Pit_Krk Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Witam raz jeszcze szanowne grono forum Szukam porad dotyczacych zakupu urzadzenia do prania tapicerek samochodowych. Urzadzenie bedzie wykorzystywane w firmie na wlasny uzytek (czyszczenie wnetrza naszych pojazdow firmowych). Przeliczeniowo bedzie to okolo 20-30 pran rocznie (kabiny samochodow ciezarowych i dostawczych). Nie zalezy mi na super extra szybkiej pracy takiego urzadzenia, moge poswiecic wiecej czasu na wolniejsza prace czy tez czestsze wymiany zabrudzonej wody. Przewidywany budzet to mysle jakies 2000 pln. Jakie urzadzenia polecacie w tym zakresie wymagan? Zalezy mi na dobrej jakosci sprzetu, niekoniecznie parametrow z kosmosu. Z gory dzieki za pomoc Tak ciężko przeczytać ze 3 strony tematu, aby po 10 minutach od rejestracji nie zadawać takich pytań? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pix Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Zanim sie zarejestrowalem to czytalem - forum ogolnodostepne. dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 W takim razie chyba wiesz, że praktycznie bezkonkurencyjny w tym segmencie jest George. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_s Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Do profesjonalnych usług używam sprzętów Karcher, jeśli kogoś stać to polecam Jeśli macie mniejszy budżet, to myślę że odkurzacz piorący w okolicy 1000-1500 na własny użytek się sprawdzi. Zainwestujcie wtedy w lepsze środki piorące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bawarczyk357 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Witam raz jeszcze szanowne grono forum Szukam porad dotyczacych zakupu urzadzenia do prania tapicerek samochodowych. Urzadzenie bedzie wykorzystywane w firmie na wlasny uzytek (czyszczenie wnetrza naszych pojazdow firmowych). Przeliczeniowo bedzie to okolo 20-30 pran rocznie (kabiny samochodow ciezarowych i dostawczych). Nie zalezy mi na super extra szybkiej pracy takiego urzadzenia, moge poswiecic wiecej czasu na wolniejsza prace czy tez czestsze wymiany zabrudzonej wody. Przewidywany budzet to mysle jakies 2000 pln. Jakie urzadzenia polecacie w tym zakresie wymagan? Zalezy mi na dobrej jakosci sprzetu, niekoniecznie parametrow z kosmosu. Z gory dzieki za pomoc Witaj. Jeżeli chodzi o odkurzacz do ekstrakcji w budżecie do 2 000 zł,to chyba rzeczywiście bezkonkurencyjny pozostaje George. Mówię to z własnej autopsji,ponieważ od blisko 2 lat użytkuję GVE 370-2 i jestem bardzo zadowolony z jego użytkowania,a przeprałem już nim sporo tapicerek,wypoczynków oraz dywanów. Podobnie jak ty,przed zakupem badałem rynek w poszukiwaniu najlepszego dla siebie odkurzacza i wybór padł na Numatica. Dodam tylko,że rozważałem również opcję z Puzzi 100 Karcher'a,ale ostatecznie czytając opinie użytkowników tego forum wybrałem Georga. Moje wrażenia z użytkowania są bardzo pozytywne,a to za sprawą solidnej budowy,dobrych parametrów ssących oraz bogatej listy akcesoriów do odkurzania.Jedyne do czego by można się było przyczepić ,to według mnie zbyt mały zbiornik na chemię. Moje zadowolenie z Georga spowodowało to,że zakupując kolejny odkurzacz do firmy,zdecydowałem się ponownie na Numatica z tymże na większy model CT-470,który posiada większy zbiornik na ekstrakcję bo 11L (George 6L). Jestem również zadowolony z usług oraz obsługi kolegi "poorboy'a" u którego zakupiłem obydwa odkurzacze. Myślę,że jeżeli powołasz się na forum to możesz liczyć na bardzo korzystną cenę na zakup odkurzacza jak również pozostałych akcesoriów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deal Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 ja mam santoemne sabshne hot foam i jestem zadowolony kosztuje ale daje rade . licze ze pare zlotych mi przyniesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uki Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Pytanie z innej beczki. Mam syna z alergią na kurz i roztocza. Stary odkurzacz padł, więc szukam nowego do domu. Naczytałem się o tych wszystkich hepach i srepach, filtrach wodnych i nic z tego nie wiem. Od dłuższego czasu napalałem się na georga, ale nigdy nie miałem argumentu żeby przekonać zarządcę domowym budzetem do powierzenia mi biletów NBP na ten cel. Teraz jest możliwość połączenia kupna odkurzacza do domu i piorącego, więc dlaczego nie skorzystać( żeby nie było niedomówień- walka z roztoczami ważniejsza niż funkcja prania). Znalazłem w eurortvagd urządzenie o nazwie thomas pet&family z funkcją prania, filtrem wodnym i hepa. Jest sens wydać na takie coś ponad 1300pln-ów? Czy lepiej kupić coś innego, a na georga powolutku chować złotówy do skarpety...http://m.euro.com.pl/odkurzacze/thomas-aqua-pet-family.bhtml p.s. pranie tylko amatorskie ok 3-4 auta rocznie+ jakaś wykładzinka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Pierwsze pytanie, czy masz w domu dywany i wykładziny?. Jeżeli tak, a syn jest alergikiem, to bym zaczął od ich usunięcia, w miarę możliwości. Ten podany Thomas szału nie robi, szczególnie dyskwalifikują go małe zbiorniki.Tym bardziej że jest niewiele tańszy od Georga:)Jeżeli ma zbierać roztocza i priorytetem będzie syn alergik, to może warto pomyśleć o zakupie odkurzacza z filtrem wodnym (jak najtańszego) + George w przyszłości. George na sucho zapewnia filtrcję na poziomie 97% (przy worku hepa i filtrze), można także założyć dodatkowy opcjonalny