DZIADZIA Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 1 godzinę temu, menior napisał: uzyje rotacji i pasty tej nowej od SG przestałem się bawić w produkty GP, twardy lub średni pad i tlenek ceru są niezastąpione 2
bahamut24 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2018 Szybe dzisiaj wyglinkowalem, umylem odtluscilem, uzylem autoglyma, tenzi ipa i plynu do szyb shinygarage i "rynna" slad na szybie ciagle jest chyba tylko polerowanie wchodzi w gre. Ktoś w Bydgoszczy i okolicach działa w tym temacie?
Badii23 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 Miał już ktoś styczność z SHINY GARAGE - Glass Pro Polish? Radzi sobie tak dobrze jak produkt AutoGlym?
MlodyKoguT Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 Podpinam sie pod pytanie
Birkhof Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 Miał już ktoś styczność z SHINY GARAGE - Glass Pro Polish? Radzi sobie tak dobrze jak produkt AutoGlym?Testowałem ostatnio cartec, cgp, ag, 4nano. SG na pewno nie odbiega od cgp. Powiedział bym ze 4nano i SG sa pół oczka wyżej niz cgp, a cartec na poziomie cgp lub pół oczka niżej.To wstępne oceny, za jrotko nimi pracuje jeszcze zeby wypowiedzieć.sie o usuwaniu Ew rys vs rozpuszczaniu waterspotow.Mysle ze to dobry produktWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moderator Domel Opublikowano 19 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 2 godziny temu, Badii23 napisał: Miał już ktoś styczność z SHINY GARAGE - Glass Pro Polish? Radzi sobie tak dobrze jak produkt AutoGlym? 51 minut temu, MlodyKoguT napisał: Podpinam sie pod pytanie Wrzucałem tu testy już. Porównywałem z AG i Temachem Solidny cleaner do szyb.
Badii23 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 @Birkhof @Domel usunie mi z szyby mocne zacieki pod wycieraczkami? Nie mam pojęcia z czego one są. Wyglądają i mienią się w słońcu jak plamy benzyny na asfalcie. Edit: polerujecie te środki tricolorem czy specjalną kostką filcową do polerowania od carpro?
Birkhof Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 [mention=3124]Birkhof[/mention] [mention=2113]Domel[/mention] usunie mi z szyby mocne zacieki pod wycieraczkami? Nie mam pojęcia z czego one są. Wyglądają i mienią się w słońcu jak plamy benzyny na asfalcie. Edit: polerujecie te środki tricolorem czy specjalną kostką filcową do polerowania od carpro? Powinno puścić którymkolwiek.Ja kupilem filc, do tego mocny klej i przykleiłem na gumowa kostkę - idzie aż Milo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
MlodyKoguT Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 A jak z niewidzialna wycieraczka od sg? Glownie chodzi o aplikacje bo bylaby to moja pierwsza niewidzialna wycieraczka. Wytrzyma to dłużej niz rainx?
Moderator Domel Opublikowano 19 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 46 minut temu, MlodyKoguT napisał: A jak z niewidzialna wycieraczka od sg? Glownie chodzi o aplikacje bo bylaby to moja pierwsza niewidzialna wycieraczka. Wytrzyma to dłużej niz rainx? to jest dosc nowy produkt. Testy trwają: Do tej pory zaliczyłem jeden malutki deszczyk i zrzucało przy 60 km/h także jeszcze sie wypowiedzieć nie mogę
Zdroja0 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 Godzinę temu, MlodyKoguT napisał: A jak z niewidzialna wycieraczka od sg? Glownie chodzi o aplikacje bo bylaby to moja pierwsza niewidzialna wycieraczka. Wytrzyma to dłużej niz rainx? Ciężko powiedzieć o wytrzymałości tego produktu bo to nowość. W tym tygodniu wrzucam nw od SG a obok ultra glaco.
MlodyKoguT Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 Dzieki za odpowiedz. Pochwalcie sie wynikami jak wypadla za jakis czas
gornyg85 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2018 Dodam od siebie, że porównuje Soft i Drop-Off od początku października (niestety nie pamiętam dokładnej daty aplikacji) i dzisiaj oba po odetkaniu zachowują się tak samo Były położone na wypolerowaną (CeriGlass) i odtłuszczoną (WipeOut) powierzchnię. 1
camus Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 Mam odprysk na szybie przedniej, który wcześniej został zaklejony u fachowca od szyb. Chciałbym Was zapytać czy śmiało mogę polerować szybę, czy mieć jakieś opory? Polerowanie planuję rotacją, tlenkiem ceru i oczywiście odpowiedni pad do tego, następnie NW (SOFT99 GLACO BLAVE).
DZIADZIA Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2018 39 minut temu, camus napisał: Chciałbym Was zapytać czy śmiało mogę polerować szybę bez problemu
camus Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 rygrys - Takiej odpowiedzi oczekiwałem - dzięki serdeczne, bardzo mi pomogłeś!
Kfiatos Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2019 Mam 2 letnie autko i szyba jest w dobrym stanie ale poprzedni właściciel chyba za mocno zdrapywal lód i jest pare rys pojedynczych, które strasznie przeszkadzają pod słońce i w nocy. Czy możecie polecić kogoś w Warszawie, całym mazowieckiem albo gdzieś obok mazowieckiego gdzie mogę usunąć te rysy? Sam się nie biorę bo sprzętu brak a nawet wtedy coś bym zepsuł i wolę oddać specjaliście.
menior Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 Moja 13 letnia juz szyba przednia jest cala pokrtyta w drobnych mikro odpryskach widocznych w sloncu Jest sens sie za to zabierać czy tu i polerowanie juz nic nie pomoze,w podobnym stanie mialem i reflektory(chyba efekt jezdzenia autostradami ) i udalo mi sie papierami to ogarnac ale z szybami podejrzewam juz tak latwo nie jest
Tomas-sg Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2019 @menior moim zdaniem nie ma sensu... Nawet jeśli są to mikroodpryski to na spolerowanie są za głębokie i tylko tlenek ceru w nie powlazi i będzie jeszcze bardziej wkurzające 1
DaV Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Mam takie o to reflektory, ogólnie są w ładnym stanie oprócz wypiaskowanego klosza. Mam rotację, kupiłem tlenek ceru i pady filcowe. Matowić przed polerowaniem klosz ? Jeśli tak to jakimi papierami?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 @DaV to szlko to bez papierow aie nie obejdzie. Od 600 w gore bym zaczynal . Jeszcze zalezy jakie to sa ubytki
DaV Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 6 minut temu, BiałyGTi napisał: Jeszcze zalezy jakie to sa ubytki 95% to bardzo płytkie i delikatne odpryski od kamyczków i ze 2-3 większe, ale nie nastawiam się na ich usunięcie. 6 minut temu, BiałyGTi napisał: Od 600 w gore bym zaczynal Hmm własnie obejrzałem film na kanale Mxnowicki i radzą od P180 zaczynać https://www.pielegnowacauto.pl/mirka-abranet-sic-ns-p180-150mm.html
Moderator BiałyGTi Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 No dlatego ciezko stwierdzic jakie to obytki i doradzic jaki papier. Ja jak u siebie robilem halogeny to zaczynalem od 240 no ale byly troche wypiaskowane 1
DaV Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 No nic kupiłem jak na filmie radzili Cytat P180 P320 P360 P600 P1000 P2000 Jak ktoś jest zainteresowany rezultatami to mogę wrzucić co z tego wyszło 1
paperson Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 @DaV koniecznie wrzucaj. Będę miał się na kim wzorować.
Rekomendowane odpowiedzi