Bielutomek Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Według mnie, to testy drogowe są bardziej realne, i „żreć” powłoki będą mocniej, spójrzmy np na sam fakt jazdy. Pęd powietrza, z piaskiem itp spod kół, do tego spaliny, które posiadaja w swoim składzie, dość ciężkie metale(których nie spotkamy w tenzi, adblu, ludwikach itp) także nasze testy są jak najbardziej ok, jeśli chodzi o bieżące dbanie o auta. Ale jednak w naturze, może się okazać ze nasz arcymistrz tani chiński mrfix będzie zjadany prędko. Ale tak jak już napisałem trochę wcześniej, a teraz przypominam... Ta powłoka, kosztuje 30zl za butelkę 😊😊😊 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 No moim zdaniem tez bezsensu są takie testy bez urazy dla testujących. Osobiście auta domestosem nie myję, więc nic mi taki test nie daje. Dodatkowo jak ktoś stosuje na feldze dochodzi wysoka temperatura, pylenie z klocków, szybkość obracania się kół. Dużo widziałem testów co katują woski zeby je ściągnąć i są imo mega pancerne, a na lakierze potrafią poleżeć maks dwa miechy. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Ja się tak przyglądam temu czemuś jednak zastanawia mnie czy ktoś poza aspektem cenowym wziął pod uwagę skład, czy taka powłoka nie ma dużo większego stężenia chemii która powoduje raka ? czy taka powłoka ma VOC FREE które jest wolne od węglowodorów aromatycznych dzięki czemu aplikacja nie wymaga nadzwyczajnych środków bezpieczeństwa ?. Cena ceną mimo fajnego działania i ceny śmiesznej bałbym się trochę o zdrowie czy to było testowane czy nie, bo gdyby nie patrzeć jest to produkt chiński który przychodzi w zwykłej paczce, kupując oryginalna powłokę ceramiczna producent musi spełnić jakieś tam normy UE aby to weszło do obiegu 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 @Treys jak wiesz w Pl, nad czym ubolewam, zdrowie często schodzi na drugi plan w kontakcie z niższą ceną Patrz: żywność w niektórych sieciach dyskontów. Duża część społeczeństwa nie ma wystarczająco dużo kasy i zapełnia żołądek tanim towarem. Przykre, lecz jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie i mam nadzieję, że to się zmieni Tak samo jest z kosmetykami samochodowymi. Dużą grupę tu na forum tworzą studenci lub młodzi ludzie zaczynający swoje kariery i na pewno nie patrzą na skład, a na trwałość, czy stosunek ceny/jakości. Często nie stać ich na powłokę za 2-3 stówy, więc wybierają tańszą alternatywę. Dobrze jeśli takie osoby mają świadomość, że to nie jest zwykły płyn do naczyń i założą rękawiczki oraz maseczkę szanując swoje zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Godzinę temu, paperson napisał: @Treys jak wiesz w Pl, nad czym ubolewam, zdrowie często schodzi na drugi plan w kontakcie z niższą ceną Patrz: żywność w niektórych sieciach dyskontów. Duża część społeczeństwa nie ma wystarczająco dużo kasy i zapełnia żołądek tanim towarem. Przykre, lecz jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie i mam nadzieję, że to się zmieni Tak samo jest z kosmetykami samochodowymi. Dużą grupę tu na forum tworzą studenci lub młodzi ludzie zaczynający swoje kariery i na pewno nie patrzą na skład, a na trwałość, czy stosunek ceny/jakości. Często nie stać ich na powłokę za 2-3 stówy, więc wybierają tańszą alternatywę. Dobrze jeśli takie osoby mają świadomość, że to nie jest zwykły płyn do naczyń i założą rękawiczki oraz maseczkę szanując swoje zdrowie To prawda ale będzie też dużo ludzi którzy nie będą dbali o rodzaj bezpieczeństwa przy aplikacji dlatego poruszyłem pytanie pod tym aspektem czy działanie tanie rzeczywiście jest takie aż zdrowe ale na to mało kto patrzy za te 2-3 stówy to i Chinol ci galon tej powłoki przeleje , nie życzę nikomu struć się powloką nawet przy aplikacji 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
