christoo Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 człowiek całe zycie się uczy:) podziękował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goldeq Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Tobiusz, Fluffy, to już tańsza alternatywa innych ręczników. Alternatywą tej "alternatywy" zazwyczaj jest ręcznik do podłogi JAN NIEZBĘDNY. Mam jednego Janka i jest super , nie mam porównania do fluffy . za cene fluffego możesz 3 janki kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drufi Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Mój Fluffy chyba się już kończy albo po prostu mi się znudził i szukam zmiany Przejrzałem temat i jedynie co mi wpadło w oko to WWL Tao Big. Opłaca się tyle do niego dołożyć? Wytrzyma minimum rok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 macie na myśli tego Jana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 WWL Tao używany raz w tygodniu wytrzyma kilka lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Wytrzymać wytrzyma tylko czy będzie zbierał tak samo wodę jak w 1 dniu? Fluffy z mojego doświadczenia wytrzymuje jeden sezon, później jego skuteczność spada mocno, nawet piorąc go w dedykowanych środkach. Dopiero jak jest namoczony to odzyskuje trochę sprawność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 bienek, Pierwszego Tao kupiłem do pracy ponad rok temu. Jest używany kilka razy w tygodniu, wodę chłonie prawie tak samo jak nowy. Na pewno stracił trochę na miękkości ale nie jest jeszcze tak tragicznie. Dla mnie WWL robi najlepsze mikrofibry, mam jeszcze Aladdin i Daimos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 atvmmz, jestem tego samego zdania. Mój też praktycznie nie stracił swoich właściwości. Może nie jest tylko taki puszysty jak po zakupie A Fluffy faktycznie po sezonie umiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Mój fluffy po sezonie nawet nie nadaje się do wnęk, dlatego teraz dołożyłem 10zł i kupiłem do wnęk http://showcarshine.pl/1706-showcarshin ... atura.html Na razie mogę powiedzieć, że to bardzo dobry ręcznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwol Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 a ja zachęcony promocją zakupiłem drying towel r222 , pierwsze skojarzenie - lepsza ircha minie deszcz to się przetestuje. ktoś go używał?? jakieś rady?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drufi Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Ok, jestem już prawie nastawiony na WWL Tao Czy ktoś wie jakiej gramatury jest ten ręcznik? Niestety nigdzie nie znalazłem takiej informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 17 Maja 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 drufi, jak masz czarne auto to polecalbym do tego jakis recznik waflowy. Sam Tao zostawia po sobie lekkie smugi (na pewno mniejsze niz fluffy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InspektorKot Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 W kwocie około 30 zł lepiej jest kupić ręcznik waflowy typu Water wizzard, lub o tych samych wymiarach dostępny pod innymi nazwami, czy sprawdzony Fluffy ? Zastanawiam się też nad tańszymi opcjami fluffiego dostępnymi w niektórych sklepach. Do tej pory korzystałem z ręcznika K2, ale stał się już sztywny i słabiej chłonie wodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbiz Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 InspektorKot, mnie od gustu przypadł wafel megsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XGrzesX Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Dzisiaj pierwszy raz próbowałem po myciu osuszyć samochód recznikiem waflowym sonusa i nie jestem zadowolony z efektu. Po powrocie do domu zacząłem na youtubie wyszukiwac filmiki gdzie pokazane jest osuszanie samochodu (wyszukiwalem po hasle "waffle towel"). Co dziwne na wszystkich filmach jakie obejrzałem ludzie przesuwają recznik waflowy po karoserii a wydawało mi sie ze recznik waflowy trzeba położyć na karoserii a potem podnieść do góry. Czy Wy przesuwacie recznikiem po karoserii ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Ciekawe jest to co piszecie o Fluffym, mój dzielnie służy mi do dziś, a kupiłem go pod koniec 2009 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 podzielam opinię pLaYmAn, również nie zawiodłem się na flufiku. Drugi nowy leży w szufladzie ale póki co nie ma sensu go wyciągać, gdyż stary daje rade i to bez tarcia po lakierze, tylko przyłożenie poklepanie i finito... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Dzisiaj pierwszy raz próbowałem po myciu osuszyć samochód recznikiem waflowym sonusa i nie jestem zadowolony z efektu. Po powrocie do domu zacząłem na youtubie wyszukiwac filmiki gdzie pokazane jest osuszanie samochodu (wyszukiwalem po hasle "waffle towel"). Co dziwne na wszystkich filmach jakie obejrzałem ludzie przesuwają recznik waflowy po karoserii a wydawało mi sie ze recznik waflowy trzeba położyć na karoserii a potem podnieść do góry. Czy Wy przesuwacie recznikiem po karoserii ? ja składam wafel od MM (duży) w kwadrat okolo 30x30, przesuwam po elemencie, przekładam na inną stronę i następny element Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Miyagi Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 U mnie żadnego przesuwania po lakierze. Ręcznik kategorii Mamuta, generalnie gramatury pow. 900 kładę na panelu, dociskam lekko dłońmi, podnoszę i kolejne miejsce obok i tak całe auto - na docisk, nie przesuwanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Dokladnie jak wyzej. Recznik wwl, kladne na panel i przyklepuje. Wycierajac, juz po pierwszym myciu widac piekne, podluzne ryskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Dla mnie ręcznik waflowy jest idealny do szyb, do lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar79 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Sucre, Pan Miyagi, z QD tez tak dzialacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Sucre, Pan Miyagi, tylko kolega mówi o waflu a nie o grubym pluszaku atvmmz, miałeś MM ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar79 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 nie doczytalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Miyagi Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Sucre, Pan Miyagi, z QD tez tak dzialacie A do QD czy wosku używam jeszcze delikatniejszych fibr. Tak czy siak im mniej szurania a więcej poślizgu - tym lepiej, czy to rękawicą przy myciu czy przy siuwaksach. Idealnie byłoby zdmuchiwać resztki wody po myciu co mając kompresor i płaską dyszę nie jest problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi