diamond-detailing Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Jeśli nie chcesz wydać dużo pieniędzy i potrzebujesz w miarę dobry odkurzacz piorący praktycznie wzorujący sie na puzzi polecam profi 50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek55 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Witam . Miał ktoś styczność z odkurzaczem EHRLE DELTA 200 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik25 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Witam, Chciałbym zakupić odkurzacz piorący do użytku domowego. Analizując wypowiedzi z tego tematu wybórł padł na George albo na Puzzi 8/1. Wychodzę z założenia, że lepiej troche dołożyć i mieć spokój na dłóżej Czy znacie jakieś sklepy lub macie namiary do kogoś kto może przedstawić ciekawą ofertę na ww. sprzęt? Proszę o info na priv. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 rafik25, zobacz kilka postów wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
68oct Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Co lepiej kupić Zelmer Aquawelt ZVC752ST czy karcher 4001 SE ? Czy w zelmerze można wrzucać obojetnie jaką chemię bo podobno tylko ich srodek bo zniszczy się pompę ? Zelmer ma większą moc od karchera ? Albo czy coś innego polecacie do 900zł ? Mam zelmera aquawelt model 919, przed zakupem jedynie zelmer i karcher wchodziły w grę, jeden znany jako przodownik w branży, drugi znany i polski. Ostatecznie kupiłem zelmera gdyż czytałem wiele opinii i ludzie narzekali na problemy z pompa, uszczelnieniami oraz jakością karchera. Jako wadę zelmera wymieniana była jedynie głośna praca. Po dwóch latach użytkowania mogę powiedzieć, że mam problemy z dyszami spryskującymi, wciąż się zapychają i trzeba je przedlubywać. Malo wygodny jest uchwyt z cynglem uruchamiającym spryskiwacz (pompę). Jest to montowane na zasadzie zatrzasku na rurze odkurzacza, po demontażu można odkurzać standardowo z workiem lub stosując filtr wodny. Niestety nie udało mi się znaleść sklepu gdzie dostępny od reki byłby szampon i przeciwspieniacz od zelmera, wszędzie oferuja to na zamowienie. Ja lubię iść i kupić wiec używam środków karchera. Nie robią krzywdy pompie odkurzacza. Pranie dywanów czy kanapy przebiega ok, wyglada to pózniej jak nowe i pachnie swiezoscia, niestety nie mam porównania do karchera. Kupiłbym go ponownie. Aha ma świetny system filtrów, mam problem z alergia na roztocza kurzu domowego i niekiedy odkurzanie w moim przypadku było nie do zniesienia, z tym odkurzaczem nie ma najmniejszego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heyakk Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Polecam Profi 50 sporadycznie korzystałem z puzzi 100 i nie widze między nimi w użytkowaniu większej różnicy. Przy zakupie do 1300 zł naprawdę spoko- nie porównując do Georga Dodane po 3 minutach 31 sekundach: Co do Zelmerów nie wiem jak piorą ale ja w swojej pracy- 12 lat w AgD- miałem ich sporo na serwisie- również triathlonów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Polecam Profi 50 sporadycznie korzystałem z puzzi 100 i nie widze między nimi w użytkowaniu większej różnicy. Mogę potwierdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukatoni190 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Ja mam też Profiego i nie mam mu nic do zarzucenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bako111 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 A moze mi ktos powiedziec jak wyglada sprawa z praniem dywanów z długim włosiem? Czy takie odkurzacz jak profi 50 daje rade? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukatoni190 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Nie wiem, nie prałem bo się "boję" takich dywanów nie wiem jak je "ugryźć" ale w sumie profim nie próbowałem jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bako111 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Jakie sprawdzone środki czyszczące polecacie do Georga? Tenzi czy środki karchera rozumiem że sie nadadza do prania zarówno tapicerki jak i dywanów czy sofy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Ja od siebie polecam 3 firmy. Chemspec, Tersus i Prochem na pewno sie nie zawiedziesz obojętnie ktora wybierzesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heyakk Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 nie próbowałem natomiast nie sądzę żeby miał problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tester007 Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Witam kolegów w temacie odkurzaczy Wybrałem ten temat, bo chyba najbardziej na czasie jest. Mam nie lada dylemat. Potrzebuję odkurzacza do sprzątania auta ale i do wykorzystania w mieszkaniu. Tutaj pojawia się jednak problem, bo nie wiem czy zdecydować się na "typowy" odkurzacz np Numatic Henry 200 Eco lub np Lavor Vac 18 czy też dopłacić i spróbować namówić żonę na George'a? Lavor to niższa półka cenowa, ale wydaje się że moje oczekiwania spełni w zakresie, w jakim go potrzebuję chociaż ciężko znaleźć opinie na temat tego odkurzacza. Jeżdżę na taxi, więc potrzebuję solidnego odkurzacza, głównie do sprzątania do auta ale i do użycia w domu. Wiadomo, auto do sprzątania 2-4 razy w miesiącu, mieszkanie ok 4 razy w miesiącu. Funkcja prania wydaje się ok, biorąc pod uwagę wykorzystanie auta i 3 dywany w mieszkaniu. Pytanie tylko, czy warto dopłacić do George, skoro pranie tapicerki w aucie mogę zlecić znajomemu z myjnią lub wypożyczyć sprzęt. Do dywanów w mieszkaniu 2 lata temu wypożyczyłem Rug Doctor z Leroy Merlin i byłem zaskoczony tym, co zobaczyłem po jego użyciu. Sprzęt ma też przystawkę do tapicerek, więc wydaje się że można by go użyć do auta tak przy okazji. Mam też w mieście wypożyczalnię sprzętu, gdzie mają w ofercie Puzzi 100 i 200 więc generalnie są jakieś alternatywy. Pytanie tylko, czy różnica między Lavor Vac 18 Plus [280 zł], Henry [ok 500 zł] a George [ok 1500 zł] jest warta inwestycji. Nawet jak ogarnę dywany raz na rok to daje mi ok 150 zł rocznie, zaliczając przy tym dywany u rodziców i teściów. Tutaj pojawia się problem użytkowania auta jako taxi, bo tapicerka w najgorszym wypadku może być do prania nawet 2 razy w tygodniu [weekendowe nocki] a w weekend ciężko znaleźć kogoś, kto to ogarnie by auto było gotowe na kolejną nockę. W ciągu ostatniego roku tylko raz musiałem korzystać z prania kanapy [60 zł] ale może być różnie. Poza tym nawet jak nie trafi się niespodzianka od klienta to odświeżenie tapicerki 2-3 razy w roku chyba by jej nie zaszkodziło... Ma ktoś podobne doświadczenia i może coś doradzić w temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bond Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Chce kupic odkurzacz , zdecydowalem sie po przeczytaniu paru watkow, na zakup George, gdzie najtaniej go znajde z FV ? Ktos cos , jakis namiar ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 bond polecam użytkownika poorboy Tu jego strona: http://ktrade.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciuś Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Witam Panowie poszukuję odkurzacza piorącego z opcją odkurzania na sucho do użytku czysto hobbistycznego. Odkurzania samochodu i przed sezonem wyprania tapicerki w kilku samochodach... Budżet około tysiąca złotych. Czy jest możliwość w tych funduszach zakupić odkurzacz, który spełni moje wymagania? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Witam Panowie poszukuję odkurzacza piorącego z opcją odkurzania na sucho do użytku czysto hobbistycznego. Odkurzania samochodu i przed sezonem wyprania tapicerki w kilku samochodach... Budżet około tysiąca złotych. Czy jest możliwość w tych funduszach zakupić odkurzacz, który spełni moje wymagania? Pozdrawiam se4001wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czystatapicerka Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 OD ponad roku pracuję na puzzi 10/2 adv i pracuje mi się bardzo dobrze, ale nie mam porównania z inna maszyną ekstrakcyjną. Teraz z przyczyn, które są dla mnie korzystne finansowo robię pewien myk i się pozbędę 10/2. I się zastanawiam, czy kupować znów 10/2, czy zmienić na tak chwalonego na forum Numatica - model CTD 570-2. Proszę przekonajcie mnie do Numatica I mogę go kupić w Anglii, bo rodzina niedługo autem przyjeżdża do PL, ale pytanie, czy gwarancja z Anglii jest ważna u nas w Polsce? Parę stron wstecz ktoś pisał, że jest nieważna. Dodam jeszcze, że maszyna będzie w użytku po domach i klientów i w myjni stacjonarnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myjniaonyeco Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 O czy gwarancja z Anglii jest ważna u nas w Polsce? Parę stron wstecz ktoś pisał, że jest nieważna. nie sądzisz, że byłoby zbyt pięknie? pracowałem kiedyś w Anglii i przywiozłem do Polski dla siebie maszyne Das, zapomniałem że u nas są lekko inne kontakty więc potrzebowałem przejściówki, maszyna dość dostała po dupce i wytrzymała rok czasu, gwarancja owszem ale w UK ps. zgłoś się do Ktrade główny dystrybutor Numatica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sapciak Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Witam. Mam problem z Hyundaiem VC 5750. Wyprałem nim jak na razie 2 małe kanapy. Dziś wziąłem się za pranie foteli i 2 dużych puf. PO 10 minutach pracy dysza podająca chemie przestała reagować na spust przy rączce. Jedynie jak wyłączę pompę przestaje spryskiwać. Po załączeniu pompy od razy spryskuje. Dodam, że spust działa lekko. Ma może ktoś jakiś pomysł? Wiem że nikt nie ma czarodziejskiej kuli ale może ktoś miał podobny przypadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikmikrox Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 U mnie czas zamienić wysłużonego Se4001 na coś nowego. Co sądzicie o NUMATIC George GVE 370 lub Numatic CT 470-2. Który lepszy, nie sugeruje się ceną. Potrzebny mi odkurzacz do prania i odkurzania, zależy mi na tym żeby miał te funkcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karimjaro Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Poszukuję odkurzacza piorącego, który będzie używany bardzo często, do 3-5 samochodów na tydzień. Obecnie używałem Karchera Puzzi 100, wytrzymał kilka lat jednak dzisiaj nastał jego dzień i naprawa nie jest opłacalna. Teraz myślę nad Puzzi 8/1 Prosiłbym o porady, co warto kupić, ewentualnie namiar na urządzenie w dobrej cenie. Zakup koniecznie na FV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boT Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Poszukuję odkurzacza piorącego, który będzie używany bardzo często, do 3-5 samochodów na tydzień. Obecnie używałem Karchera Puzzi 100, wytrzymał kilka lat jednak dzisiaj nastał jego dzień i naprawa nie jest opłacalna. Teraz myślę nad Puzzi 8/1 Prosiłbym o porady, co warto kupić, ewentualnie namiar na urządzenie w dobrej cenie. Zakup koniecznie na FV. Co się stało z puzzi 100 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karimjaro Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Osoba która miała naprawić stwierdziła że uszkodzony jest silnik i przydałoby się wymienić pompę która nie daje mocy po nadaniu jej napięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi