paperson Posted December 14, 2018 Report Posted December 14, 2018 @kaka17ab przejrzej temat założony przez @Domel 1
Moderator Domel Posted December 14, 2018 Moderator Report Posted December 14, 2018 Dodatkowo @ADBL BM: Oraz @ProElite ProClean 4 Foam Ale testy w trakcie...... jeszcze chwilę to potrwa #domeldetailinglaboratory #domeltestuje #domeltest 1
Moderator Domel Posted December 15, 2018 Moderator Report Posted December 15, 2018 7 godzin temu, ghost napisał: Mocniejszy kaliber, APP R-stop Do mycia auta ??
Tommy Lee Posted December 15, 2018 Report Posted December 15, 2018 @ghost Ale APP R-Stop to jest neutralizator rdzy, do bieżącej pielęgnacji się nie nadaje. Używam go zawsze przed podkładem epoksydowym. W sumie to osoba zadająca pytanie mogła je bardziej sprecyzować czy chodzi o środki do bieżącej pielęgnacji z tymi inhibitorami, czy o środek do zabezpieczania powstałych już ognisk korozji.
ghost Posted December 15, 2018 Report Posted December 15, 2018 8 godzin temu, Domel napisał: Do mycia auta ?? Autor tematu nie pisał do tej pory nic o myciu
Moderator Domel Posted December 15, 2018 Moderator Report Posted December 15, 2018 23 minuty temu, ghost napisał: Autor tematu nie pisał do tej pory nic o myciu W sumie tak ale dział to mycie karoserii
kaka17ab Posted December 15, 2018 Author Report Posted December 15, 2018 Tak, chodzi mi o produkty do mycia auta: piany, szampony z dodatkiem inhibitorów, aby autko lepiej przetrwało nasze zasolone drogi zimą.
ShiningCar Posted December 15, 2018 Report Posted December 15, 2018 Bilt Hamber Auto Wash Koch Chemie Vorreiniger B
kaka17ab Posted December 15, 2018 Author Report Posted December 15, 2018 Meguiars Gold Class Car Wash SZAMPON a o tym słyszeliście? też podobno zapobiega korozji
paperson Posted December 15, 2018 Report Posted December 15, 2018 @kaka17ab dokładnie (info ze strony: "Chroni przed korozją i oksydacją"). Pewnie mniej w nim tej "ochrony" niż w dedykowanych, wymienionych wyżej produktach, lecz nie ujmując mu niczego jest to jeden z moich ulubionych szamponów. Cenię go m.in. za świetny poślizg i bogatą pianę.
ghost Posted December 16, 2018 Report Posted December 16, 2018 Sporo popularnych produktów zostało już wymienionych. To dodam jeszcze coś co nie ma inhibitorów korozji ale: Valet Pro Concentrated Car Wash - nie zawiera substancji powodujących korozję.
Birkhof Posted December 16, 2018 Report Posted December 16, 2018 Bilt Hamber Auto Wash Koch Chemie Vorreiniger BPowiecie cos więcej o kochu VB? Mam całe 10l ale jeszcze nie otworzyłem bo troche sie wystraszyłem ze to do myjni bezdotykowych gdzie max czas kintaktu to 2 min.PMWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kaka17ab Posted December 16, 2018 Author Report Posted December 16, 2018 W dniu 14.12.2018 o 22:00, Domel napisał: Dodatkowo @ADBL BM: Oraz @ProElite ProClean 4 Foam Ale testy w trakcie...... jeszcze chwilę to potrwa daj znać jaki otrzymasz wynik
Marzenaa Posted January 23, 2019 Report Posted January 23, 2019 czy faktycznie szampony z inhibitorem korozji są takie dobre??
Moderator Domel Posted January 23, 2019 Moderator Report Posted January 23, 2019 44 minuty temu, Marzenaa napisał: czy faktycznie szampony z inhibitorem korozji są takie dobre?? Zdefiniuj "dobre".
Marzenaa Posted January 23, 2019 Report Posted January 23, 2019 czy szampon z inhibitorem dobrze chroni lakier?
Moderator Domel Posted January 23, 2019 Moderator Report Posted January 23, 2019 21 minut temu, Marzenaa napisał: czy szampon z inhibitorem dobrze chroni lakier? "Ochrona" to pojęcie względne. Moje testy pokazują, że inhibitory korozji raczej wspomagają mycie i "wspomagają" proces suszenia. Nigdy nie mamy pewności - szczególnie myjąc w zimę, że woda nie zalega gdzieś w szparach, wnękach powodując korozję. Używając szamponów z inhibitorami możemy ochronić albo spowolnić albo czasem nawet powstrzymać rozrost korozji. Dla mnie to takie "boostery" procesu mycia w "cieżkich" warunkach pogodowych. 2
Recommended Posts