Lucas1981r Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 No to mamy pierwsze mrozy i poranny szron an szybach Co polecacie na szybki? jakies nowe produkty sie pokazaly? bo z tego co pamietam w zeszlym roku najbardziej polecany byl Tenzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 @Lucas1981r Shiny wypuściła Frosta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozaa Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Dokładnie. SG ma nowy, a Tenzi pozytywnie zszokował skutecznością. Ja w poprzednim sezonie postawiłem na ADBL, teraz wolę spróbować SG i właśnie Tenzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Ja mam Tenzi i jak narazie jestem mega zadowolony jak się skończy to wpadnie nowe SG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Ja na pewno kupię sg i chętnie dorzucę do zeszłorocznych konkurentów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 @smerf91 masz na myśli Tenzi Detailer w czarnym opakowaniu czy Tenzi w białej butelce i zielonej zawartości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 @vangsta ten w czarnej butelce Tenzi Detailer do -70'C niby działa Tu masz kilka testów z zeszłego roku min. mój. Nie ma jakiegoś dedykowanego zapachu ale robi co ma robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Generalnie nie używam w swoim aucie bo mam webasto, ale na żony aucie testowałem i mi skutecznością zaimponował Lidlowy odmrażacz W5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 18 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 3 godziny temu, smerf91 napisał: do -70'C niby działa @Gardor zrób jakiś norweski test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka17ab Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 a ten Tenzi jest w pełni bezpieczny dla lakierów metalicznych? bezbarwny Wam nie zszedł? bo na stronie producenta pisze tylko, że do uszczelek i wycieraczek bezpieczny... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Kupiłem Shiny Garage. Zapach ładny, skuteczności jeszcze nie sprawdziłem bo szron przy -2 stop to nie pole do testów. Ogólnie nie używam odmrażaczy ale ten jest jak mleczko i należało by go wytrzeć mf po odmrożeniu szyb (tak pisze producent). O ile na przedniej można przetrzeć wycieraczkami to na bocznych jak nie przetrzemy to zostaje film. (nie wiem czy tak ma każdy odmrażacz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Kupiłem Shiny Garage. Zapach ładny, skuteczności jeszcze nie sprawdziłem bo szron przy -2 stop to nie pole do testów. Ogólnie nie używam odmrażaczy ale ten jest jak mleczko i należało by go wytrzeć mf po odmrożeniu szyb (tak pisze producent). O ile na przedniej można przetrzeć wycieraczkami to na bocznych jak nie przetrzemy to zostaje film. (nie wiem czy tak ma każdy odmrażacz)Sonax nie maWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 19 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 DM,ADBL tez nie maja. Przezroczysty płyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Tenzi detailer też nie ma nic takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Nieprawda Każdy z nich zostawia coś na szybie. Nie chcę powiedzieć że tłuste kropki ale właśnie taki film zostaje po każdym odmrażaczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 19 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 12 minut temu, Fredi88 napisał: Nieprawda Każdy z nich zostawia coś na szybie. Nie chcę powiedzieć że tłuste kropki ale właśnie taki film zostaje po każdym odmrażaczu. no ale nie białe mleko... wedle opisu kolegi wyzej D-icer juz do mnie leci - zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Dokładnie. D icer przypomina mleczko. Po roztopieniu szronu staje się przeźroczysty ale nadal pozostawia film. Jak się uda to jutro wrzucę fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 20 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Shiny Garage D-Icer. Zapach ma obłędny. SG leci z grubej rury z tymi zapachami. Kolejny który można wdychać non stop. Dziwię się, że nie mają w ofercie czegoś ala ADBL Mist W DM i ADBL czuć lekko jakiś alkohol, IPĘ etc tutaj tego nie ma. Zobaczymy jutro testy w terenie. Sypie śnieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Znalazłem w domu pół butelk odmrażacza K2 i po użyciu niestety został jakby taki tłusty film i delikatna pajęczynka/zacieki na szybach czy to normalne i każdy odmrażacz tak ma czy inne zostawiają czyste szyby szczególnie boczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Nie używałem za wiele odmrażaczy ale ten od Unique oraz Detailer's Magic nie zostawia smug, tłustych śladów czy innych rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 U mnie szykował się dzisiaj z samego rana test 3 odmrażaczy. Wstaje, a tam jak na złość ani skrawka szronu na szybach ;D Zapachowo SG zdecydowanie wygrywa, postarali się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Czekam na Twój test, jeszcze przydałby się tu odmrażacz od RRC i byłoby piękne porównanie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek1960 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Nawet boję się pomyśleć jak działają inne odmrażacze niż ten który od kilku dni testuję : Sonaxa . Przy -12 (minus dwanaście) wystarczy kilka psiknięć na szybę a dosłownie od razu , po kilku sekundach szron zaczyna puszczać . Tak po 30 sekundach w sumie to jest "woda" którą wycieraczki spokojnie ściągają z szyby . Płyn oczywiście przechowywany w domu a dokładnie to stoi sobie w przedpokoju na komodzie ........... , czyli używany w temperaturze pokojowej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nervus Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Jak się za dużo psiknie frost eaterem to będzie mleko również się robiło na szybie. Mogą tez robić sie mazy itp itp. W instrukcji jest napisane - 1-2 psiknięcia na m2. I potem czekać ... Moze za dużo psikano D-icerem od SG ze mleko powstawało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat06 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Na fanpage'u Shiny Garage na facebooku niedawno pojawił się wpis, w którym reklamowali D-icer'a. W komentarzu jeden z użytkowników zamieścił właśnie zdjęcie tego "mleczka", które zostaje na szybie po zastosowaniu produktu. Dziwnym trafem chwilę po tym komentarzu post został całkowicie usunięty, bez żadnego wyjaśnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi