Ipkol Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 13 godzin temu, Domel napisał: nawet 50:50, ale ja wole mieszanki z woskami lub sealantami w płynie. szaleństwo. @Domelrozwiniesz temat ? Chodzi mi po głowie zmieszanie BSD z jakimś sealantem. Mam: Prostaff CC Water, Prosfraff CC Water Gold, CarPro Reload, Gyeon Cure.
Moderator Domel Opublikowano 9 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 34 minuty temu, Ipkol napisał: @Domelrozwiniesz temat ? wole nie prowokować bo jeszcze uznają mnie za szalonego Robiłem sobie próbki z woskami jak wosk Megs Mirror Glaze, Coli 476, sealant Shiny Garage DGS i inne. Fun Fun Fun Nie mogę Ci zagwarantować, że takie kombinację niszczą konkurencję na rynku albo mają super trwałość. Robiłem to w ramach ciekawostki i zabawy Obecnie 1 litr używa moj tata i jest zadowolony
Eidos71 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 4 godziny temu, Domel napisał: wole nie prowokować bo jeszcze uznają mnie za szalonego Robiłem sobie próbki z woskami jak wosk Coli 476 i inne. Fun Fun Fun @Domel - czegoś nie chwytam... Mieszałeś BSD z twardymi woskami...? Przecież Colli 476 to twardy wosk w puszce... W jaki sposób ? Topiąc wosk i dodając BSD, a potem powrót do postaci stałej...? Wydaje mi się, że się lekko "machnąłeś" i chodziło Ci o inny wosk Colli...
Moderator Domel Opublikowano 9 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 22 minuty temu, Eidos71 napisał: @Domel - czegoś nie chwytam... Mieszałeś BSD z twardymi woskami...? Przecież Colli 476 to twardy wosk w puszce... W jaki sposób ? Topiąc wosk i dodając BSD, a potem powrót do postaci stałej...? Wydaje mi się, że się lekko "machnąłeś" i chodziło Ci o inny wosk Colli... nie machnołeś się - dobrze zrozumiałeś Pisałem wyżej przecież 4 godziny temu, Domel napisał: wole nie prowokować bo jeszcze uznają mnie za szalonego Z coli było trudniej, ale np Megs Mirror Glaze wystarczy na słońce wystawić i topnieje w oczach
gabby87 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 Może nie do końca na temat, ale chyba zważył mi się morning dew-wygląda jakby po powierzchni pływało kilkanaście grudek wosku/kremu. Sytuacja tylko na powierzchni-reszta QD jest jednolita, o konsystencji niezbyt gęstego mleka. Jest na to jakiś sposób?
Fredi88 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 6 minut temu, gabby87 napisał: Może nie do końca na temat, ale chyba zważył mi się morning dew-wygląda jakby po powierzchni pływało kilkanaście grudek wosku/kremu. Sytuacja tylko na powierzchni-reszta QD jest jednolita, o konsystencji niezbyt gęstego mleka. Jest na to jakiś sposób? Nie miałem MD ale QW czy QD z dużą ilością wosków lubią się rozwarstwiać. Dobrze go wymieszałeś? Musisz mocno potrząsnąć przez kilkanaście sek. Jeśli grudki znikną to bym się nie przejmował.
gabby87 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 @Fredi88 grudki nie zniknęły, ale zrobiłem inny myk-przelałem do innej butelki i atomizerem przestrzeliłem to do oryginalnej butelki- kożuch wosku zniknął (rozwaliło go na drobniejsze części) teraz jeszcze trochę pomieszam i zobaczymy co z tego wyjdzie
Lewus089 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 Może nie do końca na temat, ale chyba zważył mi się morning dew-wygląda jakby po powierzchni pływało kilkanaście grudek wosku/kremu. Sytuacja tylko na powierzchni-reszta QD jest jednolita, o konsystencji niezbyt gęstego mleka. Jest na to jakiś sposób? Miałem to samo jakiś czas temu. Nie używałem MD przez parę miesięcy i też się "rozwarstwił". Potrząsałem przez chwilę i w zasadzie nie skupiając się na tym, czy zrobił się jednolity przeszedłem do aplikacji. Pracowało się normalnie, atomizer robił mgiełkę. Nie zauważyłem, żeby wpłynęło to jakoś na jego właściwości.Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 9 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2017 48 minut temu, gabby87 napisał: Jest na to jakiś sposób? on tak ma. dobrze wstrząśnij i będzie git malina.
Tomek1419 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 Jak wymieszam ze sobą bsd i qd1 zgrają się ze sobą? Bsd jest trwałe a qd1 ma fajny poślizg, nie jest tępy na lakierze. Takie połączenie było by idealne w tych warunkach jakie teraz mamy 🙂
Michał126 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 @Tomek1419, spróbuj, poświęcisz się dla dobra nauki.
Gardor Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 @Tomek1419 ja próbowałem takiego mixu i jest spoko
PRZEEMAS Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 [mention=12248]Tomek1419[/mention] ja próbowałem takiego mixu i jest spoko W jakich proporcjach? 50/50?
Tomek1419 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 45 minut temu, Gardor napisał: @Tomek1419 ja próbowałem takiego mixu i jest spoko Pamiętasz może jaką proporcję robiłeś? Ja zrobie chyba pół na pół 🙂
Gardor Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 @PRZEEMAS , @Tomek1419 tak 50:50, zrobiłem sobie w buteleczce 100ml i dałem koledze(nie mówiąc co zmieszałem) no i był bardzo zadowolony BSD z wszystkim co testowałem daje rade nawet z Cure
PRZEEMAS Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2017 @Gardor Dzięki będą testy
Tomek1419 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 Zrobiłem dziś test bsd z qd1, stosunek pół na pół. Jak dla mnie bomba Kropelki są ładne i śliskość lakieru także, zero problemów z mazami czy czym kolwiek, a kolor auta to czarna perła lc9z
markis80 Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2017 Możecie polecić jakiś atomizer do QD1, może być z butelką. Taki żeby dawał mgiełkę. Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
CoolBreeze Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2017 Możecie polecić jakiś atomizer do QD1, może być z butelką. Taki żeby dawał mgiełkę. Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka Zerknij na butelki z atomizerami od Good Stuff.Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Fredi88 Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2017 1 minutę temu, CoolBreeze napisał: Zerknij na butelki z atomizerami od Good Stuff. Potwierdzam. Równie dobrą mgiełkę dają 250ml butelki z atomizerami od autonablask.pl
markis80 Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2017 Mam takie i porażka nie dają mgiełki przy qd a na wodzie jest ok. http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7050762576Mam płyn do szyb od Good Stuff i przetestuję atomizer.Jeszcze jakieś propozycje?? Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
Fredi88 Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2017 Ideałem dla mnie są atomizery z pół litrowych butelek Detailers Magic. Dają mgiełkę tak zajebistą jak te od GS ale wciskając atomizer do końca produktu jest sporo więcej. Przy GS troche się trzeba jednak napsikać... niestety same butelki DM nie są w sprzedaży
Pływak Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2017 To dowalę do pieca w temacie QD bo kupiłem dziś za całe 7,50zł Tenzi Detailer Szybki połysk może uda się jeszcze przetestować przed zima
markis80 Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2017 Przetestowałem aplikator od GS i d.... nie urywa mgiełka przy QD1 praktycznie znikoma. A co sądzicie o http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6012638920 Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi