Bapko Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 @marasec Fajne hydro i śliskość: mix AG Sapphire i ECH2O w proporcjach: 5ml ECH2O, 25ml Sapphire, 70ml H2O. Do tego bardzo przyjemna aplikacja.Przetestowałem i potwierdzam! Jeszcze szklistość petarda Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2
maciek-drummer Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 21 godzin temu, menior napisał(a): @maciek-drummer a szkoda bo szampon one mega Tak jak napisałem, jeszcze się nim pobawię i zobaczymy, ale ostatnio wpadł mi w ręce QD Easy One od @Cleantle i po pierwszym użyciu jest WOW, a w Shiny tego nie ma ... 1
menior Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 @maciek-drummer tego sie obawialem bo troche trudno połączyć najlepsze cechy az chyba 4 QD w 1 produkt 1
blazej Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2024 A mnie ciekawi jeden filozoficzny temat, jakie tak naprawdę zauważyliście różnice w QDkach, jeśli chodzi o wygląd lakieru po użyciu? Na jakimś kolorze, może oprócz białego, czarnego i srebrnego. Czy zauważyliście, że np. czerwony, zielony czy brązowy kolor zrobił się jaśniejszy, ciemniejszy, bardziej intensywny? Czy to nie aby złudzenie, gdy lakier jest po prostu czysty? Czy są jakieś qdeki które faktycznie bardzo ingerują w fabryczny kolor auta, czy tak się tylko wydaje? Konkretne qdeki i kolory poproszę.
Eidos71 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2024 @blazej - generalnie zdecydowana większość syntetycznych QD podbija efekt połysku, a te z domieszką SIO2 dają efekt szklistości. QD z dodatkiem wosków carnauba i montana, oraz akrylowe podbijają z kolei kolor (zwłaszcza tych ciepłych, a z pominięciem bieli, srebra), tłumiąc nieco szklistość (i ziarno w perle i metaliku), ale nadając lakierowi "ciepłego" połysku. Wiadomo, że najlepszy efekt daje usunięcie oksydacji i swirli / rys prostych, ale sam QD potrafi chwilowo "odżywić" wygląd lakieru. Podawanie przykładów kolorów lakieru i nazw QD jest bez sensu, bo szkoda na to czasu. Prościej byłoby wymienić QD, które nie zmieniają praktycznie wizualności lakieru. 6
blazej Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2024 Ja po prostu czasem mam wrażenie, że jakiego qdeka bym nie użył, to zawsze efekt jest ten sam, a większe różnice są tylko przy hydro - mocy i długości działania.
menior Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2024 @blazej @blazej czasem różnice możesz dostrzec przy pomocy taśmy,czasem tak robię by ocenić poszczególne QD,po odklejeniu tasmy można dostrzec przyciemnienie,odzywienie czy głębię koloru ale co do szklistości to juz na oko a każde oko widzi co innego
analyzator Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2024 Z takich bardziej charakterystycznych. Elixir kolor przyciemnienie maskowanie. Może przymulić metaliki. Stara wersja shiny morning dev ciepelko które zobaczysz nawet na srebrnym. Water gold szkiełko Shinee wax który robi ciepelko z glossem. Podobnie do Sholl 30 który zwykle wpada z ciepły ale zauważalnie syntetyczny look Fukupika syntetyczny połysk Ale to i kolor i oko i stan wyjściowy Z mojego exp to więcej da się poprawić na lakierze słabszym. Na wyprowadzonym lakierze kilka gu lub ciepelko, przyciemnie też. Koloru auto nie zmienia Goście tuż tuż wszystkiego najlepszego w nowym roku!
Rafal9304 Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu Ostatnio przy zakupach wziąłem "pięćdziesiątkę" Hyper Ceramic Detailer i wczoraj wrzuciłem go na Audi. Auto umyte pierwszy raz od czterech miesięcy, na lakierze nic nie leżało. Aplikacja bez problemu o ile robimy tak jak mówi instrukcja, aplikacja, rozcieranie po elemencie, czekamy 30-60 sek i docieramy. Efekt zrobił na mnie wow, lakier bardzo śliski, porównywalnie do Neoxala 777, zobaczymy jak trwałość i hydro Chętnie kupię dużą butlę 6
michal123 Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu @Rafal9304 dla mnie od jakiegoś miesiąca jest moim ulubionym qd. Trzeba mieć ukryte zdolności żeby go źle położyć. I look ma bardzo dobry. Nie maże się nawet na folii PPF
SerowyCheetos Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu 1 godzinę temu, Rafal9304 napisał(a): Ostatnio przy zakupach wziąłem "pięćdziesiątkę" Hyper Ceramic Detailer i wczoraj wrzuciłem go na Audi. Auto umyte pierwszy raz od czterech miesięcy, na lakierze nic nie leżało. Aplikacja bez problemu o ile robimy tak jak mówi instrukcja, aplikacja, rozcieranie po elemencie, czekamy 30-60 sek i docieramy. Efekt zrobił na mnie wow, lakier bardzo śliski, porównywalnie do Neoxala 777, zobaczymy jak trwałość i hydro Chętnie kupię dużą butlę Też jestem z niego zadowolony a szczególnie z tej śliskości lakieru która jest na prawdę spoko. Na aucie na którym go testowałem leżał miesiąc, później już nie miałem jak sprawdzić bo auto zostało sprzedane przez jego właściciela 2
przemas.p Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu @Rafal9304 jego plusem jest też brak zapachu i dobre moim zdaniem samooczyszczanie.Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 2
Rekomendowane odpowiedzi