy sama przyjemność jakby jeszcze miała jakiś fajny zapaszek, wtedy ES Car Cleaner idzie w odstawkę standardowo filmik W filmiku 1:20 popełniłem błąd Napisałem 1:50, a jest stężenie 1:20 3 1
Adaszek96 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Fajnie, że test na autku bez lsp. Największy poligon dla pre washa 1
Syrio Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Jak zawsze Twoje prezentacje/testy klasa. Dzięki! 1
Moderator Domel Opublikowano 13 Marca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 Piana przetestowana "organoleptycznie" Hodowałem osady i brud na masce przez 10 dni. Dwa razy dziennie pianowałem ją pianą neutralną i wysoką zasadą głównie po to aby zabić LSP i wytworzyć na masce osady kamienne z twardej wody. Maska łapała kurz, pył Śląski oraz odchody ptasie. Maska nie była dotykana i suszona ręcznie przez te 10 dni. Udało mi się odetkać LSP bezdotykowo i dotykowo pianą @cleantechco te 3 produkty: - Infinity Wax Glass Canopy Liquid Sealant - House of Wax Carbon Quick Detailer - @ADBL Synthetic Spray Wax Najlepiej po 10 dniach działał SSW - a sumarycznie po tylu miesiącach testów uważam go za jedno z najlepszych LSP jakie miałem okazje w życiu używać. Infinity Wax Glass Canopy Liquid Sealant i House of Wax Carbon Quick Detailer to naprawdę dwa godne uwagi produkty, które będę wałkował następne miesiące. Uważam, że piana CleanTech Co Citrus Foam robi świetną robotę. Spoiler 2
Mumins Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2019 Już po pierwszym użyciu wiedziałem, że ta piana będzie mocnym graczem, ale powyższy test tylko mnie utwierdził w tym przekonaniu PS. @Domel coraz lepiej Ci to wychodzi, także brawo TY
krzygaj Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2019 Koledzy mam pytanie - spodobało mi się działanie tej piany, ale mam pytanie praktyczne: czy po jej zastosowaniu od razu przystępuje się do mycia ręcznego auta czy jeszcze należy zastosować pianę np neutralną? Pewnie wszystko zależny czy auto mocno brudne, a z drugiej strony zastosowanie czegoś przed myciem zasadniczym raczej nie zaszkodzi?
Mumins Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2019 Godzinę temu, krzygaj napisał: Koledzy mam pytanie - spodobało mi się działanie tej piany, ale mam pytanie praktyczne: czy po jej zastosowaniu od razu przystępuje się do mycia ręcznego auta czy jeszcze należy zastosować pianę np neutralną? Pewnie wszystko zależny czy auto mocno brudne, a z drugiej strony zastosowanie czegoś przed myciem zasadniczym raczej nie zaszkodzi? Jeśli auto faktycznie jest mega-mega brudne, to po prostu przed zastosowaniem piany dokładnie je opłucz i poczekaj chwilę aż woda spłynie/odparuje żeby niepotrzebnie nie rozcieńczać piany. Ewentualnie przed jej aplikacją spryskaj doły, nadkola, ościeża itp. tzw. traffic-film removerem, który wstępnie rozpuści najgrubsze zanieczyszczenia. Możesz do tego użyć chociażby Citrus-Oila albo tej samej piany w wersji z opryskiwacza. Po prostu zrobisz podwójny pre-wash Niemniej do mycia zasadniczego przystępuje się zazwyczaj od razu po zastosowaniu preparatu do mycia wstępnego i spłukaniu. Są też zwolennicy opłukania auta i tzw. mycia "na pianie", aczkolwiek do mnie ona jakoś nie przemawia (zwłaszcza gdy samochód jest po korekcie). 1
asaledr Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 W oprysku ktoś próbował, nada się?
DZIADZIA Opublikowano 5 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 Oczywiście, moim zdaniem każda piana z oprysku, lepiej zmiękcza brud 1
menior Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 Godzinę temu, rygryss napisał: Oczywiście, moim zdaniem każda piana z oprysku, lepiej zmiękcza brud No ale raczej nie z recznych malych opryskiwaczy,robilem takie eksperymenty i efekt bardzo mizerny,a co do Citrusa dalem znajomemu jako prewash a uzywa w oprysku do mycia felg i twierdzi ze sprawdza sie wiele lepiej niz dedykowane produkty np.Excede
DZIADZIA Opublikowano 5 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 @menior każdy ma swoje upodobania, dla mnie na chwilę obecną nic nie pobiło UWC cena/jakość
menior Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 54 minuty temu, rygryss napisał: @menior każdy ma swoje upodobania, dla mnie na chwilę obecną nic nie pobiło UWC cena/jakość Tez uzywalem,teraz dla odmiany wzielem od SG i poza zapachem nie widze różnicy,do regularnego mycia sa ok
asaledr Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 Zainteresowałem się tym produktem bo u Nowickiego też się pojawił. Jest bezpieczny dla wosków, a na pewno syntetykow jak Fusso więc chyba się skuszę. Mam nadzieję że fajnie tyle ile się da bezdotykowo usunie brudu po długiej jesiennej deszczowej trasie.
Moderator Domel Opublikowano 5 Października 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 3 godziny temu, asaledr napisał: Zainteresowałem się tym produktem bo u Nowickiego też się pojawił. Nie. Piana miała premierę jakoś w maju 2018 roku. Od tamtej pory walcowaliśmy ją i testowaliśmy nie jeden raz. Jej właściwości i efekty są nam dobrze znane (dział testy). Piana mimo młodego wieku jest znana i cenionym produktem detailerskim na rynku.
asaledr Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 Znaczy chodziło mi o to, że u Nowckiego na filmiku się pojawiła więc mnie zainteresowała. A używał ktoś z Was tej piany i np. AB MagiFoam i powiedziałby coś o różnicach? W AB to wiem ze pewnie piana dluzej siedzi, ale moze cos wiecej. AB Pewnie lepiej domywa, ale też bardziej może naruszyć wosk nie?
DZIADZIA Opublikowano 6 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 2 godziny temu, asaledr napisał: W AB to wiem ze pewnie piana dluzej siedzi Walczę z nią już miesiąc i moim zdaniem nie jest warta tej kasy. z oprysku jest Ok ale mnie to nie kręci
Moderator Domel Opublikowano 6 Października 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 3 godziny temu, rygryss napisał: Walczę z nią już miesiąc i moim zdaniem nie jest warta tej kasy. z oprysku jest Ok ale mnie to nie kręci Mówisz, że Magi nie skradła Twojego serca ?
DZIADZIA Opublikowano 6 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 W ogóle, zarzucana na powłokę roczną, powłokę która ma 3 m-ce i teraz będę walczył na wosku. Siedzi trochę dłużej od przeciętnej, ale nie jest to ach i och, zdecydoeanie wolę BH lub jak już jesteśmy w temacie CleanTech
V1RU$ Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 W dniu 6.10.2019 o 17:31, rygryss napisał: W ogóle, zarzucana na powłokę roczną, powłokę która ma 3 m-ce i teraz będę walczył na wosku. Siedzi trochę dłużej od przeciętnej, ale nie jest to ach i och, zdecydoeanie wolę BH lub jak już jesteśmy w temacie CleanTech Mocne słowa, bo niektórzy za Magii dali by się pokrajać. A jak z domywaniem tej Citrus vs. Magii ? Czekam za kuzynem i muszę odlać 100 tej Citrus i zrobić test.
menior Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 @V1RU$ jak dla mnie Magi domywa jednak lepiej,chocby przez fakt ze siedzi tak dlugo a Citrus splywa szybko,ale biorac z drugiej strony cene citrusa to fajna opcja,ostatnio robilem ranking 10 uzywanych przeze mnie pian i jednak zwyciezca Magi a Citrus chyba 3 czy 4 miejsce 1
DZIADZIA Opublikowano 16 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 Godzinę temu, V1RU$ napisał: Mocne słowa Tak, wczoraj ogarnąłem filmik ze zmiękczania brudu tej piany. Siedzi trochę dłużej od innych pian, ale nie jest to przepaść, zarzucana na auto bez zabezpieczenia, Na auto z powłoką roczną, powłoką dwumiesięczną i trzymiesięczną. Na fusso miesięczne i stężenia od 1:10 do 1:20, domywanie/zmiękczanie brudu bez polotu, żeby nie napisać tragedia... ale filmik dopiero w listopadzie. Dla mnie cena/jakość, tragedia... Domywanie pojawia się z oprysku i tu jest genialnie, ale mnie to nie bawi... zarzucasz wtedy mocną zasadę, bez frajdy i radości dla oka białego szaleństwa. Całe szczęście, że kupiłem odrobinę na testy, a szykowałem się na baniak 5L. ... jeszcze jedno, zapach; mocno chemiczny- śmierdzący.
menior Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 To chyba inna piane uzywamy albo w inny sposob,u mnie w pianownicy recznej to raczej jest przepasc jesli chodzi o lezenie,jedyna piana ktora pozwala mi spokojnie po nalozeniu zajac sie np.felgmi czy czymkolwiek innym i w spokoju splukac,przy innych musze chwile po nalozeniu splukiwac bo zaraz splywa i zasycha
DZIADZIA Opublikowano 16 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 @menior , ale co mi ma pokazać to zdjęcie... wiem, że gęstość ma fajną, ale z PA ni hu hu domywania... Godzinę temu, menior napisał: jak dla mnie Magi domywa jednak lepiej to polecam zarzucić sobie ProElite NanoFactor, zapach i ph na tym samym poziomie...
menior Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2019 @rygryss zapomnialem wspomniec zdjecie wykonane po ok 10 minutach od nalozenia,inne piany po tym czasie juz splywaja,tego od ProElite nie probowalem ale dzieki za wskazowke czegos nowego bo szukam i takiego killera
Rekomendowane odpowiedzi