towi Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 a ja zaryzykuje i powłokę zamawiam. Najpierw przetestuję ją na zderzaku i później siup na całe auto albo odrazu bez testowania wrzucę na całe auto bo negatywnych wypowiedzi na jej temat w internecie nie znalazłem jak narazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 @paperson @Treys Panowie bez przesady - taką powłokę nałoży się z raz na rok, może rzadziej - bardziej zaszkodzi nam oddychanie smogiem przez okres jesienno-zimowy Kto chce to użyje, kto nie, to nie Koniec offa, bo nie o tym jest ten temat. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek89 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Do zabezpieczenia lamp po polerce sie nada? Muszę zrobić przednie w swoim aucie i nie wiem czym zabezpieczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 @bolek89 lampy dobrze jest zabezpieczyć Cquartz Dlux.Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek89 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 2 godziny temu, RafalB napisał: @bolek89 lampy dobrze jest zabezpieczyć Cquartz Dlux. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Tylko cena prawie 4 razy wieksza. Ktoś moze sprawdzić jak zachowa sie ta powłoka na tworzywie sztucznym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 @bolek89 pewnie bedzie sie trzymać ale ile to wielka niewiadoma Kupuj Dluxa masz i na felgi i na plastiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hammster Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Przymierzam się do wymiany szkieł w reflektorach i w sumie ciekawe czy by się nadał ten specyfik na szklane klosze?Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Podnosimy poprzeczkę - tym razem test dlugodystansowy powłoki Mr Fix na folii 3M Black Satin Matte na Tesli Model X: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Mam na felgi nalozonego Gyeon Rim i CQ Dlux, mr fix też mi leży i myślę czy by go np nie położyć jeszcze wierzch, ma to sens ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Mój kolega nałożył na Gofla 4 właśnie tą powłokę , hydrofobowość znikła po 4 tygodniach auto użytkowane dzień w dzień , ciekawe jak u was wypadnie , pierwsze bardzo zachwalał ze kropelki ładne i tak dalej ale powłoki według niego już nie ma na aucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zauważyłem, że są 2 wersje tej powłoki (przynajmniej tak mi się wydaje): Z naklejką do weryfikacji autentyczności: 2. Bez naklejki - i ta wydaje mi się jakaś podróbką - niestety taką powlokę też otrzymałem, ale w drodze jest już druga teoretycznie z naklejką @Treys może to był wersja bez naklejki albo źle przygotowana powierzchnia albo zapchała się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 @krzygaj ja mam wersję z naklejką na opakowaniu - na butelce już nie miałem tej naklejki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Aha jeszcze jedno tak na szybko przeczytałem instrukcję stosowania i nie wiem czy dobrze odczytałem: Wiadomo odpowiednie przygotowanie lakieru Zwilżyć odpowiednią powierzchnię auta Nakładanie ruchami # Odczekanie ok 5-10 min Polerowanie ruchami okrężnymi wilgotną mf Następnie wypolerowanie suchą mf - tylko tam coś było, że zgodnie z kierunkiem spływu wody Jak coś pokręciłem, to prośba o korektę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin78 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 W dniu 20.04.2018 o 11:55, krzygaj napisał: Następnie wypolerowanie suchą mf - tylko tam coś było, że zgodnie z kierunkiem spływu wody Jak coś pokręciłem, to prośba o korektę Ja zamówiłem trzy sztuki, mam dwa duże auta, może wystarczy i na szyby. Czytam wątek od początku i nawet jeśli w tej cenie poleży pół roku (wg. producenta 3-5 lat) to będzie wystarczający sukces. Natomiast na filmie instruktażowym tym z aukcji, na którym jest to oryginalne logo potwierdzające autentyczność produktu, jak i zrzucie z internetowej instrukcji nie ma nic o wilgotnej MF. Ponadto facet nakłada to bez maski i rękawiczek. Założyć nie zaszkodzi, ale też nie ma co popadać w skrajności, nie wszystko co unia w normach serwuje jest piękne (kury co mają stać pazurami do przodu w klatkach, coś o tym wiedzą ). Jak wszystko dojdzie biorę urlop i ogarniam RAV4, potem Vectrę. EDIT: Tutaj jest fajny szczegółowy opis/test, dużo nt. bezpieczeństwa, o ile nie rozpyla się tego kompresorem, to maska jest zbędna. Rękawiczki zalecane. Niska cena ma prawdopodobnie związek z ilością ceramiki (stężeniem) - przekornie wobec tego ten środek prawdopodobnie jest dużo mniej trujący, czy niebezpieczny dla zdrowia od tych markowych. Stężenie ceramiki niskie, stąd fajnie się nakłada i wybacza błędy. Konkluzja jest taka, że towar jest ok w użyciu szczególnie dla kogoś kto nigdy ceramiki nie nakładał. Zarzut w zasadzie jedyny trwałość. Coś za coś. Tak jak pisałem, w tej cenie pół roku kropelkowania byłoby zadowalające. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsTrY Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 No ja położyłem wczoraj na samochodzie dziewczyny. Efekt bardzo fajny. Myślę, że poszło mi mniej jak pół butelki. P.S. na błotniku to nie hologram tylko kurz, który ścierałem po wyjeździe z garaży gdzie mi się strasznie kurzy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronin78 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 2 godziny temu, OsTrY napisał: No ja położyłem wczoraj na samochodzie dziewczyny. Efekt bardzo fajny. Myślę, że poszło mi mniej jak pół butelki. OsTrY, powiedz mi, jakieś minimalne ryski ten produkt przykrywa? Będę robił korektę, ale poprostu jestem ciekaw. Na żywo optycznie przyciemnia? Sprawa druga, zastanawiam się czy po pierwszym myciu (np. po tygodniu jeżdżenia) czy warto byłoby położyć drugą warstwę? Umyłbym bezdotykowo aktywną pianą, a osuszył kompresorem (kupiłem i w przyszłym tygodniu będę miał go w domu). Uszczelki gumowe też nacierałeś? Plastiki wiem, że można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsTrY Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 @Ronin78 przed robiłem korektę na 3 etapy także nie odpowiem na to pytanie tak w 100% ale wydaję mi się że nic nie zamaskuje. Do uszczelek nie stosowałem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fyox Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Dziś przyszła i do mnie ta magiczna substancja. Właśnie miałem zakładać świeżo zregenerowane felgi, ale skoro jest MR.FIX to się wstrzymałem i zaaplikowałem ten wynalazek. Pierwszy raz nakładałem powłokę, według mnie aplikacja banalna, kolor felg to jasny grafit więc nawet bez docierania by przeszło, ale dotarłem i nie sprawiało mi to jakichkolwiek trudności. Zobaczymy ile wytrzymają. Będą sukcesywnie wrzucał tu update, jutro albo pojutrze felgi trafią na auto wtedy wrzucę fotki.Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiancd Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 W dniu 22.04.2018 o 14:10, Ronin78 napisał: OsTrY, powiedz mi, jakieś minimalne ryski ten produkt przykrywa? Będę robił korektę, ale poprostu jestem ciekaw. Na żywo optycznie przyciemnia? Mi pozostało na mega miękkim lakierze troszeczkę niedoskonałości i powłoka ładnie to przykryła 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty86 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 W dniu 22.04.2018 o 14:10, Ronin78 napisał: (...) zastanawiam się czy po pierwszym myciu (np. po tygodniu jeżdżenia) czy warto byłoby położyć drugą warstwę? Umyłbym bezdotykowo aktywną pianą, a osuszył kompresorem (...) Bez względu na to czy produkt można warstwować czy też nie, nakładanie drugiej warstwy po tygodniu jeżdżenia wymagać będzie mycia na 2 wiadra, sama aktywna piana to raczej opłukanie auta niż mycie. Co do samego warstwowania, możesz położyć drugą na połowę maski i wszystkim nam powiesz czy przedłużyło to jej żywotność 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi