Skocz do zawartości

Czym wycierać do sucha ?

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Tobiusz, Fluffy, to już tańsza alternatywa innych ręczników. Alternatywą tej "alternatywy" zazwyczaj jest ręcznik do podłogi JAN NIEZBĘDNY.

Mam jednego Janka i jest super , nie mam porównania do fluffy . za cene fluffego możesz 3 janki kupić

Mój Fluffy chyba się już kończy albo po prostu mi się znudził i szukam zmiany :-]

Przejrzałem temat i jedynie co mi wpadło w oko to WWL Tao Big.

Opłaca się tyle do niego dołożyć? Wytrzyma minimum rok?

Wytrzymać wytrzyma tylko czy będzie zbierał tak samo wodę jak w 1 dniu? Fluffy z mojego doświadczenia wytrzymuje jeden sezon, później jego skuteczność spada mocno, nawet piorąc go w dedykowanych środkach. Dopiero jak jest namoczony to odzyskuje trochę sprawność.

bienek, Pierwszego Tao kupiłem do pracy ponad rok temu. Jest używany kilka razy w tygodniu, wodę chłonie prawie tak samo jak nowy. Na pewno stracił trochę na miękkości ale nie jest jeszcze tak tragicznie.

Dla mnie WWL robi najlepsze mikrofibry, mam jeszcze Aladdin i Daimos ;)

W kwocie około 30 zł lepiej jest kupić ręcznik waflowy typu Water wizzard, lub o tych samych wymiarach dostępny pod innymi nazwami, czy sprawdzony Fluffy ?

Zastanawiam się też nad tańszymi opcjami fluffiego dostępnymi w niektórych sklepach.

Do tej pory korzystałem z ręcznika K2, ale stał się już sztywny i słabiej chłonie wodę.

Dzisiaj pierwszy raz próbowałem po myciu osuszyć samochód recznikiem waflowym sonusa i nie jestem zadowolony z efektu. Po powrocie do domu zacząłem na youtubie wyszukiwac filmiki gdzie pokazane jest osuszanie samochodu (wyszukiwalem po hasle "waffle towel"). Co dziwne na wszystkich filmach jakie obejrzałem ludzie przesuwają recznik waflowy po karoserii a wydawało mi sie ze recznik waflowy trzeba położyć na karoserii a potem podnieść do góry. Czy Wy przesuwacie recznikiem po karoserii ?

podzielam opinię pLaYmAn, również nie zawiodłem się na flufiku. Drugi nowy leży w szufladzie ale póki co nie ma sensu go wyciągać, gdyż stary daje rade i to bez tarcia po lakierze, tylko przyłożenie poklepanie i finito...

Dzisiaj pierwszy raz próbowałem po myciu osuszyć samochód recznikiem waflowym sonusa i nie jestem zadowolony z efektu. Po powrocie do domu zacząłem na youtubie wyszukiwac filmiki gdzie pokazane jest osuszanie samochodu (wyszukiwalem po hasle "waffle towel"). Co dziwne na wszystkich filmach jakie obejrzałem ludzie przesuwają recznik waflowy po karoserii a wydawało mi sie ze recznik waflowy trzeba położyć na karoserii a potem podnieść do góry. Czy Wy przesuwacie recznikiem po karoserii ?

ja składam wafel od MM (duży) w kwadrat okolo 30x30, przesuwam po elemencie, przekładam na inną stronę i następny element ;)

Sucre, Pan Miyagi, :o z QD tez tak dzialacie :idea:

A do QD czy wosku używam jeszcze delikatniejszych fibr.

Tak czy siak im mniej szurania a więcej poślizgu - tym lepiej, czy to rękawicą przy myciu czy przy siuwaksach. Idealnie byłoby zdmuchiwać resztki wody po myciu co mając kompresor i płaską dyszę nie jest problemem.