filtr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekZKL Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Obecne badania mówią że dywany już nie szkodzą alergikom. Wręcz pomagają w tym że cały syf nutę fruwa w powietrzu ale zatrzymuje się w dywanach. natomiast usunąłem wszystkie kwiaty, nie dopuszczam do powstawania grzyba na oknach. Nie mam firanek ani zasłon tylko rolety. Odkurzacz mam zwykły z hepa aeg. Pokrycia są prane, pościel wynoszę na słońce, materace dzieci mają zwkłe z pianki. Nie mam żadnych bibelotów, rezerwuarów kurzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pascal Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Czy ktoś może porównac Georga do Profi 50 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Czy ktoś może porównac Georga do Profi 50 ? Tez jestem ciekawy opinii w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzior Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Widziałem jedno i drugie w akcji. Co do skutecznośći jest podobna. Zaleta georga że wciąga wszystko a profi to typowy czysty ekstraktor. Za to Profi jest tańsze a kupując jako klient indywidualny można trafić na 10 letnią gwarancję u jednego z dystrybutorów. Gwarancja obejmuje wszystko prócz uszkodzeń mechanicznych, pod warunkiem wykorzystania niekomercyjnego... Sami zdecydujcie ja już wybrałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giercu Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Co myślicie o Puzzi 8/1? miał ktoś, testował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Co myślicie o Puzzi 8/1? miał ktoś, testował? Na forum istnieje taka magiczna opcja jak "Szukaj". Proszę bardzo search.php?keywords=Puzzi+8%2F1&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giercu Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 dziękuję Ci bardzo za pomoc, jestem niezmiernie wdzięczny za ukazanie opcji "szukaj" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Panowie pytalem juz kiedys podobnie, ale co byscie polecili tak do 800-900zl na wlasny uzytek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbiz Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Używkę Puzzi ;] dokupisz najwyżej nową turbinę za 149 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giercu Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 dokładnie tak jak pisze kolega, a części są dostępne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 czy ktos ma odkurzacz zelmera do prania aquawelt ten za ok 500zł i czy można w nim podłączyć spryskiwacz bezpośrednio do końcówki ściągającej czyli z pominięciem rury teleskopowej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas76 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 posiadam taki odkurzacz zelmera typ aquawelt i można podłączyć bezpośrednio do końcówki ściągającej z pominięciem metalowej rury teleskopowej. Wedle mojej opini ten odkurzacz nie nadaje się do funkcji prania, ze względu na mała pojemność pojemnika na detergent, na złe dysze rozpryskujące(kapiące), zbyt krótki wąż. Ogólnie odkurzacz godny polecenia do domu opcja workowa jak i filtra wodnego-zaleta przy alergenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek4359 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 No to zaczynam przygodę z detalingiem: Co myślicie o tym odkurzaczu w tej cenie : http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5174966382 Jest tu jakiś haczyk? Pisałem do gościa to powiedział mi że jest na niego gwarancja 2 lata i w ciągu 3 dni wysłał by odkurzacz Bo patrząc na oferty allegro poniżej 1600 zł nie schodzą. Następne pytanie jakieś akcesoria Karchera do Numatica podejda? Mam kilka szczotek itd Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 No to zaczynam przygodę z detalingiem: Co myślicie o tym odkurzaczu w tej cenie : http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5174966382 Jest tu jakiś haczyk? Pisałem do gościa to powiedział mi że jest na niego gwarancja 2 lata i w ciągu 3 dni wysłał by odkurzacz Bo patrząc na oferty allegro poniżej 1600 zł nie schodzą. Następne pytanie jakieś akcesoria Karchera do Numatica podejda? Mam kilka szczotek itd Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Wystawia fakturę? Może sprzedaje z gwarancją podbijaną w Anglii? Dołóż parę groszy i kup Dzordza u partnera forum kolegi Poorboy. Sam u niego kupowałem i polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 No to zaczynam przygodę z detalingiem: Co myślicie o tym odkurzaczu w tej cenie : http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5174966382 Jest tu jakiś haczyk? Pisałem do gościa to powiedział mi że jest na niego gwarancja 2 lata i w ciągu 3 dni wysłał by odkurzacz Bo patrząc na oferty allegro poniżej 1600 zł nie schodzą. Następne pytanie jakieś akcesoria Karchera do Numatica podejda? Mam kilka szczotek itd Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Haczyk jest taki, że sprzęt z tej aukcji nie ma polskiej gwarancji:) Do Georga podejdą akcesoria fi32. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek4359 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 chyba że jakieś rekukcje zastosujemy -- 29 mar 2015, o 13:03 -- http://allegro.pl/szczelinowka-karcher- ... 57472.html Poza Tym gdyby taką szczelinówkę do Numatica dało się zastosować hmmmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Panowie, czy jest dostępna na rynku szczelinówka przezroczysta? Nie musi być z możliwością oprysